mlOdy_ws Napisano 9 Maja 2006 Share Napisano 9 Maja 2006 Zna ktos komercyjne łowiska w okolicach Leszna ????? Z góry dzięki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P Napisano 9 Maja 2006 Share Napisano 9 Maja 2006 Choc mieszkam zupelnie gdzie indziej to jednak wiem gdzie jest jedno Jesli bys jechal glowna droga z Leszna na Poznań i przed miejscowoscia Lipno Nowe jest przejazd kolejowy Przed przejazdem kolejowym skrecasz w prawo w boczna aswaltowa droge i jedziesz kolo 0,5-1 km w strone na Klonówiec, po prawej stronie bedzie tablica informujaca o tym lowisku (zreszta z drogi powinno byc widac duzy namiot, przynajmniej w tamtym roku stal) Nie lapalem tam jednak wiec nic szczegolnego nie powiem Moge postarac sie jedynie kiedys przy okazji miejscowych podpytac aczkolwiek nie nastapi to zbyt szybko Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlOdy_ws Napisano 9 Maja 2006 Autor Share Napisano 9 Maja 2006 dzięki bardzo za odpowiedź a moze zna ktoś inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P Napisano 10 Maja 2006 Share Napisano 10 Maja 2006 Mlody_ws jak napiszesz mi skad jestes dokladnie (czy z Leszna czy z okolic) to postaram sie jeszcze miejscowych dokladnie popytac ale niestety przez najblizszy miesiac nie bede mial raczej okazji wiec musisz sie uzbroic w cierpliwosc Czy poza komercyjnymi lowiskami jeszcze jeszcze jakies cie interesuja Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlOdy_ws Napisano 10 Maja 2006 Autor Share Napisano 10 Maja 2006 No ja jestem z okolic Leszna z miejscowości Wschowa ( 20km od Leszna ). Szukam raczej komercyjnych łowisk, no chyba ze w okolicy znasz jakiś rybny zbiornik należacy do PZW w którym moge liczyć na większa rybe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P Napisano 10 Maja 2006 Share Napisano 10 Maja 2006 Mlody_ws sadzac po twoim nicku to tak strzelalem ze Wschowa Co do lowisk to jedynym ogolnodostepnym lowilem na jeziorku Wojnowice (przy miejscowosci Wojnowice) jest ono w ciagu kilku jezior polaczonych kanalem Lowilem z lodki wiec pewnie i tak nie wiele ci to da (pewnie nie masz do niej dostepu) Byc moze w tym roku wybiore sie na Jezierzyce (?? jakos tak ale nie pamietam dokladnie bo slyszalem taka propozycje tylko pamiec zawodzi) ale poki co to nic pewnego i tez lapanie z lodki jak juz Z miejsc prywatnych to lapalem na pewnym stawie w okolicach Leszna ale to tylko po znajomosci I to by bylo na tyle z doswiadczeniami wlasnymi Z doswiadczen obcych to widywalem kilkukrotnie jak mlodzi chlopacy lapali na zbiorniku przeciwpozarowym kolo fontanny w centrum miasta (niedaleko wiaduktu, nomi, marketu Albert), kiedys z nimi rozmawialem to twierdzili ze jest na wybetonowanym oczku kolo 4-5 metrow (na plocie wisiala informacja ale jakos nie bardzo chce mi sie wierzyc bo to tak nie wyglada) a plywaja tam niby karpie leszcze szczupaki itp itd niemniej spacerujac po parku widzialem jak jedemu z nich szklany teleskop rybka gielo mocno i ktorys z nich skakal przez plot z podbierakiem wiec chyba cos tam jednak plywa (male rybki widac przy powierzchni) Podobno mozna tam lapac ale nie wiem bo dla mnie to troche egzotyka wedkowac przez plot 1,5 metrowy (podobno jak przechodzili przez plot to ganiala ich policja aby sie nie potopili ) Napisz mniej wiecej o jakies zbiorniki mialbym pytac bo kilku miejscowych wedkarzy znam wiec na pewno przy najblizszej okazji ich podpytam Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlOdy_ws Napisano 