sanmich666 Napisano 7 Października 2010 Napisano 7 Października 2010 Byłem ostatnio przypadkiem na Warcie właśnie w okolicach Świrkocina i ku mojemu zdumieniu ciężko było znaleźć wolną miejscówkę w przeciągu 2 km. Zatem pytanie czy to normalne, czy tak rybki dobrze tam biorą? jak biorą to jakie i na co? Cytuj
goryl25 Napisano 27 Grudnia 2010 Napisano 27 Grudnia 2010 Ja mam pytanko : W sezonie 2011 mam zamiar się wybrać nad warte w Świerkocinie , i czy można tam połowić dużo PŁOCI , LESZCZA na feedera ?? jaki tam jest szybki nurt ?? i jaka głębokość ?? są główki ?? podejrzewam że najlepszy atraktor to KOLENDRA ?? Jakie przynęty polecacie ?? dzięki za odpowiedzi Cytuj
fix-bud Napisano 5 Maja 2012 Napisano 5 Maja 2012 Cóż,tak się złożyło że w minioną niedziele byłem w safari zoo w Świerkocinie,przejeżdżałem przez wieś Studzionki,piękne miejsca tam widziałem i dwa auta z wędkarzami.Tam nie łowiłem.Byłem za to koło mostu w Świerkocinie,most miałem po lewej stronie a za plecami Świerkocin miałem , Chodziło mi bardziej o zaliczenie,pierwsze w życiu niż o rybę.Łapałem na gumy i obrotówkę,małego wobka i nic.Próbowalem jakieś 20 min,vis a vis mnie wedkarzy było kilku,łowili na spławik i z gruntu,coś ciągnęli bo co kilka minut słyszałem to i owo.Za to po drugiej stronie tu od strony Studzionek wędkarzy było sporo. Ciekawe co łapali? Teraz może esox tam idzie? A swoją drogą macie piękną rzekę koledzy,ja mam daleko do was bo jestem ze Szczecina.. Cóż,pozdrawiam i czekam na informację ,co można tam złapać. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi