raven86 Napisano 7 Kwietnia 2010 Share Napisano 7 Kwietnia 2010 Witam.. wraz z nadejściem "normalnych" temperatur zaczęło się spinningowe kleniowanie z tym ze zarówno pomysłów jak i towarzystwa ostatnio brakuje. ma ktos z was jakies pomysły gdzie mozna na dniach wybrac się za wiosennymi kluseczkami? towarzystwo oczywiscie mile widziane mam 3 miejsca w samochodzie więc w razie czego mozna jakis wypadzik zorganizowac. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jajnik Napisano 4 Lutego 2014 Share Napisano 4 Lutego 2014 Pozwolę sobie odświeżyć temat. Gdzie można w mazowieckim poszukać klenia na spining z brzegu? Macie jakieś sprawdzone miejscówki ewentualnie typy miejscówek gdzie można znaleźć klenia? Myślałem od Liwcu powyżej Kamieńczyka, ale czy jest tam kleń? Czytałem na forum o Bzurze w Sochaczewie, może coś więcej o tym miejscu? Może jakiś odcinek Narwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krystian_s1 Napisano 12 Lutego 2014 Share Napisano 12 Lutego 2014 ja proponuje wyjazd nad Wkrę mam kilka miejsc gdzie można pośmigać za kleniem piszcie na priv to się dogadamy co do wyjazdu w pojedynkę ciężko sie wybrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hlehle Napisano 9 Kwietnia 2014 Share Napisano 9 Kwietnia 2014 A może Świder? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Madmax Napisano 10 Kwietnia 2014 Share Napisano 10 Kwietnia 2014 Na Świdrze są piękne Klenie... tylko niestety pływają w tej części w której jest zakaz łowienia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hlehle Napisano 10 Kwietnia 2014 Share Napisano 10 Kwietnia 2014 Na Świdrze są piękne Klenie... tylko niestety pływają w tej części w której jest zakaz łowienia... Łowiłeś je przed oficjalnym zakazem? Ciekawy jestem czy udawało się je przechytrzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Madmax Napisano 10 Kwietnia 2014 Share Napisano 10 Kwietnia 2014 Dawno temu znajomy ojca łapał Klenie... na rękę i to takie naprawdę ładne sztuki, ale to było za PRLu Ja jakoś nigdy nie miałem zapędów żeby łowić na rzekach tym bardziej że na tej części Świdra (mieszkam w Celestynowie więc to po środku tego zakazu) woda najczęściej nie sięga do kolana (wiadomo są jakieś zakręty gdzie są głębsze dołki) - ale między wsiami Wola Suwczyńska a Sufczyn (koło Kołbieli) jest taka mała tama i jak jest zamknięta to na odległości 1km woda ma już około 1,8m głębokości i kiedyś na spacerze widziałem kilka ładnych sztuk - przynajmniej tak mi się wydaje ze to były Klenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi