mczetu Napisano 11 Maja 2011 Share Napisano 11 Maja 2011 Panowie jak mam wykupione zezwolenie na połów na żywca to mogę używać podrywki żeby złapać żywca ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mczetu Napisano 14 Maja 2011 Share Napisano 14 Maja 2011 Dzisiaj zawitałem na goczałki łowiłem od strony wisły małej od 5 rano do 16 wynik ogólny wynik kilku osób to około 4 małych leszczy i kilka okonia największy 25cm coś słabo o tej porze w tamtym roku wyniki były o niebo lepsze ,może to wina tego że spuścili wody dość trochę .pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomis1971 Napisano 15 Maja 2011 Share Napisano 15 Maja 2011 Mczetu. Z tego co wiem to na podrywkę niewolno łapać żywca. Podrywka jest ( była) zaliczana do sieci na które mogą łowić rybacy. Ale mimo tego i tak ludzie na nią łapią, więc tak po cichu... . Ale tak jak wspomniałem możliwe że to było kiedyś. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okoczal Napisano 15 Maja 2011 Share Napisano 15 Maja 2011 Witam od 2010r na podrywkę można łowić żywca tylko nie można go przewozić na inne łowisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
henky Napisano 15 Maja 2011 Share Napisano 15 Maja 2011 Polecam lekture Najnowszej wersji Regulaminu PZW. Na podrywke wolno bylo od zawsze lowic teraz nie wolno tylko przewozic zlowionych rybek!!!!!!! Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mczetu Napisano 16 Maja 2011 Share Napisano 16 Maja 2011 Hehe ja chciałem konkretną odpowiedz wiem że wprowadzili z powrotem podrywkę tylko się zastanawiałem jak to jest na goczałach ,dzięki za odpowiedz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diaflex Napisano 16 Maja 2011 Share Napisano 16 Maja 2011 Konkretna odpowiedż jest w Zezwoleniu na połów ryb na zb. Goczałkowickim pkt15 Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mczetu Napisano 18 Maja 2011 Share Napisano 18 Maja 2011 Dzięki diaflex czytałem regulaminy i na karcie i rapr ale wolałem się upewnić .Mam pytanie połowił ktoś z was większego okonia na spławik grunt w tym roku albo ma swoją sprawdzoną metodę i będzie tak miły i mi coś podpowie??może być prywatna wiadomość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mczetu Napisano 31 Maja 2011 Share Napisano 31 Maja 2011 Witam byłem w niedziele od 5 do 12 od strony zarzecza tam nie mieliśmy nawet brania ,później zmiana miejscówki od strony wisły małej i tam już lepiej próbowałem złapać okonia na rosówki to mi się nie udało ale złowiłem za to karasia takiego gdzieś 30 cm .A jak wasze wyniki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ByRy Napisano 1 Czerwca 2011 Share Napisano 1 Czerwca 2011 Łowił ktos dzisiaj? Ja nałapałem Karasi i leszczy mase w niedziele wszystkie duze sztuki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sony200 Napisano 7 Czerwca 2011 Share Napisano 7 Czerwca 2011 Witam : mam pytanie od kiedy wolno wedkowac noca i czy z piatku na sobote juz mozna noca wedkowac ?? dzieki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sasza Napisano 7 Czerwca 2011 Share Napisano 7 Czerwca 2011 Od 10.06 czyli od piątku już możesz siedzieć na nocce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 7 Czerwca 2011 Share Napisano 7 Czerwca 2011 Witam : mam pytanie od kiedy wolno wedkowac noca i czy z piatku na sobote juz mozna noca wedkowac ?? dzieki i pozdrawiam Tak, od tego weekendu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sony200 Napisano 7 Czerwca 2011 Share Napisano 7 Czerwca 2011 Dzieki wam koledzy za info pozdrawiam milo i zycze sukcesow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mczetu Napisano 10 Czerwca 2011 Share Napisano 10 Czerwca 2011 Witam dzisiaj byłem na goczałach od strony wisły małej i znowu słabo same małe leszczyki i krąpie jedna sztuka tylko