snipe Napisano 17 Czerwca 2020 Share Napisano 17 Czerwca 2020 Miałbym pytanie odnośnie koszenia trawy i trzcin na rzece PZW, ponieważ główki są bardzo zarośnięte i czy dozwolone jest wykoszenie trawy maczetą i trzcin w paru miejscach na główce, żeby łatwiej było łowić, czy jest to niedozwolone i to niszczenie przyrody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajac222 Napisano 17 Czerwca 2020 Share Napisano 17 Czerwca 2020 Zawsze jak mi przeszkadza trwa, trzcina to wycinam. Nawet myślałem żeby zafundować sobie jakiś sierp aby ułatwić sobie wędkowanie, oczywiście w miarę rozsądku a czy jest na to jakiś paragraf? Nie wiem i nie spotkałem się z tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ras al Ghul Napisano 17 Czerwca 2020 Share Napisano 17 Czerwca 2020 To zależy czy teren jest jakimś parkiem choćby krajobrazowym, a może natura 2000. Teoretycznie każde niszczenie trzciny można podciągnać pod niszczenie siedlisk owadów. Spotkałem się z sytuacją gdzie strażnicy wzywali policję do osoby która podpórki sobie ucinała z wierzby. Z drugiej strony na granicznym Bugu straż graniczna pozwoliła nam wyciąć parę krzaków żeby zrobić miejsce na obóz. Zależy na kogo trafisz, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snipe Napisano 18 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2020 Dzięki za odpowiedź. Chodzi o rzekę Wisłę, kujawsko - pomorskie. Mi chodzi o wycięcie trzciny i wysokiej trawy w dwóch miejscach po jednej stronie główki i w dwóch po drugiej, reszta mnie nie interesuje, bo przeszedłem 6 główek, z czego jedna nadawała się do łowienia, reszta zarosłe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi