eM_Si Napisano 13 Marca 2010 Napisano 13 Marca 2010 Więc tak: W wakacje kupiłem zestaw (wędka+kołowrotek) z decathlonu. Kiedy chciałem przygotować sprzęt do sezonu, zauważyłem, że obojętnie jak ustawie hamulec kołowrotka (1 łożysko, hamulec tylni) nie moge wysunąć z niego żyłki pociągnięciem ręki. Tak jakby zupełnie ten hamulec nie miał znaczenia. Z kołowrotkiem chciałbym sam pokombinować, ponieważ różnie bywa z gwarancją w decathlonie - zawsze znajdą dziure w całym.I moje pytanie jest następujące: co mam zrobić? Z góry dzięki!
eM_Si Napisano 14 Marca 2010 Autor Napisano 14 Marca 2010 Nikt, nic o tym nie wie? Nie ma tu majsterkowiczów?
maniek Napisano 14 Marca 2010 Napisano 14 Marca 2010 co mam zrobić? Odkręć hamulec w lewo do oporu ,następnie ręką złap za szpule i próbuj ją ruszyć ,raz w lewo raz w prawo zrób to z wyczuciem kilka razy .Jeśli nie puści i trzyma solidnie to trzeba rozebrać kołowrotek
tomek1 Napisano 15 Marca 2010 Napisano 15 Marca 2010 jak ustawie hamulec kołowrotka (1 łożysko, hamulec tylni) Najprawdopodobniej sklejone tarczki hamulca. Bez rozbierania raczej się nie obejdzie.
eM_Si Napisano 15 Marca 2010 Autor Napisano 15 Marca 2010 Dziękuje bardzo za odpowiedzi. Coś pokombinuje.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.