Paco Napisano 20 Listopada 2008 Share Napisano 20 Listopada 2008 Pozwoliłem sobie zrobić kolejny wpis i wrzucić fotki plecionki Dragona po sezonie łowienia w słonej wodzie. Jak widać plecionka straciła trochę na kolorze, i jeszcze jedno, jest miękka więc raczej nie nadaje się na łowienie w ujemnej temperaturze. Lecz to jeszcze sprawdzę. a co do PP wydaje mi się, że jest łatwo dostępna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 20 Listopada 2008 Autor Share Napisano 20 Listopada 2008 a co do PP wydaje mi się, że jest łatwo dostępna Dzisiaj tak. Ale kupienie jej 3-4 lata temu, bynajmniej w Szczecinie, graniczyło z cudem. PP była chyba jedną z pierwszych, dobrych plecionek na polskim rynku, może stąd jej dzisiejsza popularność. Jest dobra ale są lepsze. Ja osobiście za lepszą uważam Stren Super Braid, niestety już nie produkowany i zastąpiony przez Stren Sonic Braid. Tej nowości jeszcze nie wypróbowałem, ale zrobię to w przyszłym sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sandacz Napisano 20 Listopada 2008 Share Napisano 20 Listopada 2008 Ja osobiście za lepszą uważam Stren Super Braid Moglbys rozwinac??? Obecnie mam nawinieta PP ale chce poszerzac horyzonty I zastanwiam sie wlasnie miedzy strenem a spiderwire... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abu Napisano 21 Listopada 2008 Share Napisano 21 Listopada 2008 Dołączam się do pytania o plecionkę tonącą, a ściślej mówiąc zamierzam w przyszłym sezonie spróbować plecionki na feederach. Zastanawiam się jaka pletka będzie lepsza do tej metody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 21 Listopada 2008 Share Napisano 21 Listopada 2008 Jak rozróżnić plecionkę tonącą od pływająceWrzucić kawałek do wody ,ale sam faktycznie sprawdzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abu Napisano 21 Listopada 2008 Share Napisano 21 Listopada 2008 maniek, a co byś polecił do lekkiego i średniego feedera na linkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 21 Listopada 2008 Share Napisano 21 Listopada 2008 co byś polecił do lekkiego i średniego feedera na linkę?Do laita ,to powiem ci ze nie próbowałem i nie wiem jak się zachowa ,co do średniego federa możesz użyć Sufixa Gyro jest mięka i tania ,lub PP jak ci nie przeszkadza że szumi na przelotkach .Ale przestrzegam przed plecionkami na feder tych co nie są skrupulatni w ustawieniu hamulca ,kolega w tym sezonie połamał 3 federy z powodu plecionki nie ma nawyku ustawiania hamulca i coś musi pęknąć jak się zacina zbyt mocno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abu Napisano 21 Listopada 2008 Share Napisano 21 Listopada 2008 Hamulec na dzień dobry ustawiam, bo po łowieniu zawsze zupełnie go luzuję. Lajt miałem na myśli jakieś 70g, koszyk 30g plus zanęta. Średni 100g, koszyk dość duży 50g plus zanęta. Sufix Gyro powiadasz. No obadamy to cudo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 21 Listopada 2008 Share Napisano 21 Listopada 2008 No obadamy to cudo.Nie jest to "cudo" bo za tą cenę nie oczekuje zbyt wiele . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abu Napisano 21 Listopada 2008 Share Napisano 21 Listopada 2008 maniek, no cudo, to było w cudzysłowie. Nie mam żadnych doświadczeń z plecionką na feederze, ale widziałem wędkującego obok kolegę, który używał plecionki i mieliśmy podobne zestawy, to samo w zasadzie łowisko, u mnie brania mniej widoczne, u niego wyraźniejsze, może się to wiązać z brakiem rozciągliwości plecionki, szczytówka nie tyle mocno uginała się w zestawie kolegi, co była jakby poszarpywana. Może w tym szaleństwie jest metoda:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 21 Listopada 2008 Share Napisano 21 Listopada 2008 Od sierpnia (chyba ) używam do feedera SPIDERWIRE 0,12-137m(7,10kg) i w porównaniu z żyłkami sprawuje się w moim odczuciu lepiej. Brania faktycznie są bardziej widoczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 21 Listopada 2008 Share Napisano 21 Listopada 2008 u niego wyraźniejsze, może się to wiązać z brakiem rozciągliwości plecionki, szczytówka nie tyle mocno uginała się w zestawie kolegi, co była jakby poszarpywana.No to już jesteś w domu teraz tą wiedzę wykorzystaj ,powiem tylko ci że świetnie się łowi w nocy na czuja ,bez świetlików ,itp . