Skocz do zawartości
Dragon

Kołowrotek master 804 i jaxon adventure

slawekosw

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam kolegów.

Moje pytanie odnosi się do kołowrotków wymienionych w temacie : jaxon adventure A5(lub S - jest przetarcie w tym miejscu)100 oraz master 804 4 łożyskowy. Staram się łowić na grunt na łowisku komercyjnym, raz z lepszym raz z gorszym skutkiem :wink: Mastera dostałem razem z kijem daiwa od wujka, a jaxon leży na kiju konger corral 270/40. Da się coś z tych zestawów wycisnąć ? Na łowisku jest karp, jazie, amury...

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

ten jaxon to taka bazarówka, która kosztuje 20zł więc nie oczekuj cudów i każde wędkowanie podczas którego kołowrotek zostanie w całości uznaj za udane, ten drugi kołowrotek to już bazarówka w czystej postaci i reszta pewnie jak wyżej.

Ot takie plastikowe zabawki.

Napisano

to zależy od częstotliwości łowienia, od tego jak ciężkie zestawy będzie obsługiwać, jak duże ryby ciągnąć itp. Na lekkim spławiczku i przy połowie płoteczek nic im się za szybko nie stanie, ale też na wszelkie odwrotne sprawy od tych które podałem się na dłuższą metę nie nadadzą, np. na grunt i targanie kilkudziesięcio gramowych koszyków i większych ryb.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.