Figos Napisano 28 Kwietnia 2010 Napisano 28 Kwietnia 2010 Wiecie czy to komercjia czy PZW?? Jakie dopłaty , i ogólny charakter łowiska. Cytuj
sasha Napisano 28 Kwietnia 2010 Napisano 28 Kwietnia 2010 Jeśli to jest to bajoro , na trasie na łowisko specjalne Ciosenka ( po lewej stronie drogi) , to słyszałem że należy do prywatnej osoby...Podobno płaci mu się jakies grosze i można łowić. Cytuj
JACooL Napisano 29 Kwietnia 2010 Napisano 29 Kwietnia 2010 Jezeli mowimy o lowisku do ktorego jedziemy: W Bialej (jadac od Lodzi) na swiatlach w prawo na Kebliny i lowiska sa po prawej stronie. Moje info. moze byc nieaktualne, bo z 1VI2009. Zatrzymalem sie tam i chwile porozmawialem z wedkarzami. Przy lowisku sa (byly) tablice z takimi informacjami: PZW kolo nr.29 Lodz, 1-go Maja 15 Mozna wykupic zezwolenia - telefony: 608341097 (42)7162556 (42)6558871 jest tam zakaz spiningowania Wpisowe jakies sie placi, spore jak mnie pamiec nie myli ~150PLN. Nastepne lata juz mniej jakos. sasha, Ty chyba piszesz o tym do ktorego skreca sie w lewo na swiatlach, ktore "na koncu" ma plaze kapielowa Cytuj
pl999 Napisano 29 Kwietnia 2010 Napisano 29 Kwietnia 2010 Jeśli chodzi o Białą to w zeszłym roku byłem tam na rekonesansie. Nie łowiłem, ale trochę rozmawiałem z wędkarzami. Ogólnie mówiąc płytko i nie można łowić na ciężko. Poza tym z jednej strony od wody do pola jest kilka metrów a łowisko jest dużo niżej niż pole. Wniosek: cały syf ścieka z pola do wody (nawozy, gnojowica…). Osobiście sądzę, że to nic ciekawego. Ryby bym nie brał. Cytuj
bercik Napisano 7 Listopada 2011 Napisano 7 Listopada 2011 Staw o pow. 2.3 ha na rzece Czerniawce. Dzierżawiony przez PZW Łódź od gminy Zgierz, zarządza nim Koło nr 29 w Łodzi. Ryby karp, lin, karaś, leszcz, szczupak. Dojazd: w Białej na światłach w prawo (jadąc od Zgierza) na Kębliny, potem na rozwidleniu przy kościele w lewo i zaraz po prawo widać staw. Cytuj
browning Napisano 20 Kwietnia 2012 Napisano 20 Kwietnia 2012 Witam. Jak wygląda sprawa z tym stawem w tym roku? Można tam połowić bez żadnych dodatkowych opłat? Jest w ogóle szansa coś złowić? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi