ASTRONAUTA123 Napisano 15 Maja 2012 Share Napisano 15 Maja 2012 E tam....na cegielielnice juŻ od tygodnia na gumy łapią ;x i to raczej nie okonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kris 74 Napisano 15 Maja 2012 Share Napisano 15 Maja 2012 Bo to zlamane chu... Sa A jak widziales to co Telefonu nie masz Ciezko na Policje lub Straz zadzwonic Pamietaj ze obojetnosc na zle czyny nie wiele rozni sie od akceptacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 20 Maja 2012 Share Napisano 20 Maja 2012 Wczoraj będąc przejazdem byłem popatrzeć na cegielince,spotkałem dwóch wędkarzy ,którzy byli na nocce z piatku na sobotę,mieli około 10 leszczy 25-30 cm na feederka,byli po lewej stronie wiaduktu,wszystkie złapali koło północy.Byli tez gumkowcy ale nic nie mieli.Idąc dalej w stronę zdroji spotkałem kolejnego wedkarza,targał płocie i to niezłe na kuku,5-7 m od brzegu na feederka. Coś powoli sie dzieje,chociaz wszyscy mówią że leszcz się jeszcze nie wytarł... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kris 74 Napisano 25 Maja 2012 Share Napisano 25 Maja 2012 Witam,bylem wczoraj od 11 do 16 na kladkach na zywca z mysla o szczuplym,niestety tylko dwa brania,jedno udalo mi sie zaciac na 10 cm Krapia polakomil sie Sandaczyk ok 45 cm. Po delikatnym wyhaczeniu z kotwiczki caly i zdrowy wrocil oczywiscie do wody.Probowalem jeszcze z gruntu na rosowke ale nawet brania nie mialem Spotkalem paru wedkarzy ktorzy siedzieli od rana,bez bran... Chyba jeszcze nie ma Leszcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek79 Napisano 7 Czerwca 2012 Share Napisano 7 Czerwca 2012 Witam! czy ruszyła się już ryba na Cegielince? Trzy tygodnie temu była straszna lipa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luk1234 Napisano 7 Czerwca 2012 Share Napisano 7 Czerwca 2012 Tydzień temu byłem i nawet brania nie było na feedery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ASTRONAUTA123 Napisano 16 Czerwca 2012 Share Napisano 16 Czerwca 2012 Na cegielince się coś ruszyło ? Warto jechać tam za leszczem , bo zostało mi sporo zanęty i robaków po nieudanej nocy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luk1234 Napisano 17 Czerwca 2012 Share Napisano 17 Czerwca 2012 Jak nie pojedziesz to sie nie przekonasz Ale raczej wątpie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 17 Czerwca 2012 Share Napisano 17 Czerwca 2012 Ja dzisiaj będę po południu to dam znać jak poszło. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 18 Czerwca 2012 Share Napisano 18 Czerwca 2012 byłem wczoraj godzinke z wieczora od 19 do 20,ja na spinning i zero. kolega jednego sandałka na gume. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek79 Napisano 24 Czerwca 2012 Share Napisano 24 Czerwca 2012 Witam byłem dzisiaj na cegielince i testowałem zanętę nysztal leszcz Grand Prix zawodniczą.Łapać zacząłem tak 5-tej tak do 12-stej.Brał głównie rospiór-65% krąp-20% leszcz -15%ogółem miałem wynik 9.0kg.Łapałem batem 8m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 25 Czerwca 2012 Share Napisano 25 Czerwca 2012 20-30 m dalej są większe ryby ale to już inną metodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek79 Napisano 25 Czerwca 2012 Share Napisano 25 Czerwca 2012 Na jaką metodę i w którym dokładnie miejscu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 25 Czerwca 2012 Share Napisano 25 Czerwca 2012 Możesz kombinować na spławik albo grunt ale raczej polecam tą drugą metodę. Generalnie wzdłuż całego betonu stoi ryba tylko nie zawsze udaje się ją zmusić do brania. Tam jest coś takiego że te leszcze krążą po Cegle szczególnie jak są wędkarze bo ci ładują kilogramy futru do wody. Popróbuj pod koniec betonu koło wielkiej reklamy. Praktycznie od połowy wody do czasami 15 m od brzegu powinna tam kręcić się ryba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bambus Napisano 2 Lipca 2012 Share Napisano 2 Lipca 2012 Bierze coś na Cegielinku? Warto się tam wybrać? Jestem z Piły i mam kawałek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 2 Lipca 2012 Share Napisano 2 Lipca 2012 Wczoraj byłem od południa do późnego wieczora i sama drobnica brała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 10 Września 2012 Share Napisano 10 Września 2012 nikt nie łapie na cegielince czy nikt sie nie pucnie że sandał ruszył,płoć i leszek niezły!!! chwalcie się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kris 74 Napisano 11 Września 2012 Share Napisano 11 Września 2012 Ruszyl,ruszyl ale narazie nie ma sie czym chwalic W wekend pare ploci ok 30 cm i Leszczy ok 1 kg jeden troszke wiekszy 1,8 kg - to ja osobiscie a na kladce obok pan, Leszcza tak na oko ok 3 kg nie wazylem nie chcialem sie narzucac. Sandacza nie zlapalem od Czerwca ale w niedziele mialem dwa nie zle brania... nie zacielem za bardzo bylem skupiony nad federem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bambus Napisano 12 Września 2012 Share Napisano 12 Września 2012 W jakim okresie jest najwięcej brań na Cegielinku? Czy wrzesień do dobry okres? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 12 Września 2012 Share Napisano 12 Września 2012 teraz na pewno dobrze,poznasz po tym ilu wędkarzy tam jest ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szogun7 Napisano 16 Września 2012 Share Napisano 16 Września 2012 witam, dzisiaj odwiedziłem to łowisko szału nie było, na miejscu byłem tak ok 5 rano było kilku z nocy oraz rozkładali się chłopaki z Piły, zakończyłem ok 9 w tym czasie 7 leszczyków, największy 0,7 kg. Inni też bez rewelacji pojedyncze sztuki podobnego rozmiaru. Łowiło ok 12-15 chłopa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buthidae Napisano 20 Września 2012 Share Napisano 20 Września 2012 Koledzy dzieje się coś na Cegielince? Mam zamiar wybrać się na niedziele i zbieram informację czy warto:D znajomi byli w zeszłym tygodniu i nałowili trochę małego krąpia i leszcza, pojedyncze leszcze powyżej 1-1,5kg... Oprócz tego kilka ładnych płoci, z czego jedna pod kilogram! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bambus Napisano 23 Września 2012 Share Napisano 23 Września 2012 Koledzy dzieje się coś na Cegielince? Mam zamiar wybrać się na niedziele i zbieram informację czy warto:D Daj znać co się działo. Wybieram się w przyszłym tygodniu. Ciekawe czy płoć wchodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 23 Września 2012 Share Napisano 23 Września 2012 Zaczyna powoli wchodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buthidae Napisano 27 Września 2012 Share Napisano 27 Września 2012 Połowiliście ostatnio? W niedziele uderzam po raz drugi w tym roku;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi