stefan w Napisano 13 Października 2004 Napisano 13 Października 2004 Poradziłem komuś w sprawie bata, to i mi może ktos poradzi. Coraz bardziej podoba mi sie łowienie na tyczkę, znajomy dał mi parę razy spróbować i jestem pod wrażeniem. Chciałbym kupić taką wędkę max. cena do 3000 tys. Wiem że takie wędki potrafią kosztować nawet i 20000 zł i czasami ktoś sprzedaje używaną w niższej cenie, ale ja chciałbym kupić nową a dobrą powiedzmy dla początkującego wędkarza w tej metodzie.
stefan w Napisano 14 Października 2004 Autor Napisano 14 Października 2004 Przy okazji ciekawi mnie jakie macie tyczki?
maciekxxl Napisano 6 Stycznia 2005 Napisano 6 Stycznia 2005 Mam jaksona comp.strike. 12.5 + dopalacz= 14 m. dalem chyba? 1600 kilka lat temu.Mam do niego sentyment......nie zakleszcza sie na zlączach...i ladnie pracuje.Jechalem na Mikado,Gargolinach,,Szimanach.....niby lepsze klasowo. a jade caly czas na tamtym..a...mam Lerca-13.....nad wodą zostaje w pokrowcu.....Ja ( subiektywnie ) wziąlbym 11-12.5 m. coś okolo 800-900 gram z malą skalą ugięcia.Tak do 2000 zl.Może za mniej....Nie bralbym hi-techów...wagowych....nad wodą są różne sytuacje--potrafią pęknąć...nawet mięśniówki ! Do tego dochodzi temat rzeka-na jaką wode....uciągi...etc.( mam listki 30 gram ! )czy jeziro ,kanaly ...rzeka..etc...........pozzdrofki
stefan w Napisano 23 Stycznia 2005 Autor Napisano 23 Stycznia 2005 Dawno byłem na tym forum, ale widzę że sie troche rozbujało tyczki jeszcze nie kupiłem, miałem trochę wydatków i właściwie kupiłbym teraz jakąś tańszą. Zastanawiałem się jeszcze nad używaną, widziałem trochę ogłoszeń, nawet jest chyba kilka w portalu haczyk.pl w dziale ogłoszenia. Tylko jak kupić używaną tyczkę a żeby nie była uszkodzona albo po jakiś przygodach, złamaniach itp. Co o tym sądzicie? jak wogóle sprawdzić taki sprzęt?
Gość Anonymous Napisano 24 Stycznia 2005 Napisano 24 Stycznia 2005 Wiesz ! Stefan , tu by sie przydała opinia jednego z Asiorów Polskiego Spławika ! Fajnie by było ! Jakby Gutek coś skrobnął , albo Lorenc , Brud lub inny z ekspertów ! Ja uważam że wędki robią sie używane po kilku łowieniach , jakby byla w dobrym stanie i w dobrej cenie to bym sie nie zastanawiał ! Jaką długość masz na uwadze ? .....pozdroffki !
Gość Anonymous Napisano 3 Marca 2005 Napisano 3 Marca 2005 Poradził bym ci tyczke,Włoskiej Firmy "Mosella" nazwa Bata to "Manic" 14,5 meterka wazy jakos niecałe kilo i chce zaznaczyc ze te tyczki były robione na zamówienie dla "TEAM MOSELLA" i ja owy egzemplarz mam do sprzedania;) Dodam jeszcze ze ten kij jest robiony dla "Moselli" Brzez znana nam dobrze firme "Trabucco". w skałd kompletu wchodzi Bato o długosci 14,5metra + 4 Topy 6 metrowe jesli cie to interesuje to cene mozemy dogadac na gg Kontakt 5178133pisac o kazdej poze dnia i nocy odpisze napewno albo e-mail djpilot@o2.pl
Gość Anonymous Napisano 13 Marca 2005 Napisano 13 Marca 2005 Ja osobiście polecil bym ci wędke Colmica albo Mavera! W przypadku tych wędek jest pewnośc że jest dobry serwis a to w dzisiejszych czasach jest bardzo ważne! Moim zdaniem powinienes wybierac z tych dwoch firm wędkarskich! Jeżeli interesuje cie jeszcze jakis kij to odezwij sie do mnie na maila to pogadamy o wędce w takiej cenie jak cie interesuje! pozdrawiam moj mail to tomccio@wp.pl
Gość Anonymous Napisano 14 Marca 2005 Napisano 14 Marca 2005 Garbolino.Mikado, Trabucco, Tubertini, Jaxon, Browning, Lerc, to firmy , które produkują bardzo dobry sprzęt...... kwestia gustu i ceny.......
