Skocz do zawartości
tokarex pontony

konkurs fotograficzny "4 Pory Roku"

Gość FALUBAZ_ZG

Rekomendowane odpowiedzi

Gość FALUBAZ_ZG
Napisano

Mam pytanko do organizatora.

Czy wymog posiadania tych 25 postow jest konieczy i czy ten punkt ma jakikolwiek sens?

Konkretnie chodzi mi o to, ze od pewnego czasu czytam to forum, ale jak widac po moim profilu dopiero niedawno sie tutaj zainstalowalem. Idac dalej nie sztuka jest nabic 25 postow chociazby w temacie "skojarzenia".

Wiem, ze do zakonczenia 1. etapu jeszcze troche czasu, ale mimo wszystko ten punkt regulaminu mi sie troche naciagany wydaje i prowadzic moze do niepotrzebnego nabijania postow.

Pozdrawiam.

przynęty na klenia   Dragon
Napisano
Czy wymog posiadania tych 25 postow jest konieczy i czy ten punkt ma jakikolwiek sens?

Punkt ten ma na celu wyłączenie z gry wszelkich wędrownych "łowców nagród" którzy nie udzielają się na forum, ani też w żaden inny sposób nie przyczyniają się do wymiany poglądów, czy informacji.

Idac dalej nie sztuka jest nabic 25 postow chociazby w temacie "skojarzenia".
Twoja uwaga jest jak najbardziej słuszna, że da się łatwo nabić posty nietreściwe, niemniej jednak istnieje możliwość {techniczna} wyłączenia na forum zliczania postów użytkownika np. w działach ogólnych/rozrywkowych. :cool:

I jeśli sytuacja celowego nabijania licznika postów przez nowych użytkowników stanie się nagminna, zapewne Administracja skorzysta z w/w opcji w poszczególnych działach "nie tematycznych".

Gość FALUBAZ_ZG
Napisano

No czaje.

Chodzi o to, ze teraz na dlugi weekend bede nad Rega u dziewuchy, wedki mam w domu, a kilka spacerow na bank zalicze z aparatem.

Postaram sie zdazyc z napisaniem jakis wartosciowych postow przed koncem 1. edycji i najwyzej z opoznieniem opublikuje fotki.

Dzieki za odp.

Pozdrawiam

Napisano
Chodzi o to, ze teraz na dlugi weekend bede nad Rega u dziewuchy, wedki mam w domu, a kilka spacerow na bank zalicze z aparatem.

Postaram sie zdazyc z napisaniem jakis wartosciowych postow przed koncem 1. edycji i najwyzej z opoznieniem opublikuje fotki.

Skoro tak otwarcie stawiasz sprawę myślę że możemy podejść do Twojego Uczestnictwa bardziej ugodowo, jak będziesz miał fotografie i jak chcesz to od razu je opublikuj w {wymaganym terminie}, jeśli do 20 czerwca nie będziesz miał owych 25 wymaganych regulaminem postów tylko np. 20 to myślę że też nic się nie stanie. Przede wszystkim liczy się chęć aktywnej przynależności do społeczności Naszego forum.

Gość FALUBAZ_ZG
Napisano

Ok, dzieki za przychylnosc, a jesli chodzi o to czy dluzej tu zabawie to zapewniam, ze wlasnie wasze/nasze forum sobie wybralem i tu postanowilem sie zarejestrowac. Najbardziej mi sie tu podoba, chociaz po lekturze "od deski do deski" tematu o wypuszczaniu widze ze tez troche fikusow tu rosnie, ale w sumie ogolna wrazenie na duzy plus.

Dobra nie zasmiecam juz, w przyszlym tygodniu postaram sie powrzucac fotki.

Pozdrawiam.

Napisano

W regulaminie mamy zapisane coś o oddawaniu głosów na anonimowe fotografie. Jakaż to anonimowość, skoro wchodząc w etap I, można sobie podejrzeć, kto bierze udział i jakie zdjęcia zgłasza do konkursu?

Napisano
W regulaminie mamy zapisane coś o oddawaniu głosów na anonimowe fotografie. Jakaż to anonimowość, skoro wchodząc w etap I, można sobie podejrzeć, kto bierze udział i jakie zdjęcia zgłasza do konkursu?

No coś nam kuleje ten konkurs :roll:

Napisano
Tak, wiem o tym, niestety tak to wygląda, zwróciłem już na to uwagę w odpowiednim temacie na forum administracyjnym [patrz post z 24-04-10, 15:51]

Ja sam nie mam takich uprawnień by to zrobić,a widocznie tomik przy zakładaniu działu/tematu zgłoszenia, nie kliknął jednej opcji [wymaga akceptacji].

No coś nam kuleje ten konkurs :roll:

Jeśli uważasz ,że ktoś czegoś nie zrobił, lub nie dopatrzył po prostu o tym napisz.

Swojego czasu w wyżej wspomnianym temacie zaproponowałem, że zrobię jakiś prosty banerek i...tomik wspomniał że może 'sam coś wymyśli', no to czekam...nie będę się przecież wychylał z jakimś prymitywnym animowanym gifem czy flashem. :mrgreen:

A wiec spokojnie panowie, bez paniki, admin to człowiek zajęty, nierychliwy ale pamiętliwy :cool: , a ja jestem głęboko przekonany że w porę podejmie odpowiednie działania.

Napisano
Jeśli uważasz ,że ktoś czegoś nie zrobił, lub nie dopatrzył po prostu o tym napisz.
Akurat nie to miałem na myśli. Chodziło mi właśnie o nie anonimowość konkursu oraz małą liczbę uczestników
admin to człowiek zajęty, nierychliwy ale pamiętliwy :cool:
. dodałbym do tego jeszcze, lekko zakręcony :mrgreen::wink:
Napisano
nie kliknął jednej opcji [wymaga akceptacji].

Fakt musiałem przeoczyć a teraz to już po zawodach, chyba że zaczniemy od nowa albo jakaś nowa propozycja...

nie będę się przecież wychylał z jakimś prymitywnym animowanym gifem

Właściwie to poproszę o pomoc. Miałem i mam teraz trochę innych spraw na głowie.

Napisano
To będzie chyba najlepsze rozwiązanie, jest jeszcze na to czas.

Trochę szkoda dotychczasowych zgłoszeń. Ja bym zostawił edycję wiosenną jako jawne zgłoszenia a lato utajnić :wink:

Napisano
Trochę szkoda dotychczasowych zgłoszeń.

Ale nie będzie przeszkód, aby ponownie zgłosić te same zdjęcia (jak ktoś chce), a może do 6 czerwca ci sami userzy zrobią inne/lepsze ujęcia. Pewnie zgłoszeń jeszcze trochę wpłynie, ja już mogę zadeklarować, że się pojawię. No i wbrew wcześniejszym zapowiedziom, liczę na udział Unisesa :wink:

Napisano
To będzie chyba najlepsze rozwiązanie, jest jeszcze na to czas.

Jestem za :cool: pytanie czy tomik znajdzie czas i ochotę by założyć dział od nowa z odpowiednią opcją.

Pozostaje jeszcze pytanie co zrobimy z dotychczas nadesłanymi pracami?, chomikujemy a później wymieszamy z tymi nadesłanymi już anonimowymi,a może ma ktoś inna koncepcje.

No i wbrew wcześniejszym zapowiedziom, liczę na udział Unisesa :wink:
Bardzo chętnie ale ja będę przy tym mieszał ...i tak do końca nie wiem czy mi wolno :???: , ...żeby potem nie było jak cudem zajmę jakąś wysoka lokatę.
Napisano
Bardzo chętnie ale ja będę przy tym mieszał ...

Jakość zupy ocenią biesiadnicy, a nie kucharz mieszający w garnku.

Skoro ja mogę uczestniczyć w GP, to Ty możesz tutaj :razz:

Napisano
Skoro ja mogę uczestniczyć w GP, to Ty możesz tutaj :razz:

Z tego co mgliście pamiętam to mam teraz takie dziwne wrażenie ,że gdy nie m.in. Twoje systematyczne zgłoszenia w fazie rozruchu GP marnie by było z tym konkursem.

Ok, wezmę aparat {chyba że ktoś jest przeciwny} i pójdę na moje bagry zobaczyć jak wschodzi trzcina, i czy np. już kwitnie kosaciec żółty :cool:

Napisano

Pierwsze zgłoszenia "ukryte", każde nowe, które będzie dodawane będzie oczekiwało do akceptacji i również będzie niewidoczne.

Napisano

lulkos, spotkanie i kolacja z prezesem tomikiem :cool:

a tak na serio, w każdym konkursie są jakieś nagrody, nawet gdy póki co niema szczegółów na ten temat.

• 1 month later...
Napisano

Powoli Etap I Wiosna dobiega końca, a więc kto ma czas i ochotę proszę o dodawanie fotografii. http://haczyk.pl/forum/viewforum.php?f=43

Pozostałym uczestnikom, którzy zgłosili 1 lub 2 zdjęcia, przypominam, że można zamieścić 3 sztuki w etapie, ...zawsze może to zwiększyć szansę na uzyskanie większej sumy głosów/punktów.

Miał być banerek przypominający o tym że Etap I Wiosna dobiega końca, ale jakoś w końcu go nie zrobiłem, choć zapewne w obecnej sytuacji i tak nie został by zamieszczony ze względu na (miejmy nadzieję przejściowy) deficyt zasobów serwera.

Napisano
Z ciekawości zapytam, są jakieś nagrody?:)

Największą nagrodą jest docenienie przez użytkowników forum Twojej fotki i każdy oddany głos powinien cieszyć serce :)

Ja się w to bawię, mimo braku porządnego sprzętu to zacięcie mam... bardzo lubię pstrykać fotki bo na każdym kroku można wyłuskać kawałek piękna przyrody, tylko trzeba je dostrzec, a wiem jak na niektórych terenach o to trudno np. na Śląsku heheh

Napisano
5) Fotografie konkursowe do danego etapu można zgłaszać, pojedynczo, bądź w pakiecie na przestrzeni etapu, max. do 3 dni po jego zakończeniu.

Ostatni dzwonek, zostały dwie doby, więc jeśli ktoś z Was chce jeszcze dodać swoje prace konkursowe w tym etapie ...proszę o pospiech :cool:

• 2 weeks later...
Napisano

6) Po upływie terminu trwania etapu, nastąpi 30 dniowe głosowanie, w którym każdy z użytkowników forum haczyk.pl będzie mógł ocenić nadesłane prace, zaprezentowane w kolejności losowej i oddać swój głos na 3 anonimowe fotografie.

może warto było by wyeksponować temat "Głosowanie "Wiosna" Konkurs 4Pory Roku" w jakiś sposób, w celu zwiększenia liczby oddawanych głosów, póki jest jeszcze na to czas. myślę że sporo ludzi nawet tam nie zagląda..
  • 1 month later...
Napisano

Powolnymi krokami nadchodzi koniec etapu 'Lato' tzn 22.09.2010 + 3dni dla drzemiących :wink:

Jako ,że "Wiosna" była etapem rozruchowym, niektóre prace, zostały przyjmowane pomimo pewnych uchybień, natomiast teraz gdy już mniej więcej wszyscy zainteresowani "wiedzą o co chodzi" wolał bym by podstawowe reguły były przestrzegane.

W skrócie ma to być Krajobraz wędkarski, na którym widać 'kawałek' wody fotka zrobiona oczywiście w danym etapie(porze roku)

Powiadają, że 'jeden obraz wart jest tysiąca słów' pozwoliłem sobie wstawić przykładowe fotki ;

odbiegające od regulaminu

thumb_HPIM1796.JPG thumb_HPIM1844.jpg

Przyczajony żabson, ukryty nieborak , no niby fajne tylko gdzie tu krajobraz

thumb_HPIM1596.JPG

Pochwycony karach jak wyżej, coś co nie jest już makrem ale można by klasyfikować bardziej juz jako portret

thumb_Obraz_002.jpg

Podobnie j.w.

thumb_Obraz_178b.jpg

Całkowicie inna kategoria, bardziej urlopowo/rozrywkowa niż wędkarska

Poniżej fotki mieszczące się w mojej 'definicji' krajobrazu

thumb_Obraz_056.jpg thumb_Obraz_108.jpg

thumb_Obraz_254.jpg thumb_HPIM1871.jpg

to tyle, by nie nudzić za długo czym jest krajobraz :wink:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.