sanmich666 Napisano 7 Października 2010 Share Napisano 7 Października 2010 Byłem ostatnio przypadkiem na Warcie właśnie w okolicach Świrkocina i ku mojemu zdumieniu ciężko było znaleźć wolną miejscówkę w przeciągu 2 km. Zatem pytanie czy to normalne, czy tak rybki dobrze tam biorą? jak biorą to jakie i na co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goryl25 Napisano 27 Grudnia 2010 Share Napisano 27 Grudnia 2010 Ja mam pytanko : W sezonie 2011 mam zamiar się wybrać nad warte w Świerkocinie , i czy można tam połowić dużo PŁOCI , LESZCZA na feedera ?? jaki tam jest szybki nurt ?? i jaka głębokość ?? są główki ?? podejrzewam że najlepszy atraktor to KOLENDRA ?? Jakie przynęty polecacie ?? dzięki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 5 Maja 2012 Share Napisano 5 Maja 2012 Cóż,tak się złożyło że w minioną niedziele byłem w safari zoo w Świerkocinie,przejeżdżałem przez wieś Studzionki,piękne miejsca tam widziałem i dwa auta z wędkarzami.Tam nie łowiłem.Byłem za to koło mostu w Świerkocinie,most miałem po lewej stronie a za plecami Świerkocin miałem , Chodziło mi bardziej o zaliczenie,pierwsze w życiu niż o rybę.Łapałem na gumy i obrotówkę,małego wobka i nic.Próbowalem jakieś 20 min,vis a vis mnie wedkarzy było kilku,łowili na spławik i z gruntu,coś ciągnęli bo co kilka minut słyszałem to i owo.Za to po drugiej stronie tu od strony Studzionek wędkarzy było sporo. Ciekawe co łapali? Teraz może esox tam idzie? A swoją drogą macie piękną rzekę koledzy,ja mam daleko do was bo jestem ze Szczecina.. Cóż,pozdrawiam i czekam na informację ,co można tam złapać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi