dafon Napisano 5 Maja 2010 Napisano 5 Maja 2010 Witam , mam problem , otóż pewnego pieknego dnia uswiadomiłem sobie że gdzieś zapodziała mi sie KW, zacząłęm szukac i jak się okazało została uprana włącznie ze spodniami. Pozostały strzępy, choć znaczki jeszcze do odczytania:). Stąd moje pytanie, jak w takiej sytuacji zachowuje się PZW ? Generalnie robi się zawsze jakiś odpis dokumentu i za drobna opłata można uzyskać nowy nie wiem natomiast jak to jest w przypadku Karty Wędkarskiej ? Nie do końca usmiecha mi się płacić kolejne 150 zł . Proszę o wsparcie! pozdrawiam
pawel332 Napisano 5 Maja 2010 Napisano 5 Maja 2010 duplikat karty wyrobią w urzędzie(gminy lub miasta ) bez łaski tzn 20zł(nowa za pierwszym razem tyle kosztuje) zaś jeżeli chodzi o książeczkę to w kole dostaniesz nowa tyle ze zamiast znaczków zrobią wpis ze składki opłacone i walną pieczątkę.
Lary Napisano 5 Maja 2010 Napisano 5 Maja 2010 W tamtym roku to przerabiałem nie ma żadnych problemów nowe zdjęcia i duplikat gotowy. Czekałem dwa dni.
lutek Napisano 6 Maja 2010 Napisano 6 Maja 2010 duplikat karty wyrobią w urzędzie(gminy lub miasta ) bez łaski tzn 20zł(nowa za pierwszym razem tyle kosztuje) zaś jeżeli chodzi o książeczkę to w kole dostaniesz nowa tyle ze zamiast znaczków zrobią wpis ze składki opłacone i walną pieczątkę. No a co dalej ??? tzn. co z legitymacją członkowską i opłaconymi znaczkami na ten rok ??? bo rejestr połowów podejrzewam dostaniesz nowy gratis ale w swoim Kole po wypisaniu nowej legitymacji nikt raczej nie da Ci kolego nowych znaczków jako gratis tym bardziej że skarbnik Koła rozlicza się później z Okręgiem ale to tylko moje przypuszczenia
Tondrom Napisano 7 Maja 2010 Napisano 7 Maja 2010 duplikat karty wyrobią w urzędzie(gminy lub miasta ) bez łaski tzn 20zł(nowa za pierwszym razem tyle kosztuje) zaś jeżeli chodzi o książeczkę to w kole dostaniesz nowa tyle ze zamiast znaczków zrobią wpis ze składki opłacone i walną pieczątkę. No a co dalej ??? tzn. co z legitymacją członkowską i opłaconymi znaczkami na ten rok ??? bo rejestr połowów podejrzewam dostaniesz nowy gratis ale w swoim Kole po wypisaniu nowej legitymacji nikt raczej nie da Ci kolego nowych znaczków jako gratis tym bardziej że skarbnik Koła rozlicza się później z Okręgiem ale to tylko moje przypuszczenia Jeżeli uiściłeś wszystkie składki i po tym czasie karta Ci się wyprała, to oni Ci wklejają nowe znaczki bezpłatnie, musisz tylko jakies groszowe sprawy zapłacić za wyrobienie duplikatu, wiem z autopsji bo w zeszłym miesiacu sam musiałem wyrabiac duplikat bo mi karta wypłyneła z kieszeni podczas szaleństw z muchą
nalewator Napisano 7 Maja 2010 Napisano 7 Maja 2010 Nie wkleją Ci nowych znaczków tylko dostaniesz wpis długopisem ,że składki opłacone (data kiedy) i do tego pieczątkę i parafkę. Ja tak miałem parę lat temu jak mi skradziono torbę wędkarska a w niej była KW i legitymacja.
dafon Napisano 11 Maja 2010 Autor Napisano 11 Maja 2010 NIE MA JAK TO PORADA OD DOŚWIADCZONYCH PRZEZ LOS WĘDKARZY dafon, to drugi taki post dzisiaj, wyłącz prosze tego Caps Locka, bo za trzecim razem ktoś z nas Cie wyłączy. Unises
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.