Skocz do zawartości
Dragon

Dragon MILLENIUM - Zander & Sensitive Zander

MariuszA

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam jak w temacie mam pytanie odnosnie tych dwuch kiji :

MILLENIUM HD - ZANDER 2,25m / 18-42g

Millenium Sensitive Zander 2,70m 14-35g

Czy ktos z was takowa posiada jezeli tak to chcial bym uzyskac kilka odpowiedzi ;)

Prosze o niepisanie w temacie tych ktorzy mieli w rece kij tylko w sklepie!

Jak jest z tym cw ? jakimi glowkami minimum i maximum machaliscie ?

Od ilu gram sie laduje ?

Na ilu gramach kij sie leje ?

Jak jest z czuciem dna ? i udezrzen metnookich ?

Czy ktos lowił nia z brzegu ,jesli tak to jak sie sprawuje ? (Tu chodzi o model HD Zander 2.25)

przynęty na klenia   Dragon
Gość grzechuce
Napisano

ja to odpuscilem sobie zakup tego kijka gdyz ma szczytowki wymiane. niby dobre rozwiazanie bo po peknieciu mozna wymienic. problem w tym jak powiedzial mi jeden ze sprzedawcow ze dosc czesto trzeba je wymieniac.

Napisano

ja to odpuscilem sobie zakup tego kijka gdyz ma szczytowki wymiane. niby dobre rozwiazanie bo po peknieciu mozna wymienic. problem w tym jak powiedzial mi jeden ze sprzedawcow ze dosc czesto trzeba je wymieniac.

masz racje ale na wody stojace fajny kijek , znajomy mial zandera competitiona i niepolamal przez 2 lata ani jedenej szczytowki przy rzucie ;)

tutaj w komplecie sa 3 czerwone ;) wlasnie sie doszukalem ;)

a nie lowik nikt na tego do 42 ?

Napisano

MariuszA, Grzesiek miał chyba na myśli to, że często się łamią. Ja też słyszałem taką opinię.

Osobiście posiadam o 20 cm krótszego kija o cw 18-42 g, wg mojej, subiektywnej opinii trochę zaniżone, zarówno w dolnym jak i górnym zakresie.

Jest problem z czuciem lekkiej przynęty. Poniżej główek 22 g nie umiem łowić tym kijem, z drugiej strony spokojnie miotam nim Slidery 10 S (46 g) a i z Savage Gear 4play co waży 52 g, problemu nie miałem.

20 cm przy wędce to jednak sporo i może sprawić że będzie to fajna ciężka sandaczówka na łódkę, z brzegu jak dla mnie stanowczo za mało.

Sensitivea sobie odpuść, nie ma pochlebnych opinii :wink:

W podobnej cenie do Millenium jest Team Dragon Silver EditionSpinn 2,70m 14-35 http://allegro.pl/dragon-team-dragon-silver-editionspinn-2-70m-14-35-i1311568045.html

Też może być ciekawą propozycją.

Napisano
MariuszA, Grzesiek miał chyba na myśli to, że często się łamią. Ja też słyszałem taką opinię.

Osobiście posiadam o 20 cm krótszego kija o cw 18-42 g, wg mojej, subiektywnej opinii trochę zaniżone, zarówno w dolnym jak i górnym zakresie.

Jest problem z czuciem lekkiej przynęty. Poniżej główek 22 g nie umiem łowić tym kijem, z drugiej strony spokojnie miotam nim Slidery 10 S (46 g) a i z Savage Gear 4play co waży 52 g, problemu nie miałem.

20 cm przy wędce to jednak sporo i może sprawić że będzie to fajna ciężka sandaczówka na łódkę, z brzegu jak dla mnie stanowczo za mało.

Sensitivea sobie odpuść, nie ma pochlebnych opinii :wink:

W podobnej cenie do Millenium jest Team Dragon Silver EditionSpinn 2,70m 14-35 http://allegro.pl/dragon-team-dragon-silver-editionspinn-2-70m-14-35-i1311568045.html

Też może być ciekawą propozycją.

odpuszczam bo jak czytalem to wydawala sie 2 elementowa dopiero pozniej zauwazylem na zdjeciach osobne pudelko z szczytowkami ;)

zandera 2.25 kupuje napewno i chce druga do 35 dluzsza wiec pomysle nad tym TD

Gość grzechuce
Napisano
MariuszA, Grzesiek miał chyba na myśli to, że często się łamią.

dokladnie o to mi chodzilo nie chcialem pisac wprost bo to tylko z zaslyszanych

MariuszA, mnie to osobiscie wpadl w oko Team Dragon 2.13m 14 - 35g. moze jakims cudem uda sie go kupic :roll:

dokladnie ten model nr kat. 28-34-213 2.13m 14-35g akcja: X-Fast

28-34-230.jpg

od biedy jeszcze jest taki kijek: TD Silver Edition

27-64-213.jpg

nr kat. 27-67-213 2,13m 14-35g akcja: X-Fast

jeszcze ciekawa wklejanka TD tyle ze szczegolowych info o niej nie mam wiem z innych for tylko tyle ze ja polecaja, ze wysoka polka itd. nic nie wiem o tym czy ma szczytowki wymienne czy na stale. Sensitive Zander z serri HD jest wpisany ze ma 2 sklady podobnie jak ten kijek i nie ma slowa o szczytowce. ale najprawdopodobniej jest stala

cena ok. 430 pln

nr kat. 28-33-260 2.60m 7-28g akcja: X-Fast

28-33-260.jpg

a na totalnie juz upartego redukujac koszty jest jeszcze Power Jig. Jednak jak dla mnie jako ze jest to cos na styl wklejanki to szczytowka jest za sztywna. cena ok 150 pln taka ostatnio widzialem

sam sie nawet zastanawialem nad Kongerem World Champion Zander 5-21g 2.3m oraz Konger Team Medium Jig 6-28g 2.55m. w sumie to kongera nie znam a Dragony te ktore mam z serii HD mnie nigdy nie zawiodly a TD to przeciez polka wyzej :wink:

Napisano
MariuszA, Grzesiek miał chyba na myśli to, że często się łamią.

dokladnie o to mi chodzilo nie chcialem pisac wprost bo to tylko z zaslyszanych

MariuszA, mnie to osobiscie wpadl w oko Team Dragon 2.13m 14 - 35g. moze jakims cudem uda sie go kupic :roll:

dokladnie ten model nr kat. 28-34-213 2.13m 14-35g akcja: X-Fast

Obrazek

od biedy jeszcze jest taki kijek: TD Silver Edition

Obrazek

nr kat. 27-67-213 2,13m 14-35g akcja: X-Fast

jeszcze ciekawa wklejanka TD tyle ze szczegolowych info o niej nie mam wiem z innych for tylko tyle ze ja polecaja, ze wysoka polka itd. nic nie wiem o tym czy ma szczytowki wymienne czy na stale. Sensitive Zander z serri HD jest wpisany ze ma 2 sklady podobnie jak ten kijek i nie ma slowa o szczytowce. ale najprawdopodobniej jest stala

cena ok. 430 pln

Obrazek

a na totalnie juz upartego redukujac koszty jest jeszcze Power Jig. Jednak jak dla mnie jako ze jest to cos na styl wklejanki to szczytowka jest za sztywna. cena ok 150 pln taka ostatnio widzialem

sam sie nawet zastanawialem nad Kongerem World Champion Zander 5-21g 2.3m oraz Konger Team Medium Jig 6-28g 2.55m. w sumie to kongera nie znam a Dragony te ktore mam z serii HD mnie nigdy nie zawiodly a TD to przeciez polka wyzej :wink:

dzieki wielkie za pomoc ;) teraz raczej kupie tego mileniuma 2.25 ciezszego a juz delikatniejszy do 28 czy 35 raczej w zimie ,bo bede kompletowal sprzecior na nowy sezonik ;)

Napisano

Ta wklejanka TD 2.60m 7-28gr. x-fast nie ma żadnych dokładanych wynalazków. Wklejka na stałe bardzo czuła pomalowana ostrą czerwoną farbką, reszta kija bardzo szybka. Dolnik ledwie pracuje. Do większych główek warto skrócić o jedną przelotkę (kolega tak zrobił i nawet główki 35gr. nie robią problemów). Ogólnie super kijek do gum i opadu na sandała :grin:

Napisano

cena ok. 430 pln

Jak już kolega wyżej napisał w tym kiju wklejanka jest na stałe.

Jak na poważnie przymierzasz się do zakupu tego patyka to mogę udostępnić krótszą wersję 2,40 do pomachania nad wodą i przetestowania

Gość grzechuce
Napisano
Do większych główek warto skrócić o jedną przelotkę (kolega tak zrobił i nawet główki 35gr. nie robią problemów)

osobiscie bym kijka za 400 pln tak nie przerobil. z shimano alivio super sensitive to zrobilem po zlamaniu wlasnie szczytowki pomiedzy 1 a 2 przelotka. nie byl jakos szczegolnie czulszy niz super fast ale faktem jest ze lepiej sie jigowalo 35g glowkami.

dla tego tez osobiscie celuje w 2 kije na sandacza: wklejanke TD na slabsze zerowanie i lzejsze jigi oraz do pukania o dno ciezkimi. w drugim czy to bedzie daiwa czy konger lub dragon to czas juz pokaze :wink:

rzecz ujmujac jak mnie stac na kij za 400 pln to tez stac mnie na kijek do ciezszego pukania za 200 pln. tak przynajmniej ja do tego podchodze

Napisano

Owszem też byłby mi w jakiś sposób żal ale czasem życie po swojemu realizuje pewne cele (via niesforna plecionka) :wink:

Napisano
Owszem też byłby mi w jakiś sposób żal ale czasem życie po swojemu realizuje pewne cele (via niesforna plecionka) :wink:

łowie na spining juz dosc dlugo i od kiedy pamietam przy kazdym rzucie sprawdzam czy mi sie nieoplatalo i nigdy niesciolem sobie sztyowki ;) warto tez na to uwarzac ;)

Napisano

Ale nie każdy się tak cacka jak my. Skoro i tam miał to w planach to wyszło mu samo. Ja bym taki spokojny nie byl :???:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.