Dodik Napisano 10 Marca 2010 Napisano 10 Marca 2010 Witam szanownych "haczykowców" a zwłaszcza głogowskich Chciałbym poruszyć temat na temat łowisk w pobliżu miejscowości Głogów. Gdzie najchętniej spędzacie czas na wodą? Na pewno większość koczuje na odrze a jeśli tak to które odcinki polecacie? Cytuj
hariboss Napisano 11 Kwietnia 2010 Napisano 11 Kwietnia 2010 Witaj Polecam Ci stawy na Kluczach, ujście Baryczy, główki na Wilkowie, na Widziszowie, zatokę katedralną i jeziora w pobliżu Wschowy tj. Lgiń, Brenno Cytuj
drop1985 Napisano 26 Lipca 2010 Napisano 26 Lipca 2010 Swojego czasu staw przy kąpielisku w Przemkowie oraz żwirownia w Ostaszowie ale nie wiem jak jest obecnie, pare razy byłem w tym roku ale trafiły się tylko 2 małe karpie w Ostaszowie 20-30cm) Cytuj
pop Napisano 27 Lipca 2010 Napisano 27 Lipca 2010 Swojego czasu staw przy kąpielisku w Przemkowie oraz żwirownia w Ostaszowie ale nie wiem jak jest obecnie, pare razy byłem w tym roku ale trafiły się tylko 2 małe karpie w Ostaszowie 20-30cm) Szczerze powiedziawszy to kąpielisko w Przemkowie jest w miarę dobrym miejscem ale jest tam pełno hien!! Hien w postaci komarów (bagna i stawy Przemkowskie w pobliżu) oraz pazernych wędkarzy, którzy obserwują kto, co złowił i już następnego dnia siedzą na Twoim miejscu. Jeśli chodzi o Ostaszów to niestety trzeba regularnie nęcić to może coś się uda złowić większego. Osobiście polecałbym żwirownie w Rokitkach ale przy takich upałach jest pełno ludzi i jedynie pozostają nocne zasiadki ale do końca nie mamy pewności czy jakieś miejsce uda się znaleźć. Jeśli jesteś z Głogowa to nie powinieneś mieć problemów z łowiskiem. Odra przecież jest bardzo ciekawa i rybna!! Cytuj
drop1985 Napisano 28 Lipca 2010 Napisano 28 Lipca 2010 Obecnie mieszkam we Wro, tak więc tutaj wędkuję Cytuj
TomekZ Napisano 30 Lipca 2010 Napisano 30 Lipca 2010 zbiornik w ryczeniu wart odwiedzenia. Lezący tuż przy baryczy, powstały 2000roku. szybko zarybiony szczupakiem. jest to dominujący gatunek, ale o wymiarowego cięzko....choc 2 lata wstecz miałem miłą przygodę z kilkoma dorodnymi 70tkami. płoć, karaś, lin, karp też oczywiście występuje. zbiornik jest strasznie płytki, ale nie powinieneś się tym martwic. no i jest tam pieknie, woda czysta .... miło się spędza czas. pozdrawiam Cytuj
fix-bud Napisano 1 Listopada 2012 Napisano 1 Listopada 2012 Chciałbym za sandałem polecieć w okolice Głogowa,koledzy poradźcie gdzie teraz warto? A może inny drapieżnik... Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi