Figos Napisano 28 Kwietnia 2010 Share Napisano 28 Kwietnia 2010 Wiecie czy to komercjia czy PZW?? Jakie dopłaty , i ogólny charakter łowiska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sasha Napisano 28 Kwietnia 2010 Share Napisano 28 Kwietnia 2010 Jeśli to jest to bajoro , na trasie na łowisko specjalne Ciosenka ( po lewej stronie drogi) , to słyszałem że należy do prywatnej osoby...Podobno płaci mu się jakies grosze i można łowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACooL Napisano 29 Kwietnia 2010 Share Napisano 29 Kwietnia 2010 Jezeli mowimy o lowisku do ktorego jedziemy: W Bialej (jadac od Lodzi) na swiatlach w prawo na Kebliny i lowiska sa po prawej stronie. Moje info. moze byc nieaktualne, bo z 1VI2009. Zatrzymalem sie tam i chwile porozmawialem z wedkarzami. Przy lowisku sa (byly) tablice z takimi informacjami: PZW kolo nr.29 Lodz, 1-go Maja 15 Mozna wykupic zezwolenia - telefony: 608341097 (42)7162556 (42)6558871 jest tam zakaz spiningowania Wpisowe jakies sie placi, spore jak mnie pamiec nie myli ~150PLN. Nastepne lata juz mniej jakos. sasha, Ty chyba piszesz o tym do ktorego skreca sie w lewo na swiatlach, ktore "na koncu" ma plaze kapielowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pl999 Napisano 29 Kwietnia 2010 Share Napisano 29 Kwietnia 2010 Jeśli chodzi o Białą to w zeszłym roku byłem tam na rekonesansie. Nie łowiłem, ale trochę rozmawiałem z wędkarzami. Ogólnie mówiąc płytko i nie można łowić na ciężko. Poza tym z jednej strony od wody do pola jest kilka metrów a łowisko jest dużo niżej niż pole. Wniosek: cały syf ścieka z pola do wody (nawozy, gnojowica…). Osobiście sądzę, że to nic ciekawego. Ryby bym nie brał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bercik Napisano 7 Listopada 2011 Share Napisano 7 Listopada 2011 Staw o pow. 2.3 ha na rzece Czerniawce. Dzierżawiony przez PZW Łódź od gminy Zgierz, zarządza nim Koło nr 29 w Łodzi. Ryby karp, lin, karaś, leszcz, szczupak. Dojazd: w Białej na światłach w prawo (jadąc od Zgierza) na Kębliny, potem na rozwidleniu przy kościele w lewo i zaraz po prawo widać staw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
browning Napisano 20 Kwietnia 2012 Share Napisano 20 Kwietnia 2012 Witam. Jak wygląda sprawa z tym stawem w tym roku? Można tam połowić bez żadnych dodatkowych opłat? Jest w ogóle szansa coś złowić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi