Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Teraz jeśli nastawiasz się na biało-ryb  na Goczałach  to głównie kanał i Wisła w Strumieniu przejeżdżałem dzisiaj ludzi pełno, to chyba się coś dzieje.

• Super 1
Napisano

Informacja dla wszystkich  na zbiorniku łowiac z gruntu na bialoryb nie ma już sensu. Zamykamy sezon 2018. MożE jeszcze jakiś drapieżniki. Pozdrawiam. Ps jest jeszcze kanał ale na ta śmierdząca wodę ja sie nie wybiorę

Napisano

Kanał - pobawić się można, poćwiczyć refleks. Większe ryby i czystsza woda to rzeka za mostem w Strumieniu - tam jest zimowisko, zbierają się ryby w duże ławice, trafia się leszcz do 40 cm i karasie, duże okonie. Raczej spławik.

• Super 1
  • 1 month later...
Napisano

Jak tam wyniki dawno nie miałem wędki w reku, a wypadałoby  jakoś rok zakończyć :) może na Goczałkowicach?

Napisano
46 minut temu, dzbb napisał:

Jak tam wyniki dawno nie miałem wędki w reku, a wypadałoby  jakoś rok zakończyć :) może na Goczałkowicach?

Spławik, białoryb i za mostem w Strumieniu; lub kanał, pobawić się można, nie zawsze trzeba łowić okazy :). Grill, herbata w termosie, fajny sąsiad i świetnie można pobyć nad wodą.

• 2 weeks later...
Napisano

Byłem wczoraj na kanale. Polapalem plotki niestety same malenstwa. Generalnie ludzi było miliard, Wisła przy moście w strumieniu to samo, wszystkie stanowiska zajete. Ciekawe czy na wisle jest większa ryba 

Napisano

na Wiśle też sama drobnica - przykry widok chowających reklamówki z micro rybkami po krzakach

Napisano
3 godziny temu, Lukaszdh napisał:

Ciekawe czy na wisle jest większa ryba

Godzinę temu, dzbb napisał:

na Wiśle też sama drobnica - przykry widok chowających reklamówki z micro rybkami po krzakach

Byłem wczoraj na Wiśle, drugi raz od kilku lat (pierwszy raz 3.01). Leszczyki do 30 cm, płotki od 20 do 30 cm, obok widziałem 3 karasie, więc taki wiślany standard. Żeby mieć szanse na większe, to trzeba łowić tak jak Mikwed1. ;)

• 4 weeks later...
Napisano

Pewniak to Wisła w Strumieniu za mostem - tam jest od lat znane zimowisko białorybu - leszczyki, krąpie płotki, okonki trafi się karaś, na okazy nie ma co liczyć, ale coś się da złowić, pobawić się.  

• Super 1
  • 1 month later...
  • 3 weeks later...
Napisano
3 godziny temu, Lukaszdh napisał:

A kanał ?

Rozumiem, że pytanie brzmi- czy na kanale jest jeszcze lód?

• Super 1
  • 4 weeks later...