Skocz do zawartości
tokarex pontony

Porozumienie pomiedzy PZW a Niemiaszkami

oohhh

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.Jeden z gości usilnie mnie przekonuje że od ubiegłego roku można w swoim okręgu wykupić zezwolenie( Gemeinsame Angelberechtigung/roczne miedzynarodowe pozwolenie wedkarskie) na wędkowanie w niemiaszkowie.Czytając stronę PZW wiem że jest podpisane porozumienie z dwoma rejonami LAV Brandenburgia i LAV Mecklemburgia-Vorpommeren i tyle.Gość uparcie przekonuje mnie że ma takie zezwolenie na całe niemiaszkowo,czy ktoś coś wie na ten temat.

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

warszawa_24, piszesz o porozumieniach dwóch stron ale jest możliwość wykupienia licencji w danej ferajnie w Niemczech ------ jakoby na całe Niemcy niema i nigdy nie było

Napisano

Warszawa24-link do strony ktora podales nic nie wnosi do sprawy.Napisalem u gory ze jest porozumienie z dwoma landami ale nic nieznalazlem o porozumieniu z calymi niemiaszkami a oto mi chodzi :wink:

Napisano

Ja znalazłem informacje tylko o porozumieniu z Brandenburgią, oohhh, gdzie znalazłeś informacje o porozumieniu z Meklemburgią-Przedpomorzem? Ten właśnie land leży najbliżej Szczecina, i chętnie bym tam połowił

Napisano

Dziękuję, informacja jest w podana w czasie przyszłym, mam nadzieję że to porozumienie zostało sfinalizowane, choć nie znalazłem o tym informacji.

Napisano

No nie do końca, bo nigdzie też nie piszą wprost, że jest takie porozumienie. Tutaj jest aktualna strona z porozumieniami jakie zawiera PZW z podmiotami zewnętrznymi: Porozumienia PZW , i można znaleźć tylko informacje o porozumieniu z Brandenburgią

Napisano

Jacek, Czytaj uważnie .

Okres obowiązywania Porozumień

Porozumienie zostaje zawarte na 2 lata, począwszy od 01.01.2002. Przedłużane będzie  automatycznie na rok następny, jeżeli nie zostanie przez partnera wypowiedziane pisemnie w terminie 6 miesięcy przed końcem roku kalendarzowego

UWAGA: w dniu 17 marca 2009r. w Schwerinie nastąpi podpisanie porozumienia LAV Mecklenburg-Vorpommeren z pozostałymi uczestnikami porozumienia.
Aktualne warunki jakie musi spełnić wędkarz, członek porozumienia aby mógł wędkować

na wodach Brandenburgii i Macklemburgii-Vorpommeren w 2009r.

Czyli w tym roku obowiązuje te dwuletnie porozumienie.

Napisano

maniek, z całym szacunkiem, ale sam czytaj uważnie. Wyraźnie napisałem, że na stronach PZW dostępna jest tylko ta właśnie zapowiedź przystąpienia Meklemburgii do porozumienia. Zapowiedź powtarzam, podana w czasie przyszłym, a nie stwierdzenie faktu. Na stronie z aktualnymi porozumieniami, do której podałem linka, nie ma ani słowa o tym, że została faktycznie podpisana, jest tylko informacja o umowie z Brandenburgią - choć od marca 2009 sporo było czasu na zaktualizowanie strony.

Przeszukałem też neta, i na różnych stronach znalazłem informacje tylko o porozumieniu z Brandenburgią.

Napisano
Zapowiedź powtarzam, podana w czasie przyszłym, a nie stwierdzenie faktu.
Tak to interpretujesz ,skoro Okreg Wrocławski podał oficjalnie na początku roku z kim podpisał porozumienia na rok 2010 to tez uważasz ze to tylko zapowiedz.

Tu masz mapkę która obrazuje graficznie aktualne porozumienia na 2010

http://picasaweb.google.com/lh/photo/hUAndJYhXxkmhZ0z_7qjYQ?authkey=Gv1sRgCLqJ5KrZzJPWmwE&feat=directlink

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.