kembi Napisano 26 Września 2015 Share Napisano 26 Września 2015 Byłem na Cegle wczoraj i przedwczoraj, brał tylko krąp i rozpiór. Krąpie takie powyżej 30 cm. Wczoraj padły tez dwa sumiki, takie po około 90 - 100 cm. Koszyczki 50gr wystarczały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jedin Napisano 28 Września 2015 Share Napisano 28 Września 2015 Witam a sumiki na co? Spinning czy grunt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mazurek1052 Napisano 29 Września 2015 Share Napisano 29 Września 2015 w niedziele widziałem jak sum wziął na grunt na czerwonego, sam tez złapałem suma i miał aż 15 cm woda praktycznie stała w miejscu. Brał głownie krąp i rozpiór, sporadycznie niektórzy łapali płocie. Ogólnie lipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jedin Napisano 29 Września 2015 Share Napisano 29 Września 2015 Witam, czy w sobotę na Cegle są zawody/? Jeśli tak to od której do której trwają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek79 Napisano 29 Września 2015 Share Napisano 29 Września 2015 Witam będą zawody w sobotę od strony mostu rezerwacie łowiska jest 7-14. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kembi Napisano 2 Października 2015 Share Napisano 2 Października 2015 Jeśli chodzi o sumy złowione w ubiegłym tygodniu to jeden złowiony został na przepływankę, na białe z czerwonymi - pomagałem podbierać - drugi na spinning Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konfucjusz Napisano 5 Października 2015 Share Napisano 5 Października 2015 Skoro już się chwalimy ceglanymi "sumami" na czerwonego to tu "okaz" z czerwca , rybka oczywiście wróciła do wody. Mój rozmiar buta to 43:P Byłem 02.10.15 - jak dla mnie bez zmian, krąp i rozpiór rulez. Widzałęm też babcie na drop shota złapała kilka przyzwoitych okoni - przy czym siedziała tam baaaardzo długo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jedin Napisano 5 Października 2015 Share Napisano 5 Października 2015 Witam byliśmy z 3 na 4 października, w nocy brania w zasadzie tak jak w dzień, czyli co kilka kilkanaście minut branie, w dużej przewadze krąp, leszczyk , rozpiór wszystko w granicach 25 -30 cm, z płocią bardzo słabo było nas pięciu i każdy miał na całe łapanie po 2-3 sztuki takie w granicach 30-35 cm , łapaliśmy na białe i czerwone robaki i kukurydzę, kilka okoni na czerwone robaki (20-23cm) chyba jeszcze za ciepło bylo , inni wędkarze to samo co my i tez sporadycznie płotka w siatce, no i wreszczie od trzech lat trafiliśmy w końcu na kontrolę policji ( ale pech chiał że wszystkie papiery w jak najlepszym porządku ) piszcie jak będzie dalej bo jeszcze zapewne zawitamy pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buthidae Napisano 14 Października 2015 Share Napisano 14 Października 2015 I jak tam Panowie, ruszyła się płoć na betonach czy cały czas pozostaje czekać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adoros Napisano 14 Października 2015 Share Napisano 14 Października 2015 Byłem dzisiaj, nic się nie dzieje ! Tylko małe okonki i jazgarze ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kafarszczak Napisano 18 Października 2015 Share Napisano 18 Października 2015 na kanale zielonym coś sie dzieje, na bata łowią płocie, leszczyk sie trafi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jedin Napisano 18 Października 2015 Share Napisano 18 Października 2015 co sie dzieje poza deszczem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lawa86 Napisano 21 Października 2015 Share Napisano 21 Października 2015 Witam w ten weekend zapowiadają możliwą pogodę na cegle , coś się rusza czy nadal postój ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exitmaku Napisano 22 Października 2015 Share Napisano 22 Października 2015 Znajomi byli w sobote i ponidziałek. Połowili sporo i fajnej płoci na spławik, na feedera bezrybie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kristofer Napisano 22 Października 2015 Share Napisano 22 Października 2015 A, że nieskromnie zapytam na co łowili jak to nie tajemnica. Na bata czy kawałek dalej od brzegu ?? Oraz w jakich godzinkach najlepsze brania ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lawa86 Napisano 27 Października 2015 Share Napisano 27 Października 2015 Byłem rano w niedziele do 14 z łodzi stałem naprzeciw 2 kładki od betonów a później przy betonie od starego mostu w sumie to 1 rozpiór 4 krąpie i siedem karasi (japońców) kolega złapał pare sztuk więcej w w tym 1 płoć ok 30 cm i 5 takich po 20 cm ogólnie szału nima płoć chyba jeszcze w morzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buthidae Napisano 19 Listopada 2015 Share Napisano 19 Listopada 2015 Wiadomo coś? Ruszyła się ryba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jedin Napisano 19 Listopada 2015 Share Napisano 19 Listopada 2015 no właśnie był ktoś na Cegle lub Parnicy, co sie dzieje , juz wszyscy pozamykali kije w szafach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kristofer Napisano 14 Grudnia 2015 Share Napisano 14 Grudnia 2015 Witam proszę o info co na Cegle ?? Warto zrobić wypad na dzień i noc ?? chodzi mi o płoć i leszcza głównie. Proszę o odpowiedź. Z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek22 Napisano 21 Grudnia 2015 Share Napisano 21 Grudnia 2015 Witam, Byłem 7/8 Grudnia (pomosty) - pogoda wręcz idealna, przymrozek w nocy, niestety rano ani pluśniecia i brań, tylko jazgary i małe sandały na robaki. Ale jak to mówią ryba miły dodatek do wędkowania. Podobno na betonach mają lepsze efekty na przepływanke ale masa spiningistów i ciężko się łowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szogun7 Napisano 16 Lipca 2016 Share Napisano 16 Lipca 2016 Witam, bywa ktoś może w tym rejonie na rybach bo jakoś cisza od dłuższego czasu. Jutro się wybieram rano tak 5-6 może ktoś coś podpowie, czy wogóle coś się tam dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczecinianin Napisano 16 Lipca 2016 Share Napisano 16 Lipca 2016 Nie byłem od zeszłego roku, jakoś mnie to miejsce do siebie zraziło... tyle wypadów, ludzi i widziałem najcześciej wielkie zero! Codziennie przejeżdżam obok i auto stoi sporo, więc może... Zdaj relacje po wypadzie, może ruszę się w końcu, mam niedaleko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szogun7 Napisano 16 Lipca 2016 Share Napisano 16 Lipca 2016 No ja właśnie mam trochę kilometrów ale raczej się wybiorę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szogun7 Napisano 17 Lipca 2016 Share Napisano 17 Lipca 2016 Szału nie było rano o 5 byłem sam na betonie, pod mostem było może trzech wędkarzy i kilku na kładkach. Łowiłem tak do 9:30 brał sporadycznie, drobny krąp oraz rozbiór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczecinianin Napisano 17 Lipca 2016 Share Napisano 17 Lipca 2016 czyli chyba jednak dobrze, że jeszcze się tam nie wybrałem. Polecam kanał Odyńca, ja akurat na spławik, ale na grunt też bez problemu. Ładna płoć bierze, nawet złapałem 36cm w tym roku i zdarzają się leszczyki do kilograma, więc coś już tam można się pobawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi