Skocz do zawartości
Dragon

Jezioro Licheńskie

robcio

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Tegoroczną majówkę spędzę w okolicach Lichenia. Chciałbym spróbować szczęścia w wodach jeziora Licheńskiego. Wiadomo, że w tak krótkim okresie czasu (bez wcześniejszego nęcenia) nie można nastawiać się na wielkie karpie i amury z których słynie zbiornik, ale będę wdzięczny za wszelkie informacje na temat tego jeziora- w których partiach najlepiej nastawić się na białoryb, jakie przynęty będą najlepsze, jak wyglądają opłaty za wędkowanie... :?: Z góry dzięki za wszelkie informacje :wink:

• 2 weeks later...
przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Tak jak wcześniej pisałem, byłem nad Licheńskim pierwszego maja. Nie posiadałem wcześniejszego rozeznania w kwestii dostępności brzegów do wędkowania więc wybór padł na jeden z pomostów w pobliżu Sanktuarium. Bardziej obiecujące miejscówki widać było na przeciwnym, bardziej dzikim brzegu(zachodnim), ale z powodu ograniczeń czasowych pozostałem przy Sanktuarium. Przez pierwswze kilka godzin bez brania, dopiero zmiana zanęty z zielonej płoci Sameta, na słodką karasiowo-linową przyniosło efekt- w zanętę weszły karasie po około 30-35 cm, trochę płoci i leszcza :smile: Trafił się też karpik. Miejscówka raczej kiepska, co chwilę ryby płoszyła cumująca przy Sanktuarium łódź motorowa, w pobliżu kąpielisko, głębokość do półtora metra, więc połów tym bardziej cieszy :smile: Jednodniowe zezwolenia na wędkowanie kosztuje 30 zł, z Łodzi do Lichenia daleko ale na pewno jeszcze tam zajrzę... Szkoda tylko, że w pobliżu Łodzi nie ma tak ciekawych łowisk :evil:

• 11 months later...
Napisano

Na tegoroczną majówkę znów się wybieram nad j. Licheńskie. Może ktoś tam wędkował od czasu kiedy napisałem ostatni post w tym temacie :?::?::?: Tym razem planuję odwiedzic miejscowość Niedźwiady Małe. Często karpiarze organizują zawody w tej wsi. Oczywiście wszelkie informacje mile widziane...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.