Skocz do zawartości
tokarex pontony

Pytanie o kaszę i makaron w zanęcie.

Gość Zawaś

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Zawaś
Napisano

Witam, mam dostęp do sporej ilości kaszy gryczanej, kaszy jęczmiennej, ryżu parabolicznego i makaronu. Wszystkie te produkty są minimalnie po terminie spożycia dla człowieka. I tu właśnie moje pytanie, czy nada się to w jakiś sposób do zanęty? Wszelkie przepisy, sugestie i porady mile widziane :)

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

oczywiście że się nada, jednak w odpowiednich proporcjach zależnie od tego co i gdzie masz zamiar łowić. to są produkty suche i termin ważności do spożycia jest raczej mało istotny, nawet dla człowieka.

makaron jest bardzo popularny, ryż może nieco mniej ale możesz go dodawać np. jako substytut pęczaku do sklejania zanęty.

Gość Zawaś
Napisano

No właśnie termin też mi się wydaje bez znaczenia tym bardziej dla rybek ;) Co do ryżu to faktycznie do pęczaku się nada. Makaron to takie kokardki i to kolorowe i zwykłe muszelki. Może ktoś jakiegoś sprawdzonego zanętowego gotowca podrzuci?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.