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abu Napisano 22 Listopada 2008 Share Napisano 22 Listopada 2008 kocur, a jak jest z tonięciem tej plecionki w wodzie i ustawianiem zestawu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 22 Listopada 2008 Share Napisano 22 Listopada 2008 Koszyczki daję pomiędzy 40 a 80 więc nie zauważyłem jakichś sensacji i problemów z tonięciem i ustawieniem zestawu. Jak dla mnie to bardzo dobra i wygodna plecionka. Blaknie po jakimś czasie ale to raczej jest na plus bo miała na początku żarówiasty żółty kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abu Napisano 22 Listopada 2008 Share Napisano 22 Listopada 2008 kocur, to do lżejszego spróbuję tej pajęczynki 0.12. A do cięższego sprawdzę mańka propozycję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 30 Listopada 2008 Share Napisano 30 Listopada 2008 Przeglądam forum i wszedzie są różne wypowiedzi propo plecionek. Mam problem,tzn. szukam dobrych plecionek a znaleść niemogę, albo supełkuje, skreca sie, pęka, nie rzeczywiste parametry, to cos innego. Cena najepiej do 100zł. Nie obraziłbym się gdyby było znacznie taniej Wiec szukam takich: a) Coś na suma, 50 kg. Morze spinning 20 kg. c) Morze grunt 20 kg. Błagam o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek1979 Napisano 30 Listopada 2008 Share Napisano 30 Listopada 2008 jakie plecionki juz przetestowałałeś i uważasz je za złe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 30 Listopada 2008 Share Napisano 30 Listopada 2008 Nie miałem zadnej, ale czytalem rozne opinie. Dobre sie okazuja te za min.150 a ja szukam czegos tanszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek1979 Napisano 30 Listopada 2008 Share Napisano 30 Listopada 2008 power pro w cenie około 55 zł na allegro za 135 metrów tutaj juz sporo napisane zostało o tej plecionce jak i o sprawdzonych sprzedawcach z allegro...powodzenia w poszukiwaniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 30 Listopada 2008 Share Napisano 30 Listopada 2008 Czyli polecasz? Tylko ze troche zakrotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek1979 Napisano 30 Listopada 2008 Share Napisano 30 Listopada 2008 sa też szpulki po 270 metrów.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 30 Listopada 2008 Share Napisano 30 Listopada 2008 Ok dzieki. Biorę te na morze. Czekam tylko na jakąś sumową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michcio Napisano 30 Listopada 2008 Share Napisano 30 Listopada 2008 w innym temacie - o Szwecji - polecaliście plecionki ( Artech ) myślę że PP będzie odpowiednia, do kijaszka Drgaon Millenium kogut 25-60g i kręciołka Stradic 4000 myślę wziąć PP 20 lbs 150 yds zieloną od użytkownika aspius_aspius. Myle się czy może jednak coś innego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homegeon Napisano 1 Grudnia 2008 Share Napisano 1 Grudnia 2008 mam identyczny zestaw z 20lb PP zółtą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 1 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2008 Myle się czy może jednak coś innego ? nie bardzo rozumiem to pytaniedo kijaszka Drgaon Millenium kogut 25-60g i kręciołka Stradic 4000 myślę wziąć PP 20 lbs 150 yds zieloną ja bym tak zrobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi