Michcio Napisano 2 Grudnia 2008 Share Napisano 2 Grudnia 2008 @Artech chodziło mi o PP albo coś innego, jakaś inne plecionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 2 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2008 Michcio, sporo już o tym na forum było osobiście mogę polecić PowerPro lub Stren Super Braid (zastąpiona ostatnio przez Stren Sonic Braid )Z opini kolegów po kiju, godne uwagi są jeszcze: cortland spectron i cortland braid master, tuf line xp i spiderwire stealth oraz Sufix Performance Braid ( ta ostatnia dobra podobno od 20lb, ostatnio zakupiłem 10 lb ale jeszcze nie testowałem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 4 Grudnia 2008 Share Napisano 4 Grudnia 2008 Powtarzam moje pytanie. Szukam plecionki do metody gruntowej - na suma. Minimalna wytrzymałość 50 kg, 300M. Cena najlepiej do 150zł. Wybralem Jaxon New Concept Line, ale odradzacie bo jej parametry nie sie są realistyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 4 Grudnia 2008 Share Napisano 4 Grudnia 2008 Cena najlepiej do 150zł. Nawet w Erze nie znają takiej opcji aby kupić porządną plecionkę musisz limit podnieść nieco .Może ta ci podpasuje . http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/sufix-super-cat-g16-a168-p709-k3370.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 4 Grudnia 2008 Share Napisano 4 Grudnia 2008 Troche zadroga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abu Napisano 4 Grudnia 2008 Share Napisano 4 Grudnia 2008 warszawa_24, Tu masz Berkleya na metry, zadzwoń, zapytaj. BERKLEY WHIPLASH PRO 0,28mm 46,90kg http://www.allegro.pl/item498324112_berkley_whiplash_pro_0_28_mm_150m_46_90kg_na_metry.html Trzysta metrów plecionki to jeszcze nie miałem na kołowrotku. Rzut na sto metrów, odjazd na sto metrów, z brzegu to jak weźmie światowy okaz, to i tak nie pomoże. Z łódki jeszcze można powalczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 4 Grudnia 2008 Share Napisano 4 Grudnia 2008 Plecionki jak zylki- co sezonowa wymiana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek1979 Napisano 6 Grudnia 2008 Share Napisano 6 Grudnia 2008 mi najczęściej nie pozostaje nic innego jak kupić nową ponieważ na szpulce pozostaje kilkadziesiąt metrów(zaczepy robią swoje) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cezar80 Napisano 8 Grudnia 2008 Share Napisano 8 Grudnia 2008 A mieliście może do czynienia z plecionką Hikara oferowaną w katalogu Trapera. dodam że żyłki promowane w tym katalogu godne polecenia, natomiast nie chce ryzykować większej kasiory by nie poszła w błoto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stachu Napisano 10 Grudnia 2008 Share Napisano 10 Grudnia 2008 Na suma, wytrzymałość powyżej 50kg...? To może czerwona Power Pro 100lb (55 kg) 300yds..? (cena tylko 100 zł) pozdrawiam, stachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exitmaku Napisano 29 Grudnia 2008 Share Napisano 29 Grudnia 2008 Ktoś może ją testował:quantum quattron pt super braid? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszczyk_xP Napisano 29 Grudnia 2008 Share Napisano 29 Grudnia 2008 Mam pytanie czy plecionkę można trzymać w garażu w którym temperatura powietrza jest poniżej zera stopni Celsjusza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gigus Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Witam. Czy ktoś używał plecionki Mikado Trython Mega Line(na allegro 30 zl). Ja używam już pół sezonu i narazie uważam że jak na swoją cenę jest bardzo dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Zamierzam kupić plecionkę do spinningu Power Pro http://allegro.pl/item518005465_oryginalna_power_pro_20lb_135m_do_koloru_do_wyboru.html Powiedzcie czy to nie jest podróba wg mnie nie bo jest nad napisem "SPECTRA" niebieski łuk czego nad podróbkami ponoć nie ma I czy jest węzeł aby połączyć plecionkę z krętlikiem od przypony ale nie osłabiając jej bo wtedy traci 2/3 wytrzymałości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patbaj Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 stachu991 jest sprawdzonym przeze mnie sprzedawcą PP, jeśli nie ma w tej chwili plecionki takiej jaką chcesz napisz do niego to odpisze Ci czy jest w stanie wystawić. Węzły masz w książeczce dołączonej do plecionki. Dobrym sprzedawcą jest też aspius_aspius czy jakoś tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Powiedzcie czy to nie jest podróba Łowiłem na plecionkę fluo od tego sprzedającego cały sezon i nie mam żadnych uwag. Spotkałem się z nim osobiście i z wiem, że ciągnie towar prosto ze Stanów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elton Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Podłączę się pod temat o plecionkach bo mam pytanie.Czy ktoś miał jakikolwiek kontakt ze Stren Microfuse?Wydaje mi się bardzo ciekawą pozycją a nie mam możliwości nawet wziąć do ręki Czy może iść przetartym szlakiem i kupić PP? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito Napisano 19 Stycznia 2009 Share Napisano 19 Stycznia 2009 Przymierzam się do kupna plecionki Power Pro od sprzedawcy aspius_aspius o grubości 0,15 Tylko jaki kolor ? Myślałem o zielonym(moss green) gdyż na wiosnę woda kwitnie i jest zielonego koloru więc myślę że będzie maskujący . A wy jak myślicie ? Proszą o szybką rade gdyż mama obiecała mi kupić , a nie chce żeby się rozmyśliła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 19 Stycznia 2009 Share Napisano 19 Stycznia 2009 Tylko jaki kolor Kolor w sumie jest bez znaczenia ale zielona jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito Napisano 19 Stycznia 2009 Share Napisano 19 Stycznia 2009 Ale się jeszcze zastanawiam Lepiej kupić 0,15 i 135 m +podkład z żyłki czy np 0,13 lub 0,10 ale 270 m i bez podkładu ? Zamierzam łapać średnie i małe szczupaki oraz okonie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubiak Napisano 19 Stycznia 2009 Share Napisano 19 Stycznia 2009 Lepiej kupić 0,15 i 135 m +podkład z żyłki czy np 0,13 lub 0,10 ale 270 m i bez podkładu ? Według mnie 135 metrów wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito Napisano 19 Stycznia 2009 Share Napisano 19 Stycznia 2009 Według mnie 135 metrów wystarczy Tylko że mój kołowrotek żyłki o takiej samej średnicy pomieści około 220 m . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patbaj Napisano 19 Stycznia 2009 Share Napisano 19 Stycznia 2009 Tylko że mój kołowrotek żyłki o takiej samej średnicy pomieści około 220 m nie porównuj średnicy żyłki do plecionki, najlepiej nawinąć na szpule plecionkę dowinac podkład a potem to przewinąć na szpule właściwą, chyba ze masz kołowrotek z tylko 1 szpula to musisz sobie radzić! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 19 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2009 Tylko że mój kołowrotek żyłki o takiej samej średnicy pomieści około 220 m ._________________ No to Ci te 135 m plecionki nie wejdzie. 135m PowerPro 0,15mm (czyli 10 lb) wchodzi idealnie na szpulkę mieszczącą 240m żyłki 0,20mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito Napisano 20 Stycznia 2009 Share Napisano 20 Stycznia 2009 artech, patbaj, dziękuje bardzo Przyznaj sobie punkcik "pomógł" artech Ty to się umiesz wysławić a nie jak niektórzy operują tylko "lb" a to nic niomu nie da bo amerykańskie plecionki z tego co wiem to podają moc plecionki na węźle a nie liniową . (patbaj mi powiedział) Czyli kupuje Power Pro 0,15 kolor moss green dzięki chłopaki . P.S artech daj punkcik patbajowi jak możesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi