Skocz do zawartości
tokarex pontony

Przyłubsko

Radzio19871

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Chciałbym sie dowiedzieć coś na temat zbiornika wodnego w miejscowości Przyłubsko koło Kroczyc (Okręg częstochowski). W tym roku wypadają mi tam zawody wędkarskie i chciałbym się dowiedzieć coś na temat rybostanu, głębokości metod połowu :mrgreen: miał ktoś przyjemność tam wędkować??? Bo to nie jest łowisko PZW.

P.S Mile widziane zdjecia zbiornika bo nigdzie nie ma a chciałby zerknąć czy warto jechać. :mrgreen:

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Znam ten zbiornik (a raczej zbiorniki bo są dwa) bardzo dobrze, chociaż tam nigdy nie wedkowałem, ale czesto tam spaceruje z dziecmi i rozmawiam z wędkarzami.

Nawet należę do tego koła co ma te zbiorniki, ale nigdy sekcji nie opłacam bo za wiele chcą kasy a z drugiej strony nie chcę się zapuszkować tylko na jednym (dwóch).

Co do rybostanu...na wiosnę wpuszczają karpia i to sporo bo tak około 1,5 tony na dwa zbiorniki a zbiorniki są nie duże, więc ryby jest sporo, poza karpiem wpuszczają karasia, leszcza tak do zabawy nieraz pstrąga takiego wymiarowego. W tamtym roku na jesień wpuścili 600 kg lina i wogóle nie brał, mięsiarze nie pociągli, więc na wiosnę będzie eldorado :D

Ale jeśli masz okazje tam powedkować to naprawdę polecam chocby dla samej okolicy, zbioriki położone w środku lasu, cisza, spokój dość czysta woda, naprawdępolecam...

Gdybyś mial jeszcze jakieś pytanka to wal na gg 4345882

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.