shady Napisano 20 Czerwca 2010 Napisano 20 Czerwca 2010 Siema mam do was takie nietypowe pytanko bo ja łapie na takiej gliniance Cegielnia i jest tam lin,karaś płotka,leszczyk szczupak itp a wiec tak wyczyściałem sobie miejscówkę i wygląda ładnie ale już wędkarze tam siadają ;/;/;/ no i nęce tam kuku i zanętą Traper Special Płoć i dodaje trochę piasku i zapach karmelowy i neciłem przez 4 dni czy bedą juz efekty na 5 dniu???? co wy o tym myslicie?? z góry dzięki PS. dodam ze do łowiska mam 50m ;D
Lord Konrad I Napisano 20 Czerwca 2010 Napisano 20 Czerwca 2010 Siądź i się przekonaj czy będą efekty. Nęcenie spożywką wydaje mi się bezcelowe
Lord Konrad I Napisano 21 Czerwca 2010 Napisano 21 Czerwca 2010 sypką zanętą sklepową, w Twoim przypadku Traper Special Płoć
dudi82 Napisano 21 Czerwca 2010 Napisano 21 Czerwca 2010 glina lub ziemia bełchatowska z kukurydzą i robakami powinno przynieść efekt
shady Napisano 24 Czerwca 2010 Autor Napisano 24 Czerwca 2010 To panowie co mi proponujecie za uniwersana zanete w stawie sa liny leszcze płotki karasie Podobno konopie to jest bardzo doobry dodatek do zanety tylko te konopie trzeba jakos przygotowac prosze o rady
AnteoZamboni Napisano 24 Czerwca 2010 Napisano 24 Czerwca 2010 Kupujesz konopie w zoologicznym cos kolo 6-7zł za kg. Moczysz przez noc a następnie gotujesz kolo 20 minut ddo czasu az z ziaren wyjda takie białe kielki i konopie gotowe. Tak jak wieksząść nasion oleistych ułatwiają trawienie rybką
Lord Konrad I Napisano 24 Czerwca 2010 Napisano 24 Czerwca 2010 To panowie co mi proponujecie za uniwersana zanete w stawie sa liny leszcze płotki karasie skoro nęcisz długotrwale to kukurydza jest dobra
shady Napisano 24 Czerwca 2010 Autor Napisano 24 Czerwca 2010 tak na kukurydze nie bylo efektów tylko 2 leszczycki a plotka linek czy karas nie ruszyl ;(( czy jak dosypie mielonej konopi do zanęty płoc zmieszam z piaskiem i bede łapac na płatki lub mady będą efekty??
dudi82 Napisano 24 Czerwca 2010 Napisano 24 Czerwca 2010 co to za zbiornik na którym łowisz(nazwa i położenie)? do czego potrzebny ci piasek?
Lord Konrad I Napisano 24 Czerwca 2010 Napisano 24 Czerwca 2010 shady, jeśli nęci się długotrwale to nęci się i łowi na tą samą przynętę, jeśli sypiesz czymś czego tam nikt nie używa to może być potrzebne sporo czasu. Jeśli nie ma się możliwości nęcenia to wtedy używa się zanęt[ew. możesz nęcić kuku i w samym dniu łowienia zastosować zanętę] Tylko trzeba się zdecydować czy chcemy łowić małe rybki, czy jednak coś konkretniejszego, jak to drugie to lepiej po prostu cały czas nęcić jakimś ziarnem czy jak dosypie mielonej konopi do zanęty płoc zmieszam z piaskiem i bede łapac na płatki lub mady będą efekty?? ktoś kto nie popełni większych błędów będzie łowił lepiej z użyciem niewzbogacanej zanęty niż ten z najlepszą mieszanką który coś popsuje[a popsuć można wszystko: zły grunt, za gruby przypon, zły spławik itd.] Też się zastanawiam po co Ci piasek
shady Napisano 25 Czerwca 2010 Autor Napisano 25 Czerwca 2010 ja pisaek dodaje zeby zamulic dno i zeby zaneta szybko zeszła na dno
shady Napisano 25 Czerwca 2010 Autor Napisano 25 Czerwca 2010 jest to staw na terenie sląskim w Gliwicach nazywa sie Cegielnia
dudi82 Napisano 25 Czerwca 2010 Napisano 25 Czerwca 2010 pierwsze słyszę o piasku, lepiej ziemie bełchatowską jak już chcesz coś takiego robić. A gdzie to dokładnie jest, to może się tam wybiorę. Jest to woda PZW?
shady Napisano 25 Czerwca 2010 Autor Napisano 25 Czerwca 2010 nie to nie jest woda PZW ale powie mi ktos czy jak dodam mielone konopie do zanety 2płoc to czy bedą efekty???
dudi82 Napisano 25 Czerwca 2010 Napisano 25 Czerwca 2010 nikt efektów ci nie zagwarantuje, do tego musisz dojść metodą prób i błędów. Pamiętaj że konopi dodaje się max. do 20% objętości zanęty.
shady Napisano 25 Czerwca 2010 Autor Napisano 25 Czerwca 2010 ja dodaje zanety tylko trosze ponad dnie to ile bym mial dodac konopi bo ja zawsze na 4 godzinki na ryby i wieczorem ja wiem ze efektów nikt nie zagwarantuje ale sie pytam
dudi82 Napisano 25 Czerwca 2010 Napisano 25 Czerwca 2010 sory, ale nie rozumie nic z tego co napisałeś. tak z ciekawości ile masz lat?
diaflex Napisano 26 Czerwca 2010 Napisano 26 Czerwca 2010 Pamiętaj że konopi dodaje się max. do 20% objętości zanęty. A dlaczego? Możesz to uzasadnić, bo pierwszy raz o tej proporcji słyszę?
shady Napisano 26 Czerwca 2010 Autor Napisano 26 Czerwca 2010 Bo kiedys uzywalem zanęty uniwersnlnej z piaskiem i byly efekty i to jakie ale teraz tej zanety nie ma;( wiec sie pytam czy jak dodam prazonej konopi do zatęty płoc to powinny byc jakies efekty?? Dzis kupilem paczke prazonej konopi z traperem i zmieszam ją do zanety traper płoc co jeszcze moge dodac do zanety?/
dudi82 Napisano 26 Czerwca 2010 Napisano 26 Czerwca 2010 to że max 20% to podaje każdy producent na opakowaniu. Ja osobiście stosuje jeszcze coco-belge lub epiceine. Z trapera polecam ci dodatki z serii gold.
Lord Konrad I Napisano 26 Czerwca 2010 Napisano 26 Czerwca 2010 Widac ze ogarniacie w [...] !!!! nieogary nie dziw się, że poważni ludzie przestali Ci pomagać po pierwszych postach
diaflex Napisano 26 Czerwca 2010 Napisano 26 Czerwca 2010 Ja akurat stosuję taką zawartość, jaka jest optymalna w danej recepturze miksu, a do nęcenia ile się sypnie do kuku,kulek itp.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.