Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam jestem z okolic Piły....zanim się tutaj zarejestrowałem przeczytałem całe forum, dużo wiedzy.....pozdro dla wszystkich wędkarzy

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 406
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Napisano

byłem już raz 2 tygodnie temu.....brały przeważnie krąpie leszcze-a w zasadzie leszczyki i rozpiór, słabo płoć, zauważyłem , że przeważnie wszyscy łapali na feedery, możecie się pochwalic jakich wy używacie , chodzi mi o konkretne modele i ciężar wyrzutu i jakie stosujecie koszyki, ja miałem najcięższy 80gr ale i tak go trochę znosiło, próbowałem też na spinning ale miałem za lekkie głowki 25gram....

Napisano

No ja właśnie mam nadzieję, że płoć zacznie już brać, leszcze mam w okolicy:D

Co do sprzętu ja stosuje uniwersalnie feederki dragon maxima cw do 80 i do 120g a rzucam jednym i drugim koszykami 100g i jeszcze problemu ze spływaniem nie miałem. Na spining tam nie łowie.

Btw dziś rozmawiałem ze znajomym i mówił że ludzie z Piły ostatnio tam połowili sporo leszcza z czego kilka szt ok 2kg.

Jedin witam na forum. Skąd dokładnie jesteś? Ja mieszkam i w 90% łowie w Ujściu.

Pozdrawiam

Napisano

Jeszcze trochę to na forum Cegielniki będą się wypowiadać tylko wędkarze z Piły.

Gdzie są wędkarze ze Szczecina, Stargardu Szczecińskiego, Gorzowa Wielkopolskiego i okolic?

A może wędkują już na Cegielinku? :cool:

Wybieram się w sobotę jak wrócę dam znać na forum jak było.

Pozdrawiam wszystkich wędkarzy. :smile:

Napisano

Witam , ja jestem z Wyrzyska, ......więc pewnie śmigasz po Noteci.... :wink: w naszych okolicach na Noteci słabiutko....dlatego wybrałem się ostatnio na Cegłe , w zasadzie pierwszy raz, ale było ok....

Napisano

Witam , zastanawia mnie co dokładnie oznacza zapis "Zakaz dociążania zestawu spinningowego dodatkowym obciążeniem - pow 20gr. to znaczy ,że nie mogę np używać główek pow 20gr.... czy chodzi o to że nie moge dołączyc np. dodatkowego ołowiu pow. 20 gr.... mam główki 35 gram , a nie chce być posądzony o łowienie na szarpaka , jezli będe chciał rzucic kilka razy na spinning...

Napisano

Wybieram się na cegłę ok 10 października o ktrej muszę być aby jakieś miejsce na betonach dostać (będzie na czterech :) ). I pytanie płoć można połowić bliżej betonów ?? Rozumiem że na nockę nie warto się nastawiać ??

Napisano

Witam byłem we wtorek na cegielince i połapałem trochę leszczy od 0.8 do 1kg. Ogółem brały tylko o 7.00 do 10.00 a potem cisza .Ja łapałem na bata 8.m a obok mnie łapali na grunt i też brało do tej samej godziny.Płoci jeszcze nie ma.

Napisano

Szkoda że płoci jeszcze nie ma i mam nadzieję, że trochę dłużej będą brały bo mam zamiar cały dzień połowić. Jakieś preferencje rybek co do przynęt ??

PS: O której byłeś nad wodą ?? i jak z miejscami ??

Napisano

Witam byłem na pomostach od strony oczyszczalni ścieków w zdrojach .Trzeba tam być tak 0 4,30h bo pózniej nie ma miejsca na pomostach. Ja zacząłem łapać tak około 6,30.zanęciłem około 7 kul zanęty takich zbitych i łapałem na bata 8.m na zestaw przygruntowany na białe robaki.

Napisano

A jeszcze pytanko jaki poziom wody daleko do lustra z betonów - bo na pomosty nie będziemy sie wam wpierniczać ?? Koszyczki 70 - 80 gram pewnie starczą - tzn nie będą za mocno po dnie sie kulały :)

Napisano

Woda podniesiona. Koszyki minimum 80 do 120 powinny wystarczyć. Chyba że są to jaxony z kolcami to wtedy o 30 gr mniej można dać. Połamania :mrgreen:

• 2 weeks later...
Napisano

Witam snoek3, łapałeś z betonu, napisz na co i jaki ciężar główek.miałeś , wział daleko czy spod brzegu, a okoni nie widać, bo ja byłem 2 tygodnie temu, i wział mi okoń taki koło 30cm na robaka na koszyk, ...zamierzam na początku listopada się wybrać jeszcze w tym roku, i spróbować porzucać troche spiningiem przy okazji...Pozdro