powyżej 30 cm ,jak wyglądają wasze wyniki coś w tym roku jest słabiej przynajmniej w moim przypadku .Tak samo okoń w tym roku coś nie chce współpracować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ByRy Napisano 11 Czerwca 2011 Share Napisano 11 Czerwca 2011 Też dzis byłem tragedia sama drobnica, cały sezon jak narazie do dupy nawet węgorze nie biora w zeszłym roku po powodzi podeszły... naprawde jest słabo ja nie wiem czy z tą woda jest coś nie tak? bo kogo nie zapytam to słabo jest... Tylko słysze LESZCZ LESZCZ a gdzie inne ryby???? chyba w sieci.... :/ piszcie jak byliście co złapaliście!!! pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mczetu Napisano 11 Czerwca 2011 Share Napisano 11 Czerwca 2011 Byry leszcze ja w tym roku jeszcze nie widziałem leszcza powyżej 35 cm:D w tamtym roku było o wiele lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ByRy Napisano 12 Czerwca 2011 Share Napisano 12 Czerwca 2011 no to ja tych dużych leszczy połapałem dosyć dużo... ale wczoraj ani jednego.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mczetu Napisano 12 Czerwca 2011 Share Napisano 12 Czerwca 2011 A wiadomo wam coś o wywózce?? Chodzi mi o ludzi którzy wywożą zestawy ,może ryba na razie nie siedzi blisko brzegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ByRy Napisano 13 Czerwca 2011 Share Napisano 13 Czerwca 2011 moim zdaniem wywozka tu nic nie da ryba jest przy brzegu tylko trzeba trafic zeby brała siedziec dzien i noc nad woda a efekty beda napewno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
korsiara 20 Napisano 15 Czerwca 2011 Share Napisano 15 Czerwca 2011 Witam Jestem zaskoczony co się dzieje z tą zaporą . Moje ostatnie 3 wyprawy to masakra leszczyki i płotki 20cm miejsce mam stałe zawsze się w nim działo sporo szczupak, węgorz, karasie 50cm a teraz nic same boje porzucane, wody strasznie mało, jedyny plus to jakoś komarów nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 15 Czerwca 2011 Share Napisano 15 Czerwca 2011 Moje ostatnie 3 wyprawy to masakra leszczyki i płotki 20cm miejsce mam stałe zawsze się w nim działo sporo szczupak, węgorz, karasie 50cm a teraz nic Wszyscy biorą a włożyć nikt nie chce. Rybacy czeszą, wędkarze biorą wszystko jak leci i ile wlezie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mczetu Napisano 15 Czerwca 2011 Share Napisano 15 Czerwca 2011 No tak tomek masz rację .Ale jednak nie wiem bo nie mam informacji ale jak by były prowadzone jakieś zarybienia w końcu trochę pieniędzy pewnie mają z samych kart .Wiadomo że wędkarze biorą jak leci nie mówię że ja nie zabieram ryb ale jak zawsze jestem na rybach to chodzę i pytam się wędkarzy jak tam brania itp ostatnimi czasy wszyscy mówili mi że strasznie słabo sama drobnica ale wszyscy mają siatki w wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
korsiara 20 Napisano 16 Czerwca 2011 Share Napisano 16 Czerwca 2011 mczetu!! Gdzie tam zarybianie mydlenie oczu. Co za sens że rzucą np 1000ryb na rok jak na dzień mają z sieci 20 sztuk. Czyli koło 6000 na minusie. Nie wiem jakie są wartości w rzeczywistości to taki przykład i jeszcze + wędkarze te ryby by się musiały mnożyć co dziennie to może by ich starczyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sony200 Napisano 18 Czerwca 2011 Share Napisano 18 Czerwca 2011 Witam szanownych kolegow : mam pytanie moze ktos wie na temat kontroli na zaporze goczalkowickiej : doszly mnie sluchy zaznaczam ze nie potwierdzone ze na zaporze goczalkowickiej nie wolno nikomu kontrolowac wedkarzy tylko ludziom specjalnie wyznaczonym przez wodociagi z Katowic czy to prawda ??? a czy moze kontrolowac zwykly przypadkowy policjant na terenie zapory majacy nr policyjny i legitymacje ??? dziekuje za odpowiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi