Uzytkownikkkk Napisano 9 Maja 2020 Napisano 9 Maja 2020 Witam. Chciałbym wybrać się na ryby nad Odrę w okolice miejscowości Ognica, może tu w stronę Widuchowej, a i na pewno na odcinku Ognica - Krajnik Dolny. Jakie pozwolenie powinienem posiadać? Czy wystarczające będzie te kupionej w Szczecinie na Spółdzielnię Regalica? Jeżeli tak, to czy łowienie ryb jest tam dozwolone na całym odcinku Odry od Widuchowej, poprzez Ognicę aż do Krajnika Dolnego bez żadnych przerw i innych okręgów? Chodzi mi tu o połowy na samej rzece Odrze. Na jaką rybę można liczyć wybierając się tam? Może ktoś poleciłaby jakieś miejsca dobre z gruntu? (Najbardziej interesowałby mnie te z dojazdem autem do rzeki oraz takie gdzie mógłbym połowić z gruntu) Czy na rzece w tych miejscach jest też jakaś szansa owocnie połowić na spławik? W załączeniu podsyłam mapki z zaznaczonym kolorem rzeki oraz pytaniem jakie zezwolenie obowiązuje w tych miejscach? Pozdrawiam i z góry dziękuję za odp. Cytuj
Tadek Napisano 12 Maja 2020 Napisano 12 Maja 2020 Tak, pozwolenie wykupione w spółdzielni "Regalica" wystarczy. Obszar podległy pod "Regalicę" to Odra od rzeki Myśla (poniżej Kostrzyna n/Odrą - https://goo.gl/maps/hR3ctCsUUvjoabpP6, 52.657994, 14.476648 dokładnie miejscowość Chlewice, Namyśl) do autostrady A6. Cytuj
Uzytkownikkkk Napisano 22 Maja 2020 Autor Napisano 22 Maja 2020 Tadek, dziękuję za potwierdzenie. A co z łowieniem na tej rzece Rurzyca? Też podlega spółdzielnie Regalica, jest tam jakaś ryba? Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi