KrisDDZ Napisano 24 Maja 2010 Share Napisano 24 Maja 2010 Może ktoś tam wędkuje i chciałby się podzielić jakimiś cennymi wiadomościami dla kolegi z regiony. Zauroczył mnie ten zbiornik i mam zamiar lepiej go poznać będę wdzięczny za każdą rade . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nalewator Napisano 24 Maja 2010 Share Napisano 24 Maja 2010 Odwiedzam czasami ten zbiornik. Pływa tam praktycznie każdą ryba. Ja jeżdżę tam głównie ze spinem ale i czasami na białą rybę. Dobre miejsca są od strony ujścia zarówno na drapieżnika jak i na rybę spokojnego żeru. W jeziorze występuje tez całkiem spora populacja karpia. Jednak ja głównie biegam tam za okoniem (mój największy z Zagórza to 41cm i 1.1kg). Duży okoń jak i ładny szczupak to już okolice bliżej tamy ). W zeszłym roku pokazało się sporo sandacza , chociaż ryby wymiarowej nie złapałem ale to dobrze rokuje na przyszłość. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisDDZ Napisano 24 Maja 2010 Autor Share Napisano 24 Maja 2010 okonia jest tam mnóstwo , sam sie o tym przekonałem ostatnio na pinke batem wyciągnełem 3 szt 25-30 cm . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek74 Napisano 13 Marca 2011 Share Napisano 13 Marca 2011 Tak dla pewności w kontekście moich długofalowych planów - Jezioro Bystrzyckie jest klasyfikowane jako wody nizinne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nalewator Napisano 14 Marca 2011 Share Napisano 14 Marca 2011 Tak to woda nizinna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafał12 Napisano 4 Marca 2012 Share Napisano 4 Marca 2012 witam mam zamiar w tym sezonie odwiedzic te jezioro moze ktos mi napisze czy jest sens sie tam wybierac na jakie rybki sie nastawiac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr J Napisano 6 Marca 2012 Share Napisano 6 Marca 2012 Witam , Jezioro Bystrzyckie - Zagorze Śląskie , sezon 2011 obfitował w lepsze efekty niż na innych akwenach w regionie i po za nim . Co do gatunku to można złowić wszystko od płoci do szczupaka . Na jesieni byłem przy zarybianiu szczupakiem . Pozdrawiam i polecam ten zbiornik . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bukmacerek Napisano 6 Marca 2012 Share Napisano 6 Marca 2012 A z łodzi wolno wędkować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nalewator Napisano 6 Marca 2012 Share Napisano 6 Marca 2012 Tak wolno. Tylko jest problem z wodowaniem . Dużej łodzi na przyczepie raczej nie zwodujesz (stromy brzeg,brak możliwości dojazdu przyczepą nad samą wodę). Ja mam łódkę 3.10m i we 2 osoby można ją zwodować "ręcznie" choć trzeba kawałek z nią drałować pieszo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafał12 Napisano 7 Marca 2012 Share Napisano 7 Marca 2012 wiec rozumiem ze takich miejsc w ktorych autem można stanąć przy samej wodzie tez jest mało ?? bo do tego jeziora mam troszke km i wybierał bym sie na pewno na jakieś 2moze 3 nocki tak ze auto pare metrów od stanowiska było by najlepszym rozwiązaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 7 Marca 2012 Share Napisano 7 Marca 2012 A od strony gdzie była ta knajpa zodiak można łowić? bo teraz nie wiadomo już czyje to jest ? chodzi o te zdewastowane domki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nalewator Napisano 7 Marca 2012 Share Napisano 7 Marca 2012 rafał12 Do samej wody autem nie dojedziesz nigdzie. Ale nie jest tak źle auto zostawia się przy drodze i schodzi nad wodę, tak że auto masz jakieś max 30-50m od stanowiska. technops Chodzi ci chyba o Wodniaka ( ta zaraz za wiszącym mostem). Wolno tam łowić tylko nie wiem obecnie jak z dojazdem . Kiedyś można było dojechać od drugiej strony ale po jakimś czasie brama wjazdowa była zamknięta na kłódkę . Jaki jest stan obecny to nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr J Napisano 10 Marca 2012 Share Napisano 10 Marca 2012 Witam , w ubiegłym roku z dojazdem od strony Wodniaka nie było problemu - można było podjechać pod same domki . Jak tylko rusza karp gorzej z dobrą miejscówką - chyba , że jesteśmy nad wodą 3 lub 4 rano to wówczas można dobrze zaparkować auto i usadowić tyłek w dobrym miejscu - wiem , bo jeździłem 2 rasy w tygodniu - pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rush111 Napisano 12 Sierpnia 2012 Share Napisano 12 Sierpnia 2012 Witam ! Dzisiaj rano na Zagórzu naprzeciwko Wodniaka na tzw. skałkach 4 leszcze / 35-40 cm / i 1 lin ! /36 cm/ . Łowiłem na pęczak barwiony na żółto i moczony w dipie o smaku ... na spławik . Brania leszczy wykładane a lin poprowadził i zatopił . Wszystkie rybki wróciły do wody . Żałuję że nie miałem aparatu bo w tego lina trudno uwierzyć , choć dawno dawno temu miałem w tym miejscu linka bodajże na kłódkę ale mniejszego . Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rush111 Napisano 29 Września 2013 Share Napisano 29 Września 2013 Dzisiaj z castem wzdłuż brzegu po stronie byłego Wodniaka ścieżką w stronę tamy - 1 mały szczupaczek na obrotówkę odhaczony w wodzie odpłynął w dobrej formie . Kilku wędkarzy ze spinem z brzegu i duet na pontonie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sez Napisano 8 Marca 2014 Share Napisano 8 Marca 2014 Byłem dziś rekreacyjnie ze spinem w Zagórzu. Rano ok 0°, w niektórych miejscach delikatny lód na wodzie Kilka delikatnych brań, w tym spięty mały klenik na obrotówkę "0". Dodatkowo zauważone 2 pstrążki i kilka całkiem ładnych okoni wygrzewających się na płyciznach. Z łowiących na spławik/grunt prawie każdy miał siatkę w wodzie, więc pewnie coś tam połapali. Woda na wlocie do zbiornika bardzo niska, zatoczki płytkie. Kilka zdjęć z dzisiaj poniżej, w tym ciekawostka - pan ze specjalistyczną siatką wędkarską prosto z tesco a w niej okonki wielkości palca wyciągnięte na boczny trok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sez Napisano 31 Marca 2014 Share Napisano 31 Marca 2014 Pogoda piękna więc w niedzielę kolejne podejście do Zagórza... krótka wycieczka, na miejscu wędkarzy chyba więcej niż potencjalnych zdobyczy... Woda *bardzo* podniesiona..ale dziś przynajmniej udało się wyłuskać ponad 15 sztuk większych lub mniejszych kropkowańców... największe lekko ponad 30cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian8324 Napisano 1 Lipca 2014 Share Napisano 1 Lipca 2014 witam czy ktos moglny podpowiedziec gdzie najlepiej usiasc za sandaczem z gruntu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario80 Napisano 2 Czerwca 2020 Share Napisano 2 Czerwca 2020 Witam czy płoć ma wymiar ochronny w Zagórzu śl. - jeż. Bystrzyckim? W rejestrze wałbrzych nic nie pisze to chyba nie ma wymiaru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi