suhhar Napisano 18 Października 2011 Share Napisano 18 Października 2011 karpia pewnie juz wpuscili i pewnie jak na korytowie jest zakaz wedkowania do 29.10 ;/ chyba ze ryby nie starczyło i do dzikowca nie dojechało ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 18 Października 2011 Share Napisano 18 Października 2011 Ja mam info ze wigilijny karpik zostanie zapodany na dzikowiec 20 października Ale kto chętny na połów jeszcze przed 20, lepiech niech sprawdzi w kole SUM, bo meże juz zapodali i na miejscu będzie zong. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 4 Listopada 2011 Share Napisano 4 Listopada 2011 Dzikowiec do 14 listopada wyłączony z połowów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 4 Listopada 2011 Share Napisano 4 Listopada 2011 a 15 bedzie jazda na całego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 14 Listopada 2011 Share Napisano 14 Listopada 2011 "Karpiarstwo" juz sie zaczeło , własnie wracałem z delegacji i myslę sobie rzuce pare razy na spin. Zajeżdżam a tu giełda samochodowa. Karpiarzy pełno do okoła zalewu, jedyne wolne miejsca - przy tamie od strony lasu. Tak mało miejsca i tyle ludzi, mysle sobie "walę" na korytów tam będzie luz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 16 Listopada 2011 Share Napisano 16 Listopada 2011 Panie i Panowie, czy ktoś wie jaka sytuacja na Dzikowcu. Jest szansa porzucać spinem między stanowiskami "karpiarzy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 16 Listopada 2011 Autor Share Napisano 16 Listopada 2011 Musisz czekać bo narazie jest to samo co pisałeś wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 22 Listopada 2011 Autor Share Napisano 22 Listopada 2011 Jak ktoś chce pospinningować to teraz ma okazje Właśnie wróciłem brań nie było, woda kryształ i zero ludzi. Widocznie dziadki już karpie wyłowiły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 22 Listopada 2011 Share Napisano 22 Listopada 2011 technops, biegałeś ze spinem? A jak tam z oblodzeniem? A Karpiki, no coż za rok będą nowe , szybko sie z nimi uporali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 22 Listopada 2011 Autor Share Napisano 22 Listopada 2011 Tak ze spiningiem woblery/gumy/obrotówki/wahadłówki/ w różnych rozmiarach i kolorach i zero chyba już czas na konserwacje sprzętu i koniec sezonu ale z drugiej strony kupiłem dwie wędki podlodowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 22 Listopada 2011 Share Napisano 22 Listopada 2011 technops, opowiedz coś o tym Dzikowcu, gdzie się dokładnie znajduje i jaka tam pływa rybka. Jestem zainteresowany połowem na grunt białej ryby. Nigdy tam nie byłem. Jeśli możesz to zdradź trochę tajemnic no i innych kolegów po kiju też o to proszę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 22 Listopada 2011 Share Napisano 22 Listopada 2011 hmmm dziwne ze nawet okonek nie skoczył. Rzucałec cos przy tamie w te głebiny ? tam powinny siedziec jakies ryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 23 Listopada 2011 Share Napisano 23 Listopada 2011 chyba już czas na konserwacje sprzętu Własnie wczoraj to zrobiłem, zostawiłem tylko spin. W zeszłym roku w sierpniu na nocce złowiłem kilka sztuk sandała na rzywca. Wszystkie przedszkolaki do 35cm max 38cm. Rzucałem na trupka z brzegu (w zatoce) w strone pomostu. W tym roku podarowałem sobie wyjazd na żywca, bo sandaczyki pewnie jeszcze niezbyt duże, a na żywca - wiadomno głeboko połknie i jest problem z odhaczeniem. Może za rok. Ciekawe jak szybko rosna sandacze - czy tak jak szczupaki czy wolniej? Pilczyk, z białej ryby pływa tam piekana tołpyga, i powinno być przynajmniej teoretycznie dużo karpii odsyłam do http://www.pzw.org.pl/walbrzych/wiadomosci/37817/60/zarybienie_akwenu_w_dzikowcu był jeszcze filmik z ta tołpygą, ale nie moge odszukac. Ogólnie, głęboki i chyba dość zimny akwen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 23 Listopada 2011 Autor Share Napisano 23 Listopada 2011 hmmm dziwne ze nawet okonek nie skoczył. Rzucałec cos przy tamie w te głebiny ? tam powinny siedziec jakies ryby. Tam najdłużej rzucałem. Najpierw koło tego betonowego spływu, następnie koło lasu. Myślałem, że chociaż jakieś małe sandacze się skuszą bo tego dużo jest tam podobno Jarek topłyga sztuk - jeden wpuszczona w tamtym roku, tylko ciekawe czy dalej pływa Z białej ryby można liczyć na duże płocie i karasie oraz jazie/klenie ? suchar wiesz o co kaman karpia też jest sporo, leszcza nigdy tam nie złowiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeChifre Napisano 23 Listopada 2011 Share Napisano 23 Listopada 2011 Technoops gdzie jest ten zalew?? ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 23 Listopada 2011 Share Napisano 23 Listopada 2011 gdzie jest ten zalew miejscowość Dzikowiec, gmina Nowa Ruda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 23 Listopada 2011 Autor Share Napisano 23 Listopada 2011 Technoops gdzie jest ten zalew?? ;p Powiem tak... pierwsza strona tego topicu nie gryzie ! Zapostowane z Samsung Galaxy SII Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 24 Lutego 2012 Autor Share Napisano 24 Lutego 2012 Chodzi plotka, że wode spuszczają i ma być tama remontowana, nie wiem czy jest to prawdą, ale jeśli to prawda to będzie cyrk śmiech i po rybach jak kiedyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 24 Lutego 2012 Share Napisano 24 Lutego 2012 Chodzi plotka, że wode spuszczają i ma być tama remontowana ludziska gadają? czy wyciekło z zarządu koła? Podpytaj u siebie w kole, bo u nas nic na ten temat nie wiadomo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 27 Lutego 2012 Share Napisano 27 Lutego 2012 Woda jest spuszczana to fakt... Powodem są dwa przecieki z tamy. Od dłuższego czasu sytuacja jest monitorowana. Do marca ma być spuszczone ok. 2m. W tym czasie będą zrobione odwierty na studzienki rewizyjne (czy jak to tam się nazywa fachowo), być może wówczas okaże się w czym tkwi problem, i być może będzie on błachy. Równie dobrze mogą to być wody gruntowe, niekoniecznie uszkodzona tama. Się okaże. O remoncie tamy nie ma mowy, ponieważ koszt jest ogromny, a Wójt takich pieniędzy przez kilka następnych lat nie znajdzie. Miejmy tylko nadzieję, że w marcu prognozy specjalisty, który się tamą zajmuje, będą pozytywne. W innym wypadku będzie kiepsko. Na walnym zebraniu sprawa była poruszana, w sumie był to główny temat... Jeśli będę miała jakieś informacje, z pewnością wszystkich zainteresowanych poinformuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 27 Lutego 2012 Share Napisano 27 Lutego 2012 fajno madi, ze wrzuciłaś konkretne info, a swoją drogą pozdrowionka - dawno Cię tu nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 27 Lutego 2012 Share Napisano 27 Lutego 2012 Troszkę się znikłam, ale już jestem Jak tylko będą najnowsze wieści, to od razu wrzucę. Swoją drogą wszystkim zależy na zbiorniku, nawet Pani Wójtowej, która przedstawiła sytuację na walnym, tym bardziej, że sama jest wędkarzem. I to z "jajem". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 7 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2012 Tyle Wam powiem, że woda nie będzie spuszczana wesołych świąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 7 Kwietnia 2012 Share Napisano 7 Kwietnia 2012 Tyle Wam powiem, że woda nie będzie spuszczana no to git.W tym roku ruszę tam za sandałem, trenować opad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 7 Kwietnia 2012 Share Napisano 7 Kwietnia 2012 Jarek trenować tam możesz ale czy jakis efekt bedzie nie wiem, ja byłem w zeszlym roku chyba 2 razy i nic jednego okonka zlowilem z opadu acha i raka na koguta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi