Skocz do zawartości
Dragon

Dobry tani kij do Drop Shot. Co mozecie polecić?

bambus

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Jaxon Eternum Drop Shot & Jig 2.40m 2-15g

Długość: 2,40m ; Ciężar wyrzutu: 2-15g ; Dł. transportowa: 124cm ; Ilość elementów: 2 ; Waga: 186g

130.00 zł

Napisano

nie wiem jak w polsce ale w holandii bardzo dobrze sprzedaje sie shimano alivio super sensitive choc nie z mysla do drop shota zostalo stworzone to parametry podobno bardzo odpowiednie.I to nie tylko wsrod poczatkujacych drop shot-ciarzy.

sklepikarze tylko marudza , ze gdyby nie nazwa alivio to mogliby wiecej zarobic...

Napisano
nie wiem jak w polsce ale w holandii bardzo dobrze sprzedaje sie shimano alivio super sensitive choc nie z mysla do drop shota zostalo stworzone to parametry podobno bardzo odpowiednie.I to nie tylko wsrod poczatkujacych drop shot-ciarzy.

sklepikarze tylko marudza , ze gdyby nie nazwa alivio to mogliby wiecej zarobic...

dokladnie tak jest z wiekszoscia kiji nazwa i reklama robi swoje ;) wole kupic 4 kije po 250 niz jeden za 1000 ;)

Napisano

bambus, gdzie masz zamiar łowić, jezioro, rzeka? Na jakie ryby się nastawiasz, bo bez tego ciężko dobrać odpowiedni kij. Narazie Ci doradzę że musi to być wklejanka o możliwie jak najszybszej akcji.

Napisano
bambus, gdzie masz zamiar łowić, jezioro, rzeka?

Głównie woda stojąca ale też Odra w Szczecinie :wink: . Szukam czegoś uniwersalnego.

Napisano

Dragon Mystery XT Feeling Zander 2,7 14-35

http://allegro.pl/dragon-mystery-xt-feeling-zander-2-75m14-35-okazja-i1236949199.html

Na główkach spisuje się świetnie, bardzo czuły tylko do dropa sama szczytówka może być za miękka. I to nazwałbym raczej kijkiem od biedy, bo jego akcja też pozostawia trochę do życzenia.

Dragon Tythan X-jig 2,4 3-25

http://allegro.pl/wklejanka-thytan-x-jig-2-40m-dragon-20-31-240-b-i1269657770.html

Fajny, czuły kijek z dużym zapasem mocy :mrgreen: W awaryjnych sytuacjach można machnąć nawet przynętą w okolicach 30-35g.

Dragon Millenium HD Drop Shot 2,4 5-25

http://allegro.pl/dragon-millenium-hd-drop-shot-2-40m-5-25g-nowosc-i1270554659.html

Trochę ponad te 150zł ale wydaje mi się że najlepszym wyborem będzie dozbierać na ten kijek :wink: Dobra seria, mocne blanki i czuła szczytówka.

Napisano

moge ci sczerze polecic tythana do 25 g ;) fajna szczytowa akcja w prownianiu z tym do 15 jest o wiele lepsza ;) dzis jeszcze wyproboje na rybach i napisze ci wiecej w domu sprawdzalem na plecionie ;) i ladne ugiecie ma ;) i nie jest wcale ciwezki kijek ,ladnie wykonany fajnie lezy w rece ;)

Napisano
moge ci sczerze polecic tythana do 25 g ;) ...

MariuszA czy nie będzie za krótki ten kij. Chodzi o kij do połowu z brzegu?

Napisano

bambus, ja łowię z brzegu dokładnie taką wędką, długość 2,4m po to żeby zmieściła się do bagażnika. I powiem że nie widzę potrzeby posiadania jej dłuższej wersji, niemniej jest w sprzedaży także o długości 2,7m.

Napisano
bambus, ja łowię z brzegu dokładnie taką wędką, długość 2,4m po to żeby zmieściła się do bagażnika. I powiem że nie widzę potrzeby posiadania jej dłuższej wersji, niemniej jest w sprzedaży także o długości 2,7m.

nawet jezeli wieje mocno wiatr krotszy kij spelnia lepsza role niz dlugi ;) ja tez bede na nowy sezon kupowal krotsze kijki bo chce polapac z lodki ;) ale przy wietrznej pogodzie krotszy kij lepszy ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.