Migdał Napisano 13 Września 2010 Napisano 13 Września 2010 Witam! W tym roku zaczynam studia w warszawie, co za tym idzie przeprowadzam się tam. Bardzo rzadko łowiłem metodą spiningową na dużych rzekach, i nigdy mi się to nie podobało.. Mam pytanie - czy w stolicy są miejscówki gdzie da się polatać za kleniem czy okoniem? Najlepiej w okolicach mokotowa
DAWID Napisano 14 Września 2010 Napisano 14 Września 2010 Cały warszawski odcinek wisły jest bardzo dobry na klenia i jazia, jest dużo opasek i głowek ogólnie dno jest kamieniste więc ryba się trzyma. Jednak polecam Ci wędkowanie rano albo wieczorem z powodu presji i wielu innych czynników ryby podchodzą pod brzeg dopiero wtedy.
Gość Grisha Napisano 14 Września 2010 Napisano 14 Września 2010 a ja nie polecam ... warszawski odcinek Wisły to jeden WIELKI syf oczywiście jak ci nie przeszkadza papier toaletowy czepiający się żyłki czy wyławianie od czasu do czasu zawieszki od kibla to możesz próbować
DAWID Napisano 14 Września 2010 Napisano 14 Września 2010 Dlatego trzeba łowić przed tymi wszystkimi berglami. Osobiscie miałem okazje łowić i za nimi i potwierdze nie jest to przyjemne łowienie ale są i dobre odcinki wystarczy poszukać.
Plakon83 Napisano 2 Października 2010 Napisano 2 Października 2010 Co by nowego wątku nie rozpoczynać dorzucę tu swoje pytanie. Mianowicie, mieszkam teraz w Warszawie, na Wawrze, prosiłbym o podpowiedzenie interesujących miejsc na spinning, zarówno lekki, jak i trochę cięższy, szczupakowy w promieniu ok 10km od tej dzielnicy. Z góry dziękuję za odpowiedzi:)
gruby271 Napisano 24 Lutego 2011 Napisano 24 Lutego 2011 Wisła w Warszawie jest bardzo bogata w ryby można tu połapać klenie, bolenie , szczupaki, okonie i wiele wiele więcej .... co do czystości wody z każdym rokiem jest coraz lepiej a fajne miejscówki zwłaszcza po praskiej stronie. jest sporo zatoczek zakoli główek i naprawdę nie jest tak źle że złapiesz zużytą rolkę papieru toaletowego. mieszkam w warszawie od zawsze i widzę jak ta piękna rzeka się zmienia na leprze. PLAKON83 proponuje przejedź się pod most siekierkowski i tam popróbuj swoich umiejętności. a później kieruj się w stronę mostu łazienkowskiego ( z biegiem rzeki).
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.