slawek761031 Napisano 11 Kwietnia 2010 Napisano 11 Kwietnia 2010 Witam wszystkich w maju wybieramy się na tygodniowy wypad nad jezioro JAMNO koło Unieścia czy ktoś może wędkował na tym jeziorku???????? CZEKAM NA INFORMACJE NA TEN TEMAT. Cytuj
Sig Napisano 29 Kwietnia 2010 Napisano 29 Kwietnia 2010 3 lub 4 lata temu byłem w Łazach,więc niedaleko- domek nad samym jeziorkiem, prawie można było rzucać prosto z domku a jak było? 3 dni nęciliśmy chlebem ziemniakami itd (bylo to wtedy zezwolone, nie wiem jak teraz) a potem to juz tylko ciągłe brania jedno po drugim, w większosci ładne leszczyki i płocie, a późnym wieczorkiem trafił się nawet węgorz (na spławik,czerwony robak). Nie wiem jak sytuacja wygląda obecnie, bo znajomy byl jakoś w tamtym roku i nie był za bardzo zadowolony(może akurat zbieg okoliczności) Pozdrawiam i życzę udanego urlopu i połamania kija! Cytuj
nanikosz Napisano 9 Czerwca 2010 Napisano 9 Czerwca 2010 dołączam się do pytania. zna ktoś cenę wynajmu łódki? jak z dnem, czytałem, że dość muliste i nie warto z gruntu łowić. czy biorą sandacze na gumę? Jak aktualnie wygląda sytuacja na jeziorze. Znalazłem na internecie opinie, że jezioro to bezrybie i coś mi się wierzyć nie chce. Cytuj
Gość Jimmy Napisano 18 Czerwca 2010 Napisano 18 Czerwca 2010 O bezrybiu nie mam mowy!!! Jeżdżę na jamno bardzo regularnie, jadę nawet dziś w nocy a raczej bardzo wczesnym rankiem. Z tym zamuleniem to jest różnie bywają piaszczyste miejsca i takie bardziej zamulone. Zbiornik bardzo płytki max głębokość poniżej 4 metrów. W jeziorze występuje bardzo dużo leszcza poza tym płoć węgorz i takie tam. Można również trafić flądrę. Osobiście lubię jeździć na rozlewiska od południowo-wschodniej strony można tam trafić naprawdę dużego karasia choć ryba jest tam bardzo kapryśna. Czasami około 5 wypadów bez brania, a czasem za jednym razem kilowe karasie zabijają się o haczyk. Z wypożyczeniem sprzętu pływającego nie będzie żadnego problemu a zezwolenia można kupiś na bank w Mielnie, podejrzewam, że w Unieściu i Łazach również. Cytuj
russell Napisano 25 Sierpnia 2012 Napisano 25 Sierpnia 2012 Witam. Mamy zamiar wybrać się z rodzinką nad jezioro Jamno. Czy w miejscowości Łazy można znaleźć miejsca noclegowe. Chcielibyśmy mieć możliwość wędkowania jak najbliżej naszego zakwaterowania. Jeśli móglibyście mi przesłać jakieś dane kontaktowe do tej kwatery, byłbym niezmiernie wdzięczny. Pozdrawiam G. Chalupa Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi