Koniuch Napisano 19 Października 2010 Share Napisano 19 Października 2010 Sprawa dotyczy właśnie przechowywania wędki. Zastanawiam się gdzie najlepiej przetrzymywać wędki. Nie mam wielkiego pokrowca na nie, więc obecnie wędki leża w domu w kątach. Czy kurz i inne czynniki nie szkodzą jakoś żyłce i ogólnie sprzętowi ? Lepiej trzymać w domu czy w piwnicy czy jakoś zabezpieczać wędki ? Chętnie poznam wasze opinie na ten temat Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
virus Napisano 19 Października 2010 Share Napisano 19 Października 2010 Cześć Piwnicę raczej odradzam. Wydaje mi się że niska temperatura przy dłuższym okresie raczej nie sprzyja żyłce.Co do wędki to chyba też raczej lepiej ja trzymać w domu. Jeśli wędzisko posiada np jakieś rysy delikatne pęknięcia to może się tam wilgoć zbierać i przy bardzo niskiej temp może dojść do powiększenia tych uszkodzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Feedermistrz Napisano 25 Listopada 2012 Share Napisano 25 Listopada 2012 JA SPIE Z FEEDERAMI W LOZKU POLECAM to metode Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert7791 Napisano 25 Listopada 2012 Share Napisano 25 Listopada 2012 -a co na to żona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ŁYSY Napisano 26 Listopada 2012 Share Napisano 26 Listopada 2012 Wędki jakiekolwiek by nie były, najlepiej po umyciu i wysuszeniu przechowywać w pokrowcach, nawet tych zwykłych szmacianych dołączanych do wędek przy kupnie. Na zimę kołowrotki powinno się zdjąć, a z kołowrotków szpule, które po wyschnięciu żyłki pakujemy w woreczki strunowe, i chowamy w ciemnym, suchym miejscu (jeśli oczywiście mamy zamiar korzystać z tych żyłek w przyszłym sezonie). Niektórzy przechowują żyłki w lodówce, co też ma swoje uzasadnienie (niekoniecznie przed żoną ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unises Napisano 26 Listopada 2012 Share Napisano 26 Listopada 2012 Feedermistrz, należy Ci się "złoty szpadel" za takie wykopalisko, :mrgreen:a tak poważniej łamiesz pkt 3, 6 regulaminu forum http://www.haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=722 , w wolnej chwili zapoznaj się z nim, bo na drugi raz udekoruje Cię "krawatem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi