Skocz do zawartości
tokarex pontony

uprana karta wędkarska

dafon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam ,

mam problem , otóż pewnego pieknego dnia uswiadomiłem sobie że gdzieś zapodziała mi sie KW, zacząłęm szukac i jak się okazało została uprana włącznie ze spodniami. Pozostały strzępy, choć znaczki jeszcze do odczytania:). Stąd moje pytanie, jak w takiej sytuacji zachowuje się PZW ? Generalnie robi się zawsze jakiś odpis dokumentu i za drobna opłata można uzyskać nowy nie wiem natomiast jak to jest w przypadku Karty Wędkarskiej ? Nie do końca usmiecha mi się płacić kolejne 150 zł .

Proszę o wsparcie!

pozdrawiam

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

duplikat karty wyrobią w urzędzie(gminy lub miasta ) bez łaski tzn 20zł(nowa za pierwszym razem tyle kosztuje) zaś jeżeli chodzi o książeczkę to w kole dostaniesz nowa tyle ze zamiast znaczków zrobią wpis ze składki opłacone i walną pieczątkę.

Napisano

W tamtym roku to przerabiałem nie ma żadnych problemów nowe zdjęcia i duplikat gotowy. Czekałem dwa dni.

Napisano
duplikat karty wyrobią w urzędzie(gminy lub miasta ) bez łaski tzn 20zł(nowa za pierwszym razem tyle kosztuje) zaś jeżeli chodzi o książeczkę to w kole dostaniesz nowa tyle ze zamiast znaczków zrobią wpis ze składki opłacone i walną pieczątkę.

No a co dalej ??? tzn. co z legitymacją członkowską i opłaconymi znaczkami na ten rok ??? bo rejestr połowów podejrzewam dostaniesz nowy gratis ale w swoim Kole po wypisaniu nowej legitymacji nikt raczej nie da Ci kolego nowych znaczków jako gratis tym bardziej że skarbnik Koła rozlicza się później z Okręgiem ale to tylko moje przypuszczenia :roll:

Napisano

No a co dalej ??? tzn. co z legitymacją członkowską i opłaconymi znaczkami na ten rok ??? bo rejestr połowów podejrzewam dostaniesz nowy gratis ale w swoim Kole po wypisaniu nowej legitymacji nikt raczej nie da Ci kolego nowych znaczków jako gratis tym bardziej że skarbnik Koła rozlicza się później z Okręgiem ale to tylko moje przypuszczenia :roll:

Jeżeli uiściłeś wszystkie składki i po tym czasie karta Ci się wyprała, to oni Ci wklejają nowe znaczki bezpłatnie, musisz tylko jakies groszowe sprawy zapłacić za wyrobienie duplikatu, wiem z autopsji bo w zeszłym miesiacu sam musiałem wyrabiac duplikat bo mi karta wypłyneła z kieszeni podczas szaleństw z muchą :D

Napisano

Nie wkleją Ci nowych znaczków tylko dostaniesz wpis długopisem ,że składki opłacone (data kiedy) i do tego pieczątkę i parafkę. Ja tak miałem parę lat temu jak mi skradziono torbę wędkarska a w niej była KW i legitymacja.

Napisano

NIE MA JAK TO PORADA OD DOŚWIADCZONYCH PRZEZ LOS WĘDKARZY :wink:

dafon, to drugi taki post dzisiaj, wyłącz prosze tego Caps Locka, bo za trzecim razem ktoś z nas Cie wyłączy. Unises :mrgreen:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.