Skocz do zawartości
Dragon

Efekt nęcenia - po ilu dniach?

shady

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siema mam do was takie nietypowe pytanko bo ja łapie na takiej gliniance Cegielnia i jest tam lin,karaś płotka,leszczyk szczupak itp a wiec tak wyczyściałem sobie miejscówkę i wygląda ładnie ale już wędkarze tam siadają ;/;/;/ no i nęce tam kuku i zanętą Traper Special Płoć i dodaje trochę piasku i zapach karmelowy i neciłem przez 4 dni czy bedą juz efekty na 5 dniu???? co wy o tym myslicie?? z góry dzięki

PS. dodam ze do łowiska mam 50m ;D

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

To panowie co mi proponujecie za uniwersana zanete w stawie sa liny leszcze płotki karasie

Podobno konopie to jest bardzo doobry dodatek do zanety tylko te konopie trzeba jakos przygotowac prosze o rady

Napisano

Kupujesz konopie w zoologicznym cos kolo 6-7zł za kg. Moczysz przez noc a następnie gotujesz kolo 20 minut ddo czasu az z ziaren wyjda takie białe kielki i konopie gotowe. Tak jak wieksząść nasion oleistych ułatwiają trawienie rybką :P

Napisano

tak na kukurydze nie bylo efektów tylko 2 leszczycki a plotka linek czy karas nie ruszyl ;((

czy jak dosypie mielonej konopi do zanęty płoc zmieszam z piaskiem i bede łapac na płatki lub mady będą efekty??

Napisano

shady, jeśli nęci się długotrwale to nęci się i łowi na tą samą przynętę, jeśli sypiesz czymś czego tam nikt nie używa to może być potrzebne sporo czasu. Jeśli nie ma się możliwości nęcenia to wtedy używa się zanęt[ew. możesz nęcić kuku i w samym dniu łowienia zastosować zanętę] Tylko trzeba się zdecydować czy chcemy łowić małe rybki, czy jednak coś konkretniejszego, jak to drugie to lepiej po prostu cały czas nęcić jakimś ziarnem

czy jak dosypie mielonej konopi do zanęty płoc zmieszam z piaskiem i bede łapac na płatki lub mady będą efekty??

ktoś kto nie popełni większych błędów będzie łowił lepiej z użyciem niewzbogacanej zanęty niż ten z najlepszą mieszanką który coś popsuje[a popsuć można wszystko: zły grunt, za gruby przypon, zły spławik itd.]

Też się zastanawiam po co Ci piasek :roll:

Napisano

pierwsze słyszę o piasku, lepiej ziemie bełchatowską jak już chcesz coś takiego robić. A gdzie to dokładnie jest, to może się tam wybiorę. Jest to woda PZW?

Napisano

nie to nie jest woda PZW ale powie mi ktos czy jak dodam mielone konopie do zanety 2płoc to czy bedą efekty???

Napisano

nikt efektów ci nie zagwarantuje, do tego musisz dojść metodą prób i błędów. Pamiętaj że konopi dodaje się max. do 20% objętości zanęty.

Napisano

ja dodaje zanety tylko trosze ponad dnie to ile bym mial dodac konopi bo ja zawsze na 4 godzinki na ryby i wieczorem ja wiem ze efektów nikt nie zagwarantuje ale sie pytam

Napisano
Pamiętaj że konopi dodaje się max. do 20% objętości zanęty.

A dlaczego? Możesz to uzasadnić, bo pierwszy raz o tej proporcji słyszę?

Napisano

Bo kiedys uzywalem zanęty uniwersnlnej z piaskiem i byly efekty i to jakie ale teraz tej zanety nie ma;( wiec sie pytam czy jak dodam prazonej konopi do zatęty płoc to powinny byc jakies efekty?? Dzis kupilem paczke prazonej konopi z traperem i zmieszam ją do zanety traper płoc co jeszcze moge dodac do zanety?/

Napisano

to że max 20% to podaje każdy producent na opakowaniu. Ja osobiście stosuje jeszcze coco-belge lub epiceine. Z trapera polecam ci dodatki z serii gold.

Napisano

Ja akurat stosuję taką zawartość, jaka jest optymalna w danej recepturze miksu, a do nęcenia ile się sypnie do kuku,kulek itp.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.