arek1204 Napisano 17 Listopada 2010 Share Napisano 17 Listopada 2010 mam do was pytanie jakie ryby trzymacie w akwarium ? i czy można trzymać gupiki i płotki w jednym akwarium razem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 17 Listopada 2010 Share Napisano 17 Listopada 2010 - tutaj piszemy o wędkowaniu ale jako że kiedyś miałem akwaria to mogę Ci napisać że możesz je trzymać razem pod warunkiem że temperatura w akwarium będzie ciut niższa naż lubią głupiki a ciut wyższa niż lubią płocie Swoją drogą co to za akwarium z płotkami i głupikami Akwarium to kolorowe rybki w stylu pielęgnic i innych z tego rodzaju kolorowych rybek które łatwo żyją i rozmnażają sie w domowych zbiornikach a płotki? ... Hmmm nieporozumienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martines Napisano 17 Listopada 2010 Share Napisano 17 Listopada 2010 ja mam Paracheirodon simulans Co do płotek i gupików to trzymanie ich razem jest dużym nieporozumieniem. Gupik to ryba z wód tropikalnych natomiast Płoć z raczej zimniejszych cieków resztę dopowiedz sobie sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Napisano 17 Listopada 2010 Share Napisano 17 Listopada 2010 Hmm, ja jako dzieciak trzymałem w akwarium malutkie okonki złowione na podrywkę... I karmiłem je gupikami Ech, było na co popatrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 17 Listopada 2010 Share Napisano 17 Listopada 2010 Hmm, ja jako dzieciak trzymałem w akwarium malutkie okonki złowione na podrywkę... I karmiłem je gupikami Ech, było na co popatrzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość feeder Napisano 17 Listopada 2010 Share Napisano 17 Listopada 2010 Jacek ja się właśnie tak przymierzał do hodowania okonia w akwarium tylko nie wiem czy jak będzie duży to dostanie jakieś choroby spowodowanej małą przestrzenią i nie zdechnie tak jak w przypadku welonek ... a taki okoń by mi mógł nawet posłużyć do testowania gumek na dropa a powiedz mi jak z dotlenieniem wody bo chyba bez pompki się nie da zapewne ... a duże miałeś te okonki czy takie paluszki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
faflik Napisano 18 Listopada 2010 Share Napisano 18 Listopada 2010 Nie lepiej w akwarium trzymać karasie na żywca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gandieres Napisano 18 Listopada 2010 Share Napisano 18 Listopada 2010 Z mojego doświadczenia mogę powiedzieć że okonia można hodować ,teraz jedynym problemem będzie samo wpuszczenie go do akwa (różnica temperatur) osobiście trzymałem ok 8mcy w akwarium węgorze, okonki ,płotki,kiełbie,karasie i powiem że jest na co popatrzeć Co do dotleniania bez pompki się na pewno nie obejdzie , natlenianie musi być jak najlepsze no i częste podmiany wody gdyż rybki na początku strasznie brudzą wodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slowik Napisano 18 Listopada 2010 Share Napisano 18 Listopada 2010 Nie lepiej w akwarium trzymać karasie na żywca? Nie ma sensu zakładać hodowli bo będzie zabronione łowienie na żywca przyniesionego z innego akwenu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łokonek Napisano 30 Listopada 2010 Share Napisano 30 Listopada 2010 Ja mam 4 uklejki 1 karasia złocistego karmie je robalami i mam zamiar jeszcze dołowić płotki okonki i leszczyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszA Napisano 30 Listopada 2010 Share Napisano 30 Listopada 2010 Nie lepiej w akwarium trzymać karasie na żywca? Nie ma sensu zakładać hodowli bo będzie zabronione łowienie na żywca przyniesionego z innego akwenu powiedz mi jak ktos to sprawdzi ze mam rybe z innego akwenu ? w jaki sposob ? a co ze sklepami oferujacymi zywce ? zabronia sprzedaz ? niesadze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slowik Napisano 30 Listopada 2010 Share Napisano 30 Listopada 2010 powiedz mi jak ktos to sprawdzi ze mam rybe z innego akwenu ? Dla mnie też jest to idiotyczne,ale tak ma to wyglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszA Napisano 30 Listopada 2010 Share Napisano 30 Listopada 2010 powiedz mi jak ktos to sprawdzi ze mam rybe z innego akwenu ? Dla mnie też jest to idiotyczne,ale tak ma to wyglądać Wiem bo o tym tez czytalem i sie nad tym zastanawiam dziwny przepis niepowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pavlo Napisano 1 Grudnia 2010 Share Napisano 1 Grudnia 2010 Ja w swoim akwa trzymam skalarki i gupiki ,mam zamiar jeszcze kupić pare neonków.Oprócz tego mam jeszcze mały stawik gdzie trzymam pare karpi klenia dwa szczupaczki ,płotki i karasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_st Napisano 14 Grudnia 2010 Share Napisano 14 Grudnia 2010 15szt Mixrorasbora Galaxy Parka pielegniczek ramireza 3x otocinclus affinis 4szt krewetek amano kilka sztuk krewetek tiger Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amator Napisano 15 Grudnia 2010 Share Napisano 15 Grudnia 2010 U mnie gupiki w ilości niewiadomej 3x glonojad oraz 2x piskorek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MatiQ Napisano 22 Sierpnia 2011 Share Napisano 22 Sierpnia 2011 W moim podwodnym świecie żyją takie rybki jak: Parka gupików z własnej hodowli, cztery Razbory Klinowe, cztery Zwinniki, trzy Kiryski, jeden Cernioczek Kuhla, pięć Danio i pięć kardynałków. A w dodatku mam Suma Rekiniego ponad 25cm, i nie mam co z nim zrobić, strasznie mi urusł, a mam za małe akwarium do niego, w żadnym sklepie wędkarskim nie chcą mi go przyjąć. (narazie jest w innym akwarium) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz19 Napisano 22 Sierpnia 2011 Share Napisano 22 Sierpnia 2011 Ja w swoim akwarium 240 litrowym hoduje paletki Piękne rybki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 13 Września 2011 Share Napisano 13 Września 2011 Dzisiaj rano ze zdziwieniem stwierdziłem, że mam 15-20 nowych rybek. Wielkość z 0,5 cm pytanie czym to karmić bo rozumiem, że normalnej karmy dla rybek im nie dawać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gandieres Napisano 13 Września 2011 Share Napisano 13 Września 2011 ... pytanie czym to karmić bo rozumiem, że normalnej karmy dla rybek im nie dawać ? Karm je solowcem , jest to najlepszy pokarm dla maluchów więcej na temat znajdziesz u wujka google Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 13 Września 2011 Share Napisano 13 Września 2011 Dzięki gandieres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martines Napisano 13 Września 2011 Share Napisano 13 Września 2011 sera jeszcze fajny suchy pokarm dla narybku robi a do tego możesz także podawać nicienie jak i solowca. Nicienie micro również są odpowiednie dla maluchów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek0402 Napisano 28 Listopada 2011 Share Napisano 28 Listopada 2011 3x Skalar 3x Grubowarg Syjamski 2x Zbrojnik Niebieski 2x Kiryśnik Czarnoplamy Aqwa jest dla nich trochę za małe bo to tylko 112l a te ryby mają po kilkanaście centymetrów ale skoro nie skarłowaciały to podejrzewam że czują się w nim nie najgorzej ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inter Napisano 2 Grudnia 2011 Share Napisano 2 Grudnia 2011 Cichla monoculus i Cichla melaniae coś ok 15cm. W planach channa pleurophthalma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert74 Napisano 4 Grudnia 2011 Share Napisano 4 Grudnia 2011 To moje akwarium Pawiookie i skalary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi