fotofx Napisano 21 Maja 2006 Napisano 21 Maja 2006 Gdzie łowią muszkarze ze Szczecina i okolic ? Wpisujcie się szlachta.
artech Napisano 23 Maja 2006 Napisano 23 Maja 2006 Nie wiem czy jakiś muszkarz zabłądził już na nasze forum a w szczególności ze Szczecina, a wbrew pozorom w naszych okolicach było by gdzie połowić tą metodą
Gość Bartosz Napisano 20 Lipca 2006 Napisano 20 Lipca 2006 Jakoś nam się ten dział nie rozwija... Przydałoby się paru muszkarzy do rozkręcenia tego interesu! Muszkarze zgłaszać się!!!
shogun_zag Napisano 20 Lipca 2006 Napisano 20 Lipca 2006 Hmmm, cos mi się wydaje, że Dwie_sety powinien tu szaleć
Gość Bartosz Napisano 20 Lipca 2006 Napisano 20 Lipca 2006 Shogun też mam takie zdanie! Może zaserwowałby mi jak to już napisałeś "przy pstrągu" przyspieszony kurs muszkarstwa!
shogun_zag Napisano 20 Lipca 2006 Napisano 20 Lipca 2006 To w stół uderzono, teraz czekamy tylko na ... nożyce
Gość Dwie_sety Napisano 20 Lipca 2006 Napisano 20 Lipca 2006 W życiu nie byłem w okolicach Szczecina na rybach (w Szczecinie raz przesiadka kolejowa) więc nie wiem gdzie łowią muszkarze z tego miasta. W necie jest kilka stron poświęconych tylko tej metodzie i pewnie dlatego muszkarze tu nie zaglądają. Ja łowię nie tylko na muchę i stąd moja tu obecność. Poradziłbym ci znaleźć w Szczecinie sklep który handluje materiałami muchowymi a sprzedawca na pewno będzie wiedział "co w trawie piszczy" a raczej "co w wodzie pluszcze" Może istnieją jakieś towarzystwa muchowe albo przy którymś kole PZW jest klub muchowy, to już trzeba rozeznać na miejscu. W wykazie wód szczecińskiego okręgu PZW na pewno są zaznaczone tzw wody górskie czyli takie gdzie można łowic tylko na muchę lub na muchę i spining. Taki wykaz powinieneś znaleźć na stronie Szczecińskiego okręgu PZW.
shogun_zag Napisano 20 Lipca 2006 Napisano 20 Lipca 2006 I nożyce się odezwały Nie chodzi tu akurat o pomorskie łowiska, choc post w tym temacie, ale ogólnie o tę sztukę. Osobiście nie mam pojęcia o tej dziedzinie z wyjątkiem niektórych materiałów muszkarskich. Może byś się podjął rozkręcenia tematu, bo puchy na nim straszne. Z czasem pewnie reszta sie dołączy i zacznie sie kręcić P.s. Przepraszam autora postu, że temat poleciał w innym kierunku, ale to potrzeba chwili
artech Napisano 25 Lipca 2006 Napisano 25 Lipca 2006 A jeżeli chodzi o rzeki w okolicach Szczecina to znam ich niewiele np. Krąpiel, Rega, Drawa, Gowienica, Mołstowa.... A więcej jest tu http://www.pzwszczecin.com/wodylipien.htm
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.