Gobio Gobio Napisano 19 Września 2010 Napisano 19 Września 2010 witam mam prośbę o podanie adresu jakiejś profesjonalnej firmy zajmującej się rod buildingiem w Krakowie lub serwisu Daiwy muszę wymienić szczytowa przelotkę którą zniszczyłem przy odczepianiu zaczepu w Daiwie Ryukon ( zresztą oryginalnie była wyposażona w alconity a na szczycie przydałby się jednak SIC) z góry dziękuje za pomoc pozdrawiam
Migdał Napisano 21 Września 2010 Napisano 21 Września 2010 Najczęściej wystarczy jeśli wędka ma gwarancje oddać ją do sklepu jeśli nie masz gwarancji to z tego co wiem, przedstawicielstwo Polskie Daiwy znajduje się w Warszawie. Jednak w każdym sklepie wędkarskim można kupić przelotki i je samodzielnie zamontować, nie jest to skomplikowana czynność - zwłaszcza wymiana przelotki szczytowej. Dzięki temu zaoszczędzisz dużo czasu na "serwisowaniu" a przelotka i klej to groszowa sprawa
Gobio Gobio Napisano 21 Września 2010 Autor Napisano 21 Września 2010 gwarancja obejmuje wady ukryte a ja zniszczyłem przelotkę mechanicznie przy 'grzebaniu' w zaczepie....chyba naprawie ja sam muszę znalezc tylko odpowiedni rozmiar
Migdał Napisano 21 Września 2010 Napisano 21 Września 2010 Ja swoją wędkę sam zniszczyłem 2 razy, i dwa razy wysyłałem ją na serwis(ułamana szczytówka, wypad porcelany ze środka przelotki) - pomimo ewidentnie mojej winy, była naprawiana bo kto to sprawdzi? a wymiana własnoręczna przelotki to pikuś
Gobio Gobio Napisano 1 Października 2010 Autor Napisano 1 Października 2010 jak się okazało kupno firmowej przelotki w sklepach w krk to wyzwanie ...wciskają lipę wmawiając że to Fuji dlatego oddałem do Fishing Art za wymianę na SICa zapłacę 50pln
Migdał Napisano 1 Października 2010 Napisano 1 Października 2010 No szkoda, że nie trafiłeś na uczciwych sprzedawców ale przynajmniej masz to zrobione dobrze (choć za taką cenę!)
przemekli Napisano 1 Października 2010 Napisano 1 Października 2010 Migdał, nie jest tak drogo sama przelotka kosztuje w pracowni od 30 do ponad 40 zł
Migdał Napisano 1 Października 2010 Napisano 1 Października 2010 u mnie w sklepie dałem kiedyś za zwykłą przelotkę sic 5zł, nie jest wiadome wysokich lotów ale do dziś przy jednej z moich wędek działa dobrze. Na allegro ceny przelotek są również niskie. I teraz zadajmy sobie pytanie - czy ta jedna przelotka ma aż tak wielkie znaczenie, że wymieniamy ją za tak wiele pieniędzy?
przemekli Napisano 1 Października 2010 Napisano 1 Października 2010 wiesz ja pisałem o przelotkach fuji sic a moim zdaniem to alcalonite by starczyło ale kto co woli
Gobio Gobio Napisano 2 Października 2010 Autor Napisano 2 Października 2010 miedzy alconitem a SIC jest 10 pln różnicy więc myśle że warto zwłaszcza na szczytówce < jak pisze przemekli sama przelotka kosztuje 30pln a kupno żywicy i nici do omotek kosztowałoby mnie więcej niż 20
artech Napisano 2 Października 2010 Napisano 2 Października 2010 I teraz zadajmy sobie pytanie - czy ta jedna przelotka ma aż tak wielkie znaczenie, że wymieniamy ją za tak wiele pieniędzy? A teraz zadaj sobie pytanie, która przelotka jest najbardziej narażona na niszczące działanie linki ?
Gobio Gobio Napisano 4 Października 2010 Autor Napisano 4 Października 2010 dzisiaj odebrałem kijek i jestem bardzo zadowolony, profesjonalna firma, przelotka jest zamocowana lepiej niż w oryginalnej wersji.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.