Skocz do zawartości
tokarex pontony

naprawa szczytowej przelotki

Gobio Gobio

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam mam prośbę o podanie adresu jakiejś profesjonalnej firmy zajmującej się rod buildingiem w Krakowie lub serwisu Daiwy

muszę wymienić szczytowa przelotkę którą zniszczyłem przy odczepianiu zaczepu w Daiwie Ryukon ( zresztą oryginalnie była wyposażona w alconity a na szczycie przydałby się jednak SIC) z góry dziękuje za pomoc pozdrawiam

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Najczęściej wystarczy jeśli wędka ma gwarancje oddać ją do sklepu :wink: jeśli nie masz gwarancji to z tego co wiem, przedstawicielstwo Polskie Daiwy znajduje się w Warszawie.

Jednak w każdym sklepie wędkarskim można kupić przelotki i je samodzielnie zamontować, nie jest to skomplikowana czynność - zwłaszcza wymiana przelotki szczytowej. Dzięki temu zaoszczędzisz dużo czasu na "serwisowaniu" a przelotka i klej to groszowa sprawa

Napisano

gwarancja obejmuje wady ukryte a ja zniszczyłem przelotkę mechanicznie przy 'grzebaniu' w zaczepie....chyba naprawie ja sam muszę znalezc tylko odpowiedni rozmiar

Napisano

Ja swoją wędkę sam zniszczyłem 2 razy, i dwa razy wysyłałem ją na serwis(ułamana szczytówka, wypad porcelany ze środka przelotki) - pomimo ewidentnie mojej winy, była naprawiana bo kto to sprawdzi? :wink: a wymiana własnoręczna przelotki to pikuś

• 2 weeks later...
Napisano

jak się okazało kupno firmowej przelotki w sklepach w krk to wyzwanie ...wciskają lipę wmawiając że to Fuji dlatego oddałem do Fishing Art za wymianę na SICa zapłacę 50pln

Napisano

u mnie w sklepie dałem kiedyś za zwykłą przelotkę sic 5zł, nie jest wiadome wysokich lotów ale do dziś przy jednej z moich wędek działa dobrze. Na allegro ceny przelotek są również niskie. I teraz zadajmy sobie pytanie - czy ta jedna przelotka ma aż tak wielkie znaczenie, że wymieniamy ją za tak wiele pieniędzy?

Napisano

miedzy alconitem a SIC jest 10 pln różnicy więc myśle że warto zwłaszcza na szczytówce < jak pisze przemekli sama przelotka kosztuje 30pln a kupno żywicy i nici do omotek kosztowałoby mnie więcej niż 20

Napisano
I teraz zadajmy sobie pytanie - czy ta jedna przelotka ma aż tak wielkie znaczenie, że wymieniamy ją za tak wiele pieniędzy?
A teraz zadaj sobie pytanie, która przelotka jest najbardziej narażona na niszczące działanie linki ? :wink:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.