kamciuu20 Napisano 4 Marca 2010 Napisano 4 Marca 2010 witam.mam zamiar zapolowac na karpia w kwietniu.czy jest sens wybierac sie na ta rybe w kwietniu?jakie ryby biora w kwietniu?ps wybieram sie na staw hodowlany.
cinek1979 Napisano 4 Marca 2010 Napisano 4 Marca 2010 kamciuu20, na pewnym wyrobisku gdzie populacja karpia jest duuza lowilem karpie w lutym, marcu. szczytem bylo zlowienie amurka jakies 40 cm 10 stycznia ..jakies trzy latka temu na kuku z puchy ... tak wiec smialo planuj wyprawe na karpie w kwietniu
slowik Napisano 4 Marca 2010 Napisano 4 Marca 2010 na karpia w kwietniu. W ubiegłym roku łowiłem już w Marcu i efekty były. A co do kwietnia to już jest najlepszy czas na karpie na zbiornikach hodowlanych
szarikow Napisano 19 Kwietnia 2010 Napisano 19 Kwietnia 2010 Witam, mi kiedys na Zalewie Zegrzyńskiem (prawie już na Bugonarwii) w kwietniu wziął karpik tak z 2,5 - 3,5kg. Niestety nie wiem ile dokładnie, bo poszedł tuż przy brzegu. Łowiłem na dużym wypłyceniu, tam woda się szybciej nagrzewała i pasły się właśnie ciepłolubne karpiki. Także może wałśnie na wypłyceniach trzeba szukac wiosennego karpia?
Kubiak Napisano 19 Kwietnia 2010 Napisano 19 Kwietnia 2010 Także może wałśnie na wypłyceniach trzeba szukac wiosennego karpia? Dokładnie tak. Na wypłyceniach woda szybko się nagrzewa, pojawia się pierwsza roślinność i karpie robię tam sobie stołówkę.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.