Skocz do zawartości
tokarex pontony

Ciekawa informacja

dorsz101

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Korzystając z wolnej chwili przeszukuję internet i znalazłem ciekawą informację:

"WZZ "Sierpień'80" jest jedną z dwóch organizacji, które w lutym br.

zwróciły się do sejmowej komisji nadzwyczajnej "Przyjazne Państwo" z

wnioskiem o zniesienie limitów połowowych dorsza dla morskich wędkarzy.

Limity takie - 7 dorszy na jednego wędkarza w ciągu 24 godzin -

wprowadził rozporządzeniem z 9 lipca 2004 r. minister rolnictwa. Według

"Sierpnia'80" Polska jest jednym w Unii Europejskiej krajem, w którym

funkcjonują takie regulacje. W pozostałych państwach ograniczenia

ilościowe na rekreacyjne morskie połowy wędkarskie nie obowiązują"

http://wiadomosci.onet.pl/2174266,11,item.html

Z jednej strony zdziwienie, że polityka wchodzi do wędkarstwa,a z drugiej fakt, że my jesteśmy na Bałtyku wędkarzami drugiej kategorii !!!

Ciekawe, że inni kandydaci nie podjęli tematu ! Zajmują się jakimiś duperelami typu IPN.

Pozwoliłem sobie poczytać na anglojęzycznych stronach i okazuje się, że na Zachodzie wędkarze umieją wykorzystać wybory do załatwiania swoich spraw... Trzeba się uczyć od mądrzejszych

• 3 weeks later...
przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Bez sensu te limity! Nie po to ludzie jadą pół kraju żeby 7 dorszy do domu zabrać.

20 maja byłem w Kołobrzegu i trzepali cały port kontrola z rybołóstwa i ze straży granicznej.

Grzebali ludziom w lodówkach jak złodziejom w markecie - czy my jesteśmy gorsci od Duńczyków, którzy nie mają limitów??

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.