Gość feeder Napisano 28 Listopada 2010 Share Napisano 28 Listopada 2010 mozna gdzies wypozyczyc lodolamacz??? jeżeli chodzi o Szczecin to nie potrzeba ale przydała by się potężna cysterna aby zabrała trochę wody z rzeki żeby można było dojść w Policach na ujście kanału ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bifa Napisano 28 Listopada 2010 Share Napisano 28 Listopada 2010 widze, że nie możesz sie doczekać miałeś chyba być w środę w kazdej chwili moge zostac tatusiem to musze byc na miejscu i jakos nie mam ochoty na prace mam juz zaklepane zlecenia od stycznia do marca to robie sobie miesiac wolnego. W sumie to jechałem 200 km a byłem w Almere to chyba gdzieś w twoich okolicach co 200 twardziel z Ciebie.do mnie jeszcze z 70 w gore holandii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy177 Napisano 1 Grudnia 2010 Share Napisano 1 Grudnia 2010 w kazdej chwili moge zostac tatusiem to musze byc na miejscu GRATULACJE !! 200 twardziel z Ciebie.do mnie jeszcze z 70 w gore holandii. Jak mówiłem mam mały staż wędkowania w NL i nie znam z kolega innej miejscówki.Ale mam nadzieje że ktoś poradzi gdzie na szczupłego w Nimburgii( rejon Velno,Arcen) mozna tez trafic ladne liny Jeśli tylko będę wiedział gdzie się wybrać to napewno wyskoczę tam z feederkiem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sivezzz Napisano 8 Grudnia 2010 Share Napisano 8 Grudnia 2010 Widzę że forum posiada holenderski temat więc załączam fotki moich okazów z ostatnich miesięcy.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bifa Napisano 8 Grudnia 2010 Share Napisano 8 Grudnia 2010 fotki moich okazów ladne grubasy tylko trzecia fotka nie chce sie odpalic. pozdrawiam rodaka w nederlandach! bifa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petryk_05 Napisano 8 Grudnia 2010 Share Napisano 8 Grudnia 2010 Szczupak wymiata! Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sivezzz Napisano 8 Grudnia 2010 Share Napisano 8 Grudnia 2010 fotki moich okazów ladne grubasy tylko trzecia fotka nie chce sie odpalic. pozdrawiam rodaka w nederlandach! bifa. Też mam problem ale wystarczy kliknąć na fotkę i odpala się w nowym oknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bifa Napisano 9 Grudnia 2010 Share Napisano 9 Grudnia 2010 kliknąć na fotkę i odpala faktycznie,piekna bestia. ciekawe czy wiele takich przezyje tegoroczna zaduche.po ostatniej zimie wiekszosc metrowek padla.widzialem jak lisy targaly metrowe szczupaki po krzakach.ogromne karpie,sandacze i wegorze poprzymarzane na lodzie obdlubywaly ptaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy177 Napisano 9 Grudnia 2010 Share Napisano 9 Grudnia 2010 Sivezzz piękny szczupły Graty!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek104 Napisano 9 Grudnia 2010 Share Napisano 9 Grudnia 2010 Sivezzz, fajne karpiszony, ale szczupły jeszcze bardziej. Ciekawa kolorystyka. U nas same takie bladziaki ps. bluza Savagear'a też spoczko Pozdrawiam T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sivezzz Napisano 11 Grudnia 2010 Share Napisano 11 Grudnia 2010 holenderskich rybek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubus Napisano 2 Stycznia 2011 Share Napisano 2 Stycznia 2011 Moje pierwsze wejście na forum źle się skończyło więc postanowiłem poprawić wpis. Łowię w NL pierwszy sezon a to są niektóre z moich rybek. JAŹ 54cm KARP 77cm ok.6kg LIN 54cm OKOŃ 40cm SANDACZ 75cm JEDYNA RYBA KTÓRĄ ZABRAŁEM DO DOMU!!!!!!!!!! Fotka niezgodna z Regulaminem SZCZUPAK 96cm SZCZUPAK 90CM Było jeszcze wiele innych.Większych i mniejszych. Wszystko wróciło do wody,oprócz jednego sandacza. POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sivezzz Napisano 4 Stycznia 2011 Share Napisano 4 Stycznia 2011 Piękne rybki Kubus.Łapiesz w tym kanale co go z A1 widać ? Bo coś mi się tak wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubus Napisano 5 Stycznia 2011 Share Napisano 5 Stycznia 2011 Piękne rybki Kubus.