Radzio19871 Napisano 19 Marca 2010 Napisano 19 Marca 2010 Witam. Chciałbym sie dowiedzieć coś na temat zbiornika wodnego w miejscowości Przyłubsko koło Kroczyc (Okręg częstochowski). W tym roku wypadają mi tam zawody wędkarskie i chciałbym się dowiedzieć coś na temat rybostanu, głębokości metod połowu miał ktoś przyjemność tam wędkować??? Bo to nie jest łowisko PZW. P.S Mile widziane zdjecia zbiornika bo nigdzie nie ma a chciałby zerknąć czy warto jechać.
krisis Napisano 22 Marca 2010 Napisano 22 Marca 2010 Znam ten zbiornik (a raczej zbiorniki bo są dwa) bardzo dobrze, chociaż tam nigdy nie wedkowałem, ale czesto tam spaceruje z dziecmi i rozmawiam z wędkarzami. Nawet należę do tego koła co ma te zbiorniki, ale nigdy sekcji nie opłacam bo za wiele chcą kasy a z drugiej strony nie chcę się zapuszkować tylko na jednym (dwóch). Co do rybostanu...na wiosnę wpuszczają karpia i to sporo bo tak około 1,5 tony na dwa zbiorniki a zbiorniki są nie duże, więc ryby jest sporo, poza karpiem wpuszczają karasia, leszcza tak do zabawy nieraz pstrąga takiego wymiarowego. W tamtym roku na jesień wpuścili 600 kg lina i wogóle nie brał, mięsiarze nie pociągli, więc na wiosnę będzie eldorado Ale jeśli masz okazje tam powedkować to naprawdę polecam chocby dla samej okolicy, zbioriki położone w środku lasu, cisza, spokój dość czysta woda, naprawdępolecam... Gdybyś mial jeszcze jakieś pytanka to wal na gg 4345882
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.