Gość bifa Napisano 8 Listopada 2010 Share Napisano 8 Listopada 2010 Otwieram ten temat dla wszystkich , ktorzy oblawiaja holenderskie kanaly bo wiem , ze jest nas juz tu calkiem sporo... wiec moze wymienimy sie doswiadczeniami i pochwalimy zdobyczami... Ja dzis uzbroilem sie na okonka ale okonek przygotowal sie jeszcze lepiej na mnie i nie wyszedl z domu Trafilem za to 2 szczupaczki 52 i 57 cm.Obydwa w Heerenveen (pod pralnia gdzie pracuja polacy )w kanale o glebokosci 1m i szrokosci ok 5m.Pierwszy zlapal na woblerka bevy minnow 33sp snacky s 33mm 1.7gr i polknal go tak lapczywie , ze wyjmowalem mu go prawie spod samego tylka a drugi na malenka blaszke bez nazwy , kupiona przy ostatniej wizycie w szczecinie. Za wedzidlo posluzyl pfenix iron feather 0.75-10.5gr,za mlynek stella1000fd,linka berkley 0.6 i przypon kongera 15cm 2.5kilo.Zabawa przednia... Jutro ide na sandaly... pozdrawiam bifa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pyramidhead Napisano 8 Listopada 2010 Share Napisano 8 Listopada 2010 W końcu jakieś oderwanie od ciężkich Szczecińskich klimatów:D Jak bedziesz miał jakies fotki to podrzuć chętnie pooglądam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bifa Napisano 12 Listopada 2010 Share Napisano 12 Listopada 2010 Dzis holandia laskawa byla.w pracy w czasie przerwy postanowilem wypasc z wedeczka na pobliski kanal. kilka rzutow i same peczki zwianych z drzew lisci na jerku.ostatni rzut i zaczep...ale zaczep sie porusza.leniwie , prawie bez walki wynurza sie szczupakowy pysk.chyba wyjadl juz wszystko z tego kanalu bo chudzina poddal sie bez walki.mial 80cm.fotki zrobil mi przechodzien spacerujacy z psem. zachecony tym lupem zdecydowalem sie wziasc wolne.pojechalem do domu przebrac sie w bojowe ciuszki i ruszylem do miasteczka Joure na parkowy staw. a tam texanska masakra...od godziny 12 do 15.30 trafilem jeszcze 4 wymiarowe szczupaki 53,47,47(ten sam!) i 70cm.byl tez jeden 42 ale nie wiem czy mozna wstawic fotke choc w mojej prowincji wymiaru ochronnego szczupak nie ma.nie mozna go zabierac nawet jak ma metr...ale mozna je lowic. pierwsze 2 zlapalem na jerka spro bbz shad a reszte na jakies miejscowe gumki.dodatkowo 6 szczupakow odpielo mi sie pod samymi nogami.jeden z jerka a piec z gumki(kolejna przewaga jerkow).no i kilka gumek stracilo ogonki... parkowy kanal w joure: szczupaki ten co nie chcial pozowac: morda: zmasakrowane gumki: wylowilem tez krzeslo dolaczam tez kilka fotek ze srodowej wyprawy z Arnoldem,kolesiem,wlascicielem miejscowego sklepu wedkarskiego.trafil 2 sandacze a ja nic... pozdrawiam bifa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość feeder Napisano 13 Listopada 2010 Share Napisano 13 Listopada 2010 no w końcu jakieś zdjęcia z Holandii no szczupaczek ładny te sandacze też widzę że jeden na fireball a drugi na jiga .. graty ... gumy ładnie poharatane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bifa Napisano 13 Listopada 2010 Share Napisano 13 Listopada 2010 dzis juz holandia nie rozpieszczala.jeden szczupaczek 75cm w kanale pod pralnia i pozniej juz nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pyramidhead Napisano 13 Listopada 2010 Share Napisano 13 Listopada 2010 Wolałbym być nierozpieszczony z jednym szczuplym 75cm, niż przesadnie rozpiszczany przez mikrosnadacze z Parnicy Gratuluje!!! fajne ryby i super fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość feeder Napisano 13 Listopada 2010 Share Napisano 13 Listopada 2010 dokładnie Kamil ma rację .... mam nadzieję że jutro na głębokim na dropa coś siądzie :D ... a właśnie ten kijek na zdjęciu to Twój nowy nabytek ?? ładnie się prezentuje Fajny kanalik prawie jak ujęciowy/ujenciowy (nie wiem jak to napisać bo każdy mi podkreśla na czerwono) w Policach tylko że u Ciebie są szczupaki a tutaj jeden na czterdziestu wędkarzy wyjmie jednego pierda no może nie raz większy walnie no ale jak przyjedziesz będzie można obadać może za Twoimi jurkami będą chciały ganiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bifa Napisano 13 Listopada 2010 Share Napisano 13 Listopada 2010 kijek na zdjęciu wciagnalem shimano fire blood za pol ceny tylko że u Ciebie są szczupaki i biora nawet na gumki bez ogonkow jeden na czterdziestu wędkarzy na niektorych kanalach na ktore chodze , jeszcze nigdy nie wiedzialem wedkarza...od 11 lat moze co roku te same szczupaki wyciagam Fajny kanalik ten kanalik ma metr glebokosci i z 7 metrow szerokosci max. szczupakow jak krokodylow... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość feeder Napisano 13 Listopada 2010 Share Napisano 13 Listopada 2010 a ten ujeciowy ma gdzieś z tyle samo szerokości i max 3 metry nie widziałeś wędkarza od 11 lat przyznaj się że wszystkich pogoniłeś ze swoich łowisk czekam na kolejne zdjęcia może jakiś okoń 50centów żeby mi podnieść ciśnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bifa Napisano 13 Listopada 2010 Share Napisano 13 Listopada 2010 może jakiś okoń no jakos nie moge.nawet jak ide z malenka blaszko to i tak szczupas wyskakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość naleśnik27 Napisano 13 Listopada 2010 Share Napisano 13 Listopada 2010 ja tam wyciągne ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bifa Napisano 13 Listopada 2010 Share Napisano 13 Listopada 2010 ja tam wyciągne okonie sa dla leszczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość naleśnik27 Napisano 13 Listopada 2010 Share Napisano 13 Listopada 2010 nie mówie o okoniach mogą byc przyłowem na salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pyramidhead Napisano 13 Listopada 2010 Share Napisano 13 Listopada 2010 nawet jak ide z malenka blaszko to i tak szczupas wyskakuje hahaha już lepiej nic nie pisz :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bifa Napisano 13 Listopada 2010 Share Napisano 13 Listopada 2010 salmo kaszanka no to montuj ekipe i wpadajcie na weekend bo w dni powszwednie musze tyrac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość naleśnik27 Napisano 13 Listopada 2010 Share Napisano 13 Listopada 2010 bifa, w przyszłym roku .... ok ??? dopieszcze jeszcze troszke sprzet i hajda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bifa Napisano 13 Listopada 2010 Share Napisano 13 Listopada 2010 dopieszcze jeszcze troszke sprzet szczytowki naoliwisz? sprzetu ci u nas dostatek...niedopieszczonego... do przyszlego roku to ja tu wszystko wybije Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość feeder Napisano 14 Listopada 2010 Share Napisano 14 Listopada 2010 okonie sa dla leszczy zostawię to bez komentarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość naleśnik27 Napisano 14 Listopada 2010 Share Napisano 14 Listopada 2010 ja wiem co mam dopieścic jeszcze tylko 1.5 msc ci zostało wiec nie zdążysz i zostanie i dla nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość feeder Napisano 14 Listopada 2010 Share Napisano 14 Listopada 2010 dobrze niech wybije to okonie wtedy będą brały PIKE HUNTER byłeś dzisiaj pomęczyć krokodyle ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bifa Napisano 15 Listopada 2010 Share Napisano 15 Listopada 2010 krokodyle leniwe dzis byly ale mojego jerka zaatakowal podwodny rower sie umyje i sie sprzeda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość feeder Napisano 15 Listopada 2010 Share Napisano 15 Listopada 2010 uu fajna koza ... no na parnicy też dzisiaj cosik okonie były leniwe ;d ale miałem szczupaka na dropa ... pocieszyłem się nim z 2 sekundy zabrał cały zestaw ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bifa Napisano 15 Listopada 2010 Share Napisano 15 Listopada 2010 zabrał cały zestaw razem z wedka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martines Napisano 15 Listopada 2010 Share Napisano 15 Listopada 2010 ale miałem szczupaka na dropa ... pocieszyłem się nim z 2 sekundy zabrał cały zestaw ;/ a podobno szpupale nie tną dropów bo zacinane są za zajadek i nie mają jak ciachnąć fluorocarbonu. bifa, piękne rybki w kraju tulipana ciągniesz i widzę, że nawet jakiś gratis wpadnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bifa Napisano 15 Listopada 2010 Share Napisano 15 Listopada 2010 rybki w kraju tulipana dziwi tylko i irytuje to , ze czasem jest tak , ze na odcinku 200 metrow kanalu wyciagniesz 10 szczupaczkow (wymiarowych) a w kolejnych 2 kilometrach tego samego kanalu nie zlapie sie nic. generalnie miejsca , ktore wygladaja najbardziej obiecujaco okazuja sie bezrybne a bogate w ryby bywaja te , na widok ktorych kazdy wedkarz pukalby sie w glowe. mam tu taki kanal portowy,zatoke wlasciwie.woda zagadka.szeroki na ok 100metrow ,gleboki 10metrow max,czyste dno bez zaczepow i malo rosninnosci...bylem ze sto razy i zadnego drapieznika... gdzie indziej kanal 3metry szeroki,metr gleboki a szczupak na szczupaku. gratis wpadnie gratis w weekend bedzie pucowany i na ebay w sklepie taka koza od 800 do 1200euro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi