Diblo20011 Napisano 30 Czerwca 2020 Share Napisano 30 Czerwca 2020 Witam wszystkich, mam taki dylemat jakie wędzisko kupić do 200zł. Wędzisko będę używał zarówno na rzece (odra) jak i na wodach stojących. Nastawiam się na szczupaki. Używać będę głównie gum oraz woblerów. Kołowrotek jaki będzie przy niej pracował to ryobi zauber 4000. Chciałbym też aby kij nie był za sztywny. Myślałem o takich kijach jak: Dragon Viper Verso 2.75 14-35g Dragon Express Spin 35 - 2.75m 14-35g Dragon MILLENIUM FL DropShot 245/7-25 WOBLER Możecie podać własne propzycje. Nie mam żadych stereotypów na temat jakiejś firmy, ponieważ są modele lepsze i gorsze przez co nie należy żadnej z firm za te "gorsze" modele skreślać dlatego rozpatrzę wszystkie propozycje jakie przedstawicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajac222 Napisano 30 Czerwca 2020 Share Napisano 30 Czerwca 2020 Dragon Viper Verso 12 - 30 . Mam i mogę śmiało polecić, już pisałem o tym kijku. Z sumem 135 cm sobie poradził i powiem że wytrzymałby jeszcze cośiko większego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ras al Ghul Napisano 30 Czerwca 2020 Share Napisano 30 Czerwca 2020 Za dwie stówki można dostać Robinson River Master Pike Spin 273cm 8-35g To są lekkie kije o wolnej akcji i parabolicznym ugięciu. Pięknie pracują pod rybą i dużo łatwiej o udany hol przy takich rybach jak szczupak który potrafi wyskoczyć nad wodę i zrobić świecę. Z tej serii mam też ten najdelikatniejszy 0,5-5g, bardzo udana seria. https://allegro.pl/oferta/wedka-robinson-river-master-pike-spin-2-73cm-8-35g-8094328893 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diblo20011 Napisano 1 Lipca 2020 Autor Share Napisano 1 Lipca 2020 Zaciekawił mnie ten robinson. Najbardziej w nim podoba mi się akcja(slow) oraz jego waga, powieważ waży tylko 150g, pandto ma też ładny design. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi