Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Szukam informacji na temat tego lowiska.

Wiem tylko ~gdzie jest i to ze jest lowiskiem specjalnym.

Mysle, ze lowisko moze byc "fajne", bo opiekuja sie nim 3 kola. Sporo osob ma uprawnienia do kontroli, wiec klusoli i innych kombinatorow moze to zniechecac :)

Moze ktos z forum mial przyjemnosc moczyc tam kija i skrobnie cosik.

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Informacja o regulaminie połowu:

REGULAMIN ŁOWISKA ZOFIJÓWKA

1. Wędkujemy na dwie wędki z brzegu.

2. Metoda wędkowania dowolna

(spławik , spining 1 wędką , koszyczek)

3. Zakaz połowu z wyspy i środków pływających.

4. Ustala się wymiary ochronne :

a) lin-25 cm / 2 szt. na dobę,

B) leszcz-20 cm,

c) okoń-18 cm,

d) płoć- 15 cm,

e) wzdręga-15 cm,

f) karp-30 cm/ 2 szt. na dobę (łącznie z amurem),

g) amur-40 cm/ 2 szt. na dobę (łącznie z karpiem),

h) szczupak_45 cm/ 1 szt. na dobę ( okres ochronny od 01 grudnia do 30 kwietnia),

i) sandacz-45 cm/ 1 szt.na dobę,

j) sum-70 cm/ 1 szt. na dobę,

k) węgorz-40 cm

5. Łączna waga ryb nie może przekraczać 5 kg.

6. W pozostałych kwestiach obowiązuje regulamin PZW.

7. Nieprzestrzeganie postanowień regulaminu spowoduje utratę zezwolenia.

Uprasza się o zachowanie czystości na stanowisku i łowisku.

Występujące gatunki ryb : Amur, Jaź, Karaś, Karp, Krąp, Leszcz, Lin, Okoń, Płoć, Sandacz, Sum, Szczupak, Węgorz, Wzdręga,

Do kontroli na łowisku upoważnieni są członkowie zarządów kół :

- KLEŃ

- LUTOMIERSK

- KOLUMNA

oraz PSR , SSR , POLICJA

Państwowa Straż Rybacka tel. (043) 827-10-00

Regulamin obowiązuje w 2010 roku

Adres:

Kontakt: Lutomiersk ul. Ogrodowa 2 m. 4 (Dom Nauczyciela) tel. (043) 6775 111 , kom. 608 41 00 24 u p. Zygmunta Kozieła - skarbnika Koła Lutomiersk - wtorek i piątek każdego tygodnia od godz. 10.00 do godz. 19.00

Opłaty: cena zezwolenia na połów ryb na zbiorniku w roku 2010 wynosi : dla członków kół Kolumna, Kleń i Lutomiersk - 20 zł, dla wędkarzy z okręgu Sieradz - 50 zł, dla członków PZW z innych okręgów - 70 zł

Miłej lektury Jacku :razz:

Napisano

ok :) to znalazlem i praktycznie tylko to...

Moze ktos moczyl tam robala i moze napisac cos z doswiadczenia.

Nie wiem czy robic doplate czy "szkoda pradu"

Dodatkowo teraz zauwazylem ze lowisko nazywane jest na 2 sposoby :)

Zofijówka i Zofiówka

kurcze ale dziwna nazwa, sam juz nie wiem czy dobrze napisalem w temacie watku....

Napisano

Dodatkowo teraz zauwazylem ze lowisko nazywane jest na 2 sposoby :)

Zofijówka i Zofiówka

kurcze ale dziwna nazwa, sam juz nie wiem czy dobrze napisalem w temacie watku....

hehe:D

Łowisko może być fajne,przy okazji doczytałem że ładne rybki tam poławiali.Podobno dobrze zarybiane i często kontrolowane,ja bym sie skusił ale mam za daleko co by tak jeżdzić często a szkoda!!!

Szlak mnie trafia bo w moich okolicach ciszko o takie zbiorniki a jeszcze o sandaczu to już zapomnieć trzeba :neutral:

Napisano

Dokladnie jak piszesz "zarybiane i _czesto_ kontrolowane"

Mam nadzieje, ze przy takim podejsciu jest szansa na jakies wyniki...

Szkoda tylko, ze (chyba) wszystkie lowiska specjalne w okolicy to wody stojace, bo ja wole jak mi woda plynie ;)

Zobaczymy, moze ktos wedkujacy sie wypowie :)

Napisano

Płynie nie płynie skorzystał bym dla tych sandaczy:D oh jak ja lubię łapać z opadu a jak wiesz w mojej okolicy marne szanse na ładne sandałki:/ podobno już rosną na rydwanie ale to tak cięszkie łowisko że tam to kadra miała by co robić:D:D:D

Byłem pomoczyć patyka na bzurce ale rybki tak jakby brak-trzeba czekać!!!

Ah odbiegłem od tematu :razz:

Napisano

http://foto.onet.pl/52p1p,dh8ku701i

Ja do tego łowiska nie jestem przekonany,

byłem w sklepie na stawami to miejscowi się śmiali że oni już zadbali o to żebym ja nie złowił ,po zarybianiu to nad wodą wszyscy miejscowi siedzą.

Kolega dwa tygodnie wędki w wodzie 24godz na dobę i jednego karpia około 2kg.

Może się coś zmieniło nie łowiłem tam dwa lata .

Napisano

Sandacze po 30cm to można złowić nawet na robaki.

Trzeba wędki zarzucać w na środek w kanał ,obok wyspy.

Na żadne potwory nie ma co liczyć ,na małym stawie są duże bąki ale w lato nie da się połowić zarasta teraz na wiosnę można próbować.

Napisano

Nie wiem tylko, czy od ub.roku lowisko nie zostalo przerobione na specjalne +objete czestymi kontrolami. Tyle, ze rok to torche malo, zeby woda odzyla po "odlowach miejscowych".

Napisano

JACooL, no wiesz jak pilnują,zarybiają ładnymi sztukami to czemu nie...

tylko ile z tego jest prawdą?

Polska być pięknym krajem,jak jej nie kochać:D

Napisano

Dwa lata wstecz to ja tam żadnej kontroli nie widziałem,często wtedy wyjeżdżałem nie raz i dwa razy w tygodniu ,w sezonie to nie ma po co tam jechać ludzi jak na deptaku i spacerujących biesiadujących,obok mnie imieninki się odbywały całonocne.

Napisano

hehehe presja jak widac jest duza ;)

Ciekawe jak to bedzie wygladalo w tym roku... ale chyba zanim zaplace przejade sie ktoregos dnia nad lowisko zobaczyc je z bliska.

Napisano

Wy to macie fajnie bo zawsze nad komercie można jechac i coś połowić w jako takiej kulturze!!u nas nawet takich nie ma:(

Napisano

SPINI Zofijowka to nie jest prywatne lowisko - tylko specjalne PZW,

komercja nawet fajna jest w okolicach Ozorkowa - "Ciosny" ze 2 lata temu b.czesto tam moczylem kije. Twoje ulubione sandalowce tez tam plywaly :) Tylko ... za rybki trzeba placic. Biala rybka bez problemu odhaczona i spowrotem do wody, a z drapieznikiem - sam wiesz jak czasem potrafia lyknac ...

EDMIND Ja bede mial doplate 20zl (Klen Pabianice), ale i tak chyba najpierw sie przejade zobaczyc co tam sie nad woda dzieje :)

Napisano

CHELEK, w naszej okolicy jest komercja? Pierwsze słyszę, zapewne jak by była warta swojej ceny to bym zapłacił choćby dla świętego spokoju i dla jako takich połowów.

Że ja nie mieszkam nad zaporami :razz:

Napisano

Nie zrozumieliście mnie jak byłem na piwku w sklepie to sobie pogadałem z miejscowymi kolesiami i powiedzieli mi że --oni już zadbali oto żebym ja nic nie złowił-----

mają mowa siatkę 80m ---- karpie ze stawu to im nie smakują --itd

Napisano

Moze mowili prawde, ale ... tam gdzie jest ryba zawsze znajda sie klusole niestety. Pocieszajace moze byc tylko, ze odlawianie odbywa sie bez uzycia pradu.

Siatka

- nie zrobia tyle krzywdy rybom co pradem

- nie wylawia mniejszych (ktore urosna), a i duze tez pewenie sie uchowaja jakies ...

Napisano
CHELEK, w naszej okolicy jest komercja? Pierwsze słyszę, zapewne jak by była warta swojej ceny to bym zapłacił choćby dla świętego spokoju i dla jako takich połowów.
Parę łowisk jest !!! :wink:
  • 3 weeks later...
Napisano

Nikt nie jezdzi nad Zofijówke ? :)

Pytanie o dojazd (chyba Edmund sie bedzie znal :) bo tylko on w watku sie wypowiadal o tym lowisku)

chcialem sie przejechac i zobaczyc z bliska ta wode. Nie wiem jak lepiej pojechac, czy przez Lutomiersk, czy przez Sarnow/Beldow i jak dojechac najlepiej do wody - jezeli tam jest taka opcja ...

Napisano

Dziekuje bardzo (pomagas poszedl :) )

Napisz prosze jeszcze, czy jest myk - zeby blizej wody podjechac. Czy jakis parking itp. i bajzel na plecy ?