Skocz do zawartości
tokarex pontony

RAK

LORD

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
W nadchodzącym sezonie zamierzam spróbować łowić na raka. Naczytałem się i WIEM które są pod ochroną. Jesienią zeszłego roku w poszukiwaniu pijawek, obracając kamienie natknąłem się na raki. Chciałem je złapać ręcznie, ale w ostatniej chwili zawsze następował moment zawahania, że źle chwycę i mnie ten gad upie.... :D.

I tu moje pytanie. Czy taki rak jak chwyci szczypcami to tnie skórę? Kuzyn z którym tam byłem mówił ze on po prostu się chwyta ale ja mu nie za bardzo wierzę.

...kasko43 jeżeli cie złapie to tylko uszczypie jeżeli sie boisz to poprostu weż sobie z gałazki widelki i delikatnie go dociśnij do dna i wtedy łapiesz go za pancerz no i łup do pojemnika.Po kilku ucieczkach raczka dojdziesz do wprawy .niema czego sie bać ,bądz mezczyzną ...powodzenia
przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 51
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.