Skip2myloo Napisano 21 Lipca 2010 Napisano 21 Lipca 2010 Witam Wlasnie sie wybieram w rejony Wytyczna, Wlodawy... Wiem ze jest tam jeziorko Wytyckie i chcialbym zapytac jaki tam jest z rybami...Kiedys tam bylem i z tego co pamietam to ciezko bylo tam z brzegu polapac bo duzo krzakow jest...Czy cos sie tam zmienilo? Na jaka rybe tam moge liczyc? Jakies porady co do przynenty?
Marcin26Wro Napisano 21 Lipca 2010 Napisano 21 Lipca 2010 Znalezione w sieci Wytyczno należy do Pojezierza Łęczycko - Włodawskiego, nie jest zbyt głębokie - w starej części ma ok.6 metrów, a na pozostałym obszarze ok. 3 metrów. Powierzchnia przekracza 550 ha.Otoczone jest głównie polami, lecz część linii brzegowej okalają groble. W jeziorze najlepiej bierze karp. Co roku jest obficie zarybiane karpiami, szczupakami i juz trochę mniej okazale linami i karasiami. Okaz karpia ważący 20 kg nie jest tutaj niczym nadzwyczajnym! Łowisko nie jest często uczęszczane ze względu na dosyć utrudnione warunki 'bytowe'. Nie ma tu osrodków wypoczynkowych, pól namiotowych, nie można wypozyczyć łodzi, a brzegi porasta gęsta trzcina. Jednak warto się odrobinę wysilić, między innym dlatego, że karpie dostępne są przy każdym brzegu.
dezeus Napisano 8 Grudnia 2010 Napisano 8 Grudnia 2010 Jestem stałym jeziora Wytyczna i okolicznych jezior czyli pojezierze łęczynsko-włodawskie chętnie użycze swoich wiadomości . Jeżeli chodzi o Wytyczno piękne jezioro pełne krzaków ( zdjęcia wrzucę ) urozmaicone dno ale jezioro płytkie , czasami kapryśne , klusowników do liku ale jezioro się broni zakrzaczenia sprawiają że ryby mają gdzie się chować zima jest okresem zmasowanego połowu szczupaka jak również wiosna i tarło . Warto tutaj łowić z łódki bądz a pontonu z brzegu raczej trudno.
fedor84 Napisano 8 Kwietnia 2011 Napisano 8 Kwietnia 2011 hey!! koledzy a gdzie na wytyckim szukac sandacza chodzi mi o rejon??
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.