maniek Napisano 14 Marca 2005 Napisano 14 Marca 2005 Maxio twoje poruwnanie Mikado, Jaxona z Trabucco ,Tubertini, to jak byś poruwnał sam. Opel do Merca i jeden idrugi to bardzo dobry samochód ......kwestia gustu i ceny. Ale mimo wszystko wole Merca. Nawet używanego.
Gość Anonymous Napisano 11 Kwietnia 2005 Napisano 11 Kwietnia 2005 Ja osobiście polecam MAVERA od 5 lat łowie na te tyczki i są naprawdę godne uwagi .Taką uniewersalną tyczką bedzie model MEDUSA , ma bardzo mały zwis jest dośc sztywna i lekka z powdzeniem mozesz jej uzywac na kanałach rzekach jeziorach.
xym Napisano 12 Kwietnia 2005 Napisano 12 Kwietnia 2005 Dawno byłem na tym forum, ale widzę że sie troche rozbujało tyczki jeszcze nie kupiłem, miałem trochę wydatków i właściwie kupiłbym teraz jakąś tańszą. Zastanawiałem się jeszcze nad używaną, widziałem trochę ogłoszeń, nawet jest chyba kilka w portalu haczyk.pl w dziale ogłoszenia. Tylko jak kupić używaną tyczkę a żeby nie była uszkodzona albo po jakiś przygodach, złamaniach itp. Co o tym sądzicie? jak wogóle sprawdzić taki sprzęt? hehe ,ja łowiłem na stare legendarne wędzisko(dam litanium.. 9,5m ;470gr) była w 3 miejscach klejona,a raczej doklejana tak nieudolnie że szkoda gadać i wytrzymywało,lecz to wędka bardziej na kanalyi wody stojące.przy zakupie używanej tyki sprawdzałbym łączenia i cały kij czy nie ma jakiś pęknięć ,a i czy po długim użytkowaniu nie zrobił się straszny "zwis" jak to bywa czasem
Gość Anonymous Napisano 15 Kwietnia 2005 Napisano 15 Kwietnia 2005 na ten sezon kupiłem sobie CORMORAN DARK DESTROYER carp w zestawie wyszło nie całe 3000 pln tz pełna 13 m +4 topy i pokrowiec na zawodach chłopaki stwierdzili że za tą cenę to rewelacja sztywny i mocny będzie się nadawał na kanał PIASTOWSKI WAGA 910 GRAM
xym Napisano 15 Kwietnia 2005 Napisano 15 Kwietnia 2005 na ten sezon kupiłem sobie CORMORAN DARK DESTROYER carpw zestawie wyszło nie całe 3000 pln tz pełna 13 m +4 topy i pokrowiec na zawodach chłopaki stwierdzili że za tą cenę to rewelacja sztywny i mocny będzie się nadawał na kanał PIASTOWSKI WAGA 910 GRAM no z tą długością ,karpiowy kij , z taką wagą , za te pieniądze i 4 topy to nieźle,chciałbym zobaczyc jak sie nim łowi
Gość Tomek1992 Napisano 2 Lipca 2008 Napisano 2 Lipca 2008 Ja poleciłbym bym ci mavera competition 201 13 m , kupiłem go za 2700 z 2 topami 4 elem i topem do kubka po 3 łowieniach , najmocniejszy model z tej serii. Mam go od maja i bardzo polecam
sinus Napisano 2 Lipca 2008 Napisano 2 Lipca 2008 Tomek1992, rada zapewne szczera, ale spójrz na datę poprzednich postów
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.