Skocz do zawartości
tokarex pontony

Jezioro Wieck

kaziks403

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie.

Mam pytanie do kolegów z Czarnej Wody, Czerska i okolic odnośnie ryb dominujących w tym jeziorze oraz przynęt na jakie są poławiane ?

Z góry dziękuję i pozdrawiam.

• 9 months later...
przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Witaj mieszkam w Starych Prusach jakieś 4 km od jeziorka Wieck :) najwięcej jest tam płoci , ukleji , wzdręgi , okonia , Szczupaka itp. :) płoć bierze najlepiej na ciasto (kupne lub samorobne bez różnicy) ukleja standardowo na większość :P wzręga na ciasto , okoń na czerwonego i na obrotówki najlepiej , Szczupak lepiej na blachę muszę też dodać że bez własnej łudki nie połowisz sobie tam ponieważ jezioro jest tak zarośniete że szkoda gadać ... a PZW nic z tym nie robi :) ja już tam na rybki nie chodzę ... ale polecam Ci jeziorko Skrzynki Małe pól kilometra od zawady :) należy do PZW jest tam dużo leszcza , płoci , uklei , wzdręgi , lina , szczupaka(i to jakiego) , okonia, krąpia , jazgarza też spotkasz xD , czasem nawet zaskrońca zobaczysz hehe :D ogólnie zapraszam na to jeziorko :) jest tam 7 kładek , ale można też łowić z brzegu :) jeżeli sie zdecydujesz przyjechać to napisz tutaj :P pokażę Ci co gdzie dobrze bierzę oprowadze po jeziorku wypijemy po piwku połowimy itp :) Pozdrawiam szanowne grono wędkarzy oraz życzę połamania kiji!

Napisano

byłem tam 1 raz kilka dni temu małoprzygotowany złowilem z gruntu 2 ładne płocie i kilka bran jeszcze było(tak strasznie wiało ze to były moze brania). no i jedno branie to była ryba olbrzym. Moze karp albo lin nie mam pojęcia. nie szło jej ruszyc jak była juz pod zielskami to sie spiela. Hak wygiety...niestety nie mialem ani podbieraka ze soba ani butów by podejsc do niej i wyciagnac. ostatnio w niedziele bylem juz przygotowany no i lipa. tez male plotki tylko...nie wiem czy to wplyw pogody czy co...ogolnie tak jak kolega mowi duzo zielska a łodzi nie mam:(. chce sprobowac wlasnie tam na skrzynkach jestem z czerska. kolega moze sie wybrac ze mna?

pozdrawiam:)

• 2 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.