11 Maja 2006 Autor Share Napisano 11 Maja 2006 a są w okolicy jakieś typowo karpiowe łowiska : ( sorki za tyle pytan, ale dopiero zaczynam przygode z wędkowaniem na innych łowikach niż te które są mi już znane, więc nie jestem zabardzo obcykany w nich ) Słyszałem tez cos o łowisku w miejscowości Pawłowice koło Leszna tylko za dużo o nim niewiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość mikis Napisano 5 Czerwca 2006 Share Napisano 5 Czerwca 2006 W Śremie jest zalew komercyjny dużo karpi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P Napisano 31 Lipca 2006 Share Napisano 31 Lipca 2006 Witam Na poczatek mlody przepraszam ze tak dlugo trwalo ale od czasu obietnicy w weekend bylem dopiero drugi raz w Lesznie i moglem podpytac co i jak (za pierwszym razem zapomnialem ) I tak lowiska w ktorych sa karpie to Klonowiec, Wojnowice i jeszcze jedno ktore mi teraz wylecialo z glowy (wyedytuje posta jak sobie przypomne wlasnie cos mi sie kojarza te Pawlowice ) W Wojnowicach masz stawy hodowlane na ktorych do niedawna trzeba bylo placic 10 zl za wedkowanie plus zlapane ryby (zlapanych ryb niewolono wypuscic jednak jak zlapiesz jakiegos olbrzyma mozesz go oddac wlascicielowi bez placenia) Takie info uzyskalem jednak co do oplat to nie jest informacja tego roczna O Klonowcu wiem juz znacznie mniej bo akurat to lowisko klika razy mijalem w drodze na prywatny staw (jechalem razem z informatorem) gdzie nie ma dostepu prawie nikt i dlatego jakos nie bardzo mam o nim informacje (informator tam nie jezdzil wcale) Blisko tez masz w miare do Milicza a o nich pisza w innym watku To tyle informacji ktorych uzyskalem Jesli cos jeszcze bys potrzebowal to napisz o co mam podpytywac Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszczcyc Napisano 31 Lipca 2006 Share Napisano 31 Lipca 2006 cześć dużo ryby jest w stawie pzw Niechlów dobrze zarybiają ,jest to koło góry śląskiej ,ryczeń komercyjnych z tamtej strony odry nieznam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patryk15302 Napisano 16 Sierpnia 2011 Share Napisano 16 Sierpnia 2011 łowiska w okolicach leszna : boszkowo (żwirownia) , osieczna jęzioro dobrze biąrą szczupaki na żywca a co do żwirowni są duże karpie są karasie jak dobrze pójdzie i na pewno wielkie sumy szczupaki też są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Norbert1997 Napisano 6 Grudnia 2014 Share Napisano 6 Grudnia 2014 polecałbym ci na karpie łowisko specialne sączkowo koło Bucza jest to łowisko typowo karpiowe płacisz 10 zł za cały dzień wędkowania lecz rybe musisz wypuścić lub za nią zapłacić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kozii Napisano 10 Kwietnia 2015 Share Napisano 10 Kwietnia 2015 kolego możesz powiedzieć coś więcej o tym łowisku? Jaka jest wielkośc tego zbiornika oraz jakiej wielkości biorą tam te karpie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario1 Napisano 10 Września 2020 Share Napisano 10 Września 2020 W saczkowie biorą już 20 żyła od piątku do niedzieli zadko jest miejsce, więc najlepiej jechać w ciągu tygodnia, a za nockę 75,- i chyba trzeba zarezerwować miejsce. Jest jeszcze prywatne w Nowej Wsi ale niewiele o nim wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alfredost Napisano 18 Września 2020 Share Napisano 18 Września 2020 Witam Wszystkich poszukuję jakiegoś łowiska źeby trochę odpocząć od codzienności mieszkam.Wyględy.Pozdrawiam i dziękuję za jakieś namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi