jedin Napisano 27 Września 2012 Share Napisano 27 Września 2012 Witam jestem z okolic Piły....zanim się tutaj zarejestrowałem przeczytałem całe forum, dużo wiedzy.....pozdro dla wszystkich wędkarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jedin Napisano 27 Września 2012 Share Napisano 27 Września 2012 byłem już raz 2 tygodnie temu.....brały przeważnie krąpie leszcze-a w zasadzie leszczyki i rozpiór, słabo płoć, zauważyłem , że przeważnie wszyscy łapali na feedery, możecie się pochwalic jakich wy używacie , chodzi mi o konkretne modele i ciężar wyrzutu i jakie stosujecie koszyki, ja miałem najcięższy 80gr ale i tak go trochę znosiło, próbowałem też na spinning ale miałem za lekkie głowki 25gram.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buthidae Napisano 28 Września 2012 Share Napisano 28 Września 2012 No ja właśnie mam nadzieję, że płoć zacznie już brać, leszcze mam w okolicy:D Co do sprzętu ja stosuje uniwersalnie feederki dragon maxima cw do 80 i do 120g a rzucam jednym i drugim koszykami 100g i jeszcze problemu ze spływaniem nie miałem. Na spining tam nie łowie. Btw dziś rozmawiałem ze znajomym i mówił że ludzie z Piły ostatnio tam połowili sporo leszcza z czego kilka szt ok 2kg. Jedin witam na forum. Skąd dokładnie jesteś? Ja mieszkam i w 90% łowie w Ujściu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bambus Napisano 28 Września 2012 Share Napisano 28 Września 2012 Jeszcze trochę to na forum Cegielniki będą się wypowiadać tylko wędkarze z Piły. Gdzie są wędkarze ze Szczecina, Stargardu Szczecińskiego, Gorzowa Wielkopolskiego i okolic? A może wędkują już na Cegielinku? Wybieram się w sobotę jak wrócę dam znać na forum jak było. Pozdrawiam wszystkich wędkarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jedin Napisano 28 Września 2012 Share Napisano 28 Września 2012 Witam , ja jestem z Wyrzyska, ......więc pewnie śmigasz po Noteci.... w naszych okolicach na Noteci słabiutko....dlatego wybrałem się ostatnio na Cegłe , w zasadzie pierwszy raz, ale było ok.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jedin Napisano 28 Września 2012 Share Napisano 28 Września 2012 Jestem ciekaw czemu w nocy nic nie brało , szczytówka ani drgnęła....dopiero jak się jasno zrobiło.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 28 Września 2012 Share Napisano 28 Września 2012 Jestem ciekaw czemu w nocy nic nie brało Normalne. Rzadko bywa żeby coś tam nocą brało z gruntu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jedras87 Napisano 29 Września 2012 Share Napisano 29 Września 2012 Jedin uzywam kiji mikado uv twinlight do 100g i uv heavy feeder do 120g .Koszyki jakie stosuje na cegielince to 80 g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jedin Napisano 29 Września 2012 Share Napisano 29 Września 2012 Witam , zastanawia mnie co dokładnie oznacza zapis "Zakaz dociążania zestawu spinningowego dodatkowym obciążeniem - pow 20gr. to znaczy ,że nie mogę np używać główek pow 20gr.... czy chodzi o to że nie moge dołączyc np. dodatkowego ołowiu pow. 20 gr.... mam główki 35 gram , a nie chce być posądzony o łowienie na szarpaka , jezli będe chciał rzucic kilka razy na spinning... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 30 Września 2012 Share Napisano 30 Września 2012 Ta druga wersja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ASTRONAUTA123 Napisano 30 Września 2012 Share Napisano 30 Września 2012 Aha , czyli jak łowiłem dzisiaj na dropsa z ciężarkiem 30g to mógłbym zapłacić kare za to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 30 Września 2012 Share Napisano 30 Września 2012 Nie. Chodzi o tzw kose. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jedin Napisano 1 Października 2012 Share Napisano 1 Października 2012 Witam, i jak astronauta miałeś jakieś skubnięcia na dropsa... łapałeś na cegle?.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kristofer Napisano 4 Października 2012 Share Napisano 4 Października 2012 Wybieram się na cegłę ok 10 października o ktrej muszę być aby jakieś miejsce na betonach dostać (będzie na czterech ). I pytanie płoć można połowić bliżej betonów ?? Rozumiem że na nockę nie warto się nastawiać ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 4 Października 2012 Share Napisano 4 Października 2012 Około 6 rano poza weekendem powinno być dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek79 Napisano 4 Października 2012 Share Napisano 4 Października 2012 Witam byłem we wtorek na cegielince i połapałem trochę leszczy od 0.8 do 1kg. Ogółem brały tylko o 7.00 do 10.00 a potem cisza .Ja łapałem na bata 8.m a obok mnie łapali na grunt i też brało do tej samej godziny.Płoci jeszcze nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kristofer Napisano 5 Października 2012 Share Napisano 5 Października 2012 Szkoda że płoci jeszcze nie ma i mam nadzieję, że trochę dłużej będą brały bo mam zamiar cały dzień połowić. Jakieś preferencje rybek co do przynęt ?? PS: O której byłeś nad wodą ?? i jak z miejscami ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek79 Napisano 5 Października 2012 Share Napisano 5 Października 2012 Witam byłem na pomostach od strony oczyszczalni ścieków w zdrojach .Trzeba tam być tak 0 4,30h bo pózniej nie ma miejsca na pomostach. Ja zacząłem łapać tak około 6,30.zanęciłem około 7 kul zanęty takich zbitych i łapałem na bata 8.m na zestaw przygruntowany na białe robaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kristofer Napisano 5 Października 2012 Share Napisano 5 Października 2012 A jeszcze pytanko jaki poziom wody daleko do lustra z betonów - bo na pomosty nie będziemy sie wam wpierniczać ?? Koszyczki 70 - 80 gram pewnie starczą - tzn nie będą za mocno po dnie sie kulały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 5 Października 2012 Share Napisano 5 Października 2012 Woda podniesiona. Koszyki minimum 80 do 120 powinny wystarczyć. Chyba że są to jaxony z kolcami to wtedy o 30 gr mniej można dać. Połamania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jedin Napisano 7 Października 2012 Share Napisano 7 Października 2012 Witam.... Jak tam mija weekend , moczył ktoś kije na cegle, pochwalcie sie..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jedin Napisano 21 Października 2012 Share Napisano 21 Października 2012 Witam , co sie dzieje na Cegielince, złowił ktoś sandacza albo okonia na spinning....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snoek3 Napisano 21 Października 2012 Share Napisano 21 Października 2012 jedin, byłem tydz temu 52 centy mentnooki i kilka mniejszych ... ale tam różnie bywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jedin Napisano 23 Października 2012 Share Napisano 23 Października 2012 Witam snoek3, łapałeś z betonu, napisz na co i jaki ciężar główek.miałeś , wział daleko czy spod brzegu, a okoni nie widać, bo ja byłem 2 tygodnie temu, i wział mi okoń taki koło 30cm na robaka na koszyk, ...zamierzam na początku listopada się wybrać jeszcze w tym roku, i spróbować porzucać troche spiningiem przy okazji...Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snoek3 Napisano 23 Października 2012 Share Napisano 23 Października 2012 jedin, łowiłem chyba przy drujej ławce wział dalej od brzegu .. główka 24 g seledynowy relax kopytko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi