Skocz do zawartości
Dragon

Gdzie łowią muszkarze ze Szczecina i okolic ?

fotofx

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Nie wiem czy jakiś muszkarz zabłądził już na nasze forum a w szczególności ze Szczecina, a wbrew pozorom w naszych okolicach było by gdzie połowić tą metodą :cool:

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
Gość Bartosz
Napisano

Jakoś nam się ten dział nie rozwija... Przydałoby się paru muszkarzy do rozkręcenia tego interesu! :wink: Muszkarze zgłaszać się!!! :lol:

Gość Bartosz
Napisano

Shogun też mam takie zdanie! Może zaserwowałby mi jak to już napisałeś "przy pstrągu" przyspieszony kurs muszkarstwa! :wink:

Gość Dwie_sety
Napisano

W życiu nie byłem w okolicach Szczecina na rybach (w Szczecinie raz przesiadka kolejowa)

więc nie wiem gdzie łowią muszkarze z tego miasta. :mrgreen:

W necie jest kilka stron poświęconych tylko tej metodzie i pewnie dlatego muszkarze tu nie zaglądają. Ja łowię nie tylko na muchę i stąd moja tu obecność.

Poradziłbym ci znaleźć w Szczecinie sklep który handluje materiałami muchowymi a sprzedawca na pewno będzie wiedział "co w trawie piszczy" a raczej "co w wodzie pluszcze" :wink:

Może istnieją jakieś towarzystwa muchowe albo przy którymś kole PZW jest klub muchowy, to już trzeba rozeznać na miejscu.

W wykazie wód szczecińskiego okręgu PZW na pewno są zaznaczone tzw wody górskie czyli takie gdzie można łowic tylko na muchę lub na muchę i spining. Taki wykaz powinieneś znaleźć na stronie Szczecińskiego okręgu PZW.

Napisano

I nożyce się odezwały :mrgreen:

Nie chodzi tu akurat o pomorskie łowiska, choc post w tym temacie, ale ogólnie o tę sztukę. Osobiście nie mam pojęcia o tej dziedzinie z wyjątkiem niektórych materiałów muszkarskich.

Może byś się podjął rozkręcenia tematu, bo puchy na nim straszne. Z czasem pewnie reszta sie dołączy i zacznie sie kręcić ;)

P.s.

Przepraszam autora postu, że temat poleciał w innym kierunku, ale to potrzeba chwili ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.