Skocz do zawartości
Dragon

Mielno - plaża oraz kanał

shaman1111

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Heja,

w sobotę wybieram się na dwutygodniowy wyjazd do Mielna, oczywiście pod względem wędkarskim nie będę próżnował.

Chciałbym ponownie po 6 latach spróbować połowów z plaży, a okolice Mielna podobno są bardzo obfite w ryby.

Jak już wspomniałem 6 lat temu łowiłem z plaży w Sarbinowie ( okolice Mielna) na zwykłe gruntówki, rzucając 30-40m wzdłuż falochronu, ( nie miałem lepszego sprzętu, by osiągnąć dalsze odległości) Brały wtedy flądry,a właściwie fląderki wielkości dłoni, sporadycznie płocie, 1 leszcz i urwany pod brzegiem węgorz.

Teraz dysponuje ciut lepszym sprzętem, mam zamiar łowić na paraboliczne karpiówki (w miarę miękka szczytówka pozwoli zobaczyć brania) z kołowrotkami o szpuli Long Cast, Planuje zrobić zestaw, żyłka 0,31mm, ciężarek 90gram, przypon 0,20mm hak 6-8 i na niego czerwone lub białe robaki.

Jest ktoś z okolic Mielna, albo łowił tam w ostatnim czasie ? proszę takich o porady i wskazówki oraz tych co znają się na połowach z plaży,

Jeśli plażowe połowy nie przyniosą oczekiwanych rezultatów to

chce także spróbować połowić na kanale MORZE = JEZ.JAMNO.

Jakie ryby mogę tam spotkać i jakiej wielkości, na co łowić? czy czymś nęcić?

Z góry dziękuje :wink:

Aha i gdzie mogę wykupić potrzebne mi pozwolenia ?

przynęty na klenia   Dragon
Napisano
przypon 0,20mm hak 6-8 i na niego czerwone lub białe robaki.

Przypon niepotrzebnie taki cienki. Zobacz morskie tematy i poszukaj rysunków morskich zestawów końcowych.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.