dorsz101 Napisano 3 Czerwca 2010 Napisano 3 Czerwca 2010 Korzystając z wolnej chwili przeszukuję internet i znalazłem ciekawą informację: "WZZ "Sierpień'80" jest jedną z dwóch organizacji, które w lutym br. zwróciły się do sejmowej komisji nadzwyczajnej "Przyjazne Państwo" z wnioskiem o zniesienie limitów połowowych dorsza dla morskich wędkarzy. Limity takie - 7 dorszy na jednego wędkarza w ciągu 24 godzin - wprowadził rozporządzeniem z 9 lipca 2004 r. minister rolnictwa. Według "Sierpnia'80" Polska jest jednym w Unii Europejskiej krajem, w którym funkcjonują takie regulacje. W pozostałych państwach ograniczenia ilościowe na rekreacyjne morskie połowy wędkarskie nie obowiązują" http://wiadomosci.onet.pl/2174266,11,item.html Z jednej strony zdziwienie, że polityka wchodzi do wędkarstwa,a z drugiej fakt, że my jesteśmy na Bałtyku wędkarzami drugiej kategorii !!! Ciekawe, że inni kandydaci nie podjęli tematu ! Zajmują się jakimiś duperelami typu IPN. Pozwoliłem sobie poczytać na anglojęzycznych stronach i okazuje się, że na Zachodzie wędkarze umieją wykorzystać wybory do załatwiania swoich spraw... Trzeba się uczyć od mądrzejszych
goral28 Napisano 23 Czerwca 2010 Napisano 23 Czerwca 2010 Bez sensu te limity! Nie po to ludzie jadą pół kraju żeby 7 dorszy do domu zabrać. 20 maja byłem w Kołobrzegu i trzepali cały port kontrola z rybołóstwa i ze straży granicznej. Grzebali ludziom w lodówkach jak złodziejom w markecie - czy my jesteśmy gorsci od Duńczyków, którzy nie mają limitów??
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.