Łapiesz w tym kanale co go z A1 widać ? Bo coś mi się tak wydaje pewnie chodzi Ci o kanał EEM w okolicach Baarn.też tam łowię ale okazów nie złowiłem w tym miejscu.Największy to sandacz 60cm i okoń 36cm. Miejsce w którym głównie łowię jest w odległłości 15 km od Baarn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sivezzz Napisano 5 Stycznia 2011 Share Napisano 5 Stycznia 2011 Tak, Eem. Krajobraz z tyłu wygląda podobnie. Kubus wysłałem ci wiadomość na priv jak znajdziesz czas to odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swist2 Napisano 19 Stycznia 2011 Share Napisano 19 Stycznia 2011 Witam! Po dłuższej nie obecności na forum zjawiam sie z kilkoma moimi rybkami z holenderskim paszportem Październikowe połowy, trafiło się kilka małych karpików i kilka sporych linów... Majowa zasiadka na Mortelsven też przyniosła zasłużony efekt-> mój rekordzik Karpik 21,60kg wziął na bałwanka z kulki truskawkowej 18mm i fluo pop up scopex 16mm o 8.20. Pogoda bajeczka, majowy poranek,bezwietrznie,łowisko wcześniej nęcone suchą kukurydzą,kulkami i konopiami... W wakacje miałem okazje pociągnąć jeszcze kilka amurków ale nie wszystie zostały upamiętnione:( Z lewej 3,93 kg i 64cm (przynęta- fluo pop up strawberry) Z prawej 5,71 kg i 79,7cm (przynęta- ziemniak na zestawie włosowym) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 19 Stycznia 2011 Share Napisano 19 Stycznia 2011 Piękne rybki panowie łowicie w tej Niderlandii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sivezzz Napisano 21 Stycznia 2011 Share Napisano 21 Stycznia 2011 Piękne rybki swist2 a zwłaszcza karpik.Naprawdę gratulki. 4,5,6, luty karpiarskie targi w Zwolle.Jedziesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy177 Napisano 22 Stycznia 2011 Share Napisano 22 Stycznia 2011 Swist2 stary wielkie gratki piękne rybki !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swist2 Napisano 23 Stycznia 2011 Share Napisano 23 Stycznia 2011 Dzięki Jestem jeszcze na urlopie w Polsce, jeśli do tego czasu wróce do NL to pewnie że pojade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy177 Napisano 27 Stycznia 2011 Share Napisano 27 Stycznia 2011 A podpowie mi ktoś jak jest w końcu z karta Vispas? Chodzi mi o to co ona dokładnie obejmuje bo się trochę zamieszałem w tej kwestii.Na jakich wodach można na nia spokojnie wędkować ? Bo wychodzi na to ze na wieeeeele zbiorników wodnych są potrzebne osobne zezwolenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swist2 Napisano 27 Stycznia 2011 Share Napisano 27 Stycznia 2011 No niestety... Fajnie by było kupic taką karte np. na dany region ale można pomarzyć. W privie opisałem Ci moje karty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sivezzz Napisano 27 Stycznia 2011 Share Napisano 27 Stycznia 2011 A podpowie mi ktoś jak jest w końcu z karta Vispas? Chodzi mi o to co ona dokładnie obejmuje bo się trochę zamieszałem w tej kwestii.Na jakich wodach można na nia spokojnie wędkować ? Bo wychodzi na to ze na wieeeeele zbiorników wodnych są potrzebne osobne zezwolenia Do karty wędkarskiej " Groote vispas" dostajesz książeczkę z wpisanymi wodami na których możesz łowić. I faktycznie na wody które nie obejmuje federacja lub należą do prywatnych osób (zrzeszeń) musisz dokupić extra pozwolenie. Przykładowo jestem członkiem Amsterdamse Hengelsport Vereniging i chcę łowić na Westereinderplassen muszę dokupić osobne pozwolenie za 15 euro na rok. AHV niedawno umożliwiło wykup 3-dniowego pozwolenia na połów na swoich wodach w cenie 12,50 euro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy177 Napisano 21 Marca 2011 Share Napisano 21 Marca 2011 Witam Panowie jak tam dzieje się coś już na Holenderskim froncie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swist2 Napisano 26 Marca 2011 Share Napisano 26 Marca 2011 Oj dzieje się, dzieje! Chłopaki ostro rozpoczęli sezon... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi