Łokonek Napisano 30 Listopada 2010 Napisano 30 Listopada 2010 Cześć mam okazję kupić dobrą wędkę z nie wielkie pieniądze tylko, że ma ona długość 2.70 no i nie wiem czy nie jest trochę za długa jak na wędkowanie z łódki jest to wyklejanka c.w 2-12. Proszę o pomoc z góry dzięki.
MariuszA Napisano 30 Listopada 2010 Napisano 30 Listopada 2010 jest zdecydowanie za dluga optymalne na lodke to 1,80-2,55m dłuzsze moga przeszkadzac ale po co chcesz kupowac spina jak nie mozesz jeszcze spinningowac ,to tak poza tematem?
Łokonek Napisano 30 Listopada 2010 Autor Napisano 30 Listopada 2010 Gdyż uważam, że regulamin przesadza. A bardzo polubiłem spinning (od roku) i nie chce mi się czekać dwóch lat . A i czy jeśli łowie z brzegu to 2.40 będzie za krótkie? (chodzi mi o okonie na troka).
sandacz Napisano 30 Listopada 2010 Napisano 30 Listopada 2010 ale po co chcesz kupowac spina jak nie mozesz jeszcze spinningowac ,to tak poza tematem? Sory za offtop, ale czy moze mi ktos to wytlumaczyc w koncu bo nie ogarniam, jak to ma sie z tym wiekiem i czy zalezne jest to od danego okregu ? Ja biala karte wyrobilem chyba w wieku 12 lat, wtedy zapisalem sie do PZW i od wtedy lowie na spinning i nigdy nie mialem problemow z tym ze jestem za mlody
MariuszA Napisano 30 Listopada 2010 Napisano 30 Listopada 2010 Gdyż uważam, że regulamin przesadza. A bardzo polubiłem spinning (od roku) i nie chce mi się czekać dwóch lat .A i czy jeśli łowie z brzegu to 2.40 będzie za krótkie? (chodzi mi o okonie na troka). nie bedzie ,ja na przyszly sezon kupuje kije 2,40 na brzeg i lodke i na takie bede łowil ,duzo lepuiej sie lowi podczas wiatru lepszt kontakt z przyneta bo plecionke masz pod innym kątem wzgledem wody. Regulamin zawsze przeadzał tylko wiesz ze jak cie zlapia za lamanie to mozesz dostac mandat od 200-500zl. U nas mozna spinningowac od 16 wiec i chyba u ciebie musisz sie poprostu dowiedziec. No chyba ze posiadasz odznake wzorowy młody wedkarz wtedy mozesz nawet w wieku 13 lat spiningowac.
Łokonek Napisano 30 Listopada 2010 Autor Napisano 30 Listopada 2010 Niestety lub na szczęście na "moich" jeziorach nigdy nie sprawdzają... A jak można dostać tą odznakę?
Gość feeder Napisano 30 Listopada 2010 Napisano 30 Listopada 2010 ale to wcale nie oznacza że masz łamać regulamin .... to już świadczy o Twoim podejściu ... szczupaka nie wymiarowego w okresie ochronnym też zabierzesz bo uznasz że regulamin przesadza ? ... Mariusz ja też się przeżuciłem na krótkie kije lepiej i wygodniej
Łokonek Napisano 30 Listopada 2010 Autor Napisano 30 Listopada 2010 ale to wcale nie oznacza że masz łamać regulamin .... to już świadczy o Twoim podejściu ... szczupaka nie wymiarowego w okresie ochronnym też zabierzesz bo uznasz że regulamin przesadza ? ... Mariusz ja też się przeżuciłem na krótkie kije lepiej i wygodniej Szczerze mówiąc to jest chyba jedyna rzecz, którą łamie. Jeśli chodzi o ryby to mam do nich duży szacunek i wiem, że ryba nie jest zabawką.
MariuszA Napisano 30 Listopada 2010 Napisano 30 Listopada 2010 ale to wcale nie oznacza że masz łamać regulamin .... to już świadczy o Twoim podejściu ... szczupaka nie wymiarowego w okresie ochronnym też zabierzesz bo uznasz że regulamin przesadza ? ... Mariusz ja też się przeżuciłem na krótkie kije lepiej i wygodniej wielu ludzi odradza ,ale ja wcale niepotrzebuje rzucac 70m bo lepiej rzucic celniej niz dalej dlatego sie przezucam na krotsze. Do lowienia z opadu czy na troka nietrzeba rzucac kto dalej bo nie o to chodzi. Niestety lub na szczęście na "moich" jeziorach nigdy nie sprawdzają...A jak można dostać tą odznakę? Odznaka "Wzorowy Młody Wędkarz", zwana dalej "odznaką", przyznawana jest przez Zarząd Koła PZW najbardziej aktywnym i wyróżniającym się młodym wędkarzom, na wniosek opiekuna młodzieży wędkarskiej tego koła, 2. Kandydatami do otrzymania odznaki są młodzi wędkarze w wieku do 16 lat, po co najmniej rocznym stażu przynależności do PZW, legitymujący się dobrymi wynikami w nauce, przestrzegający zasady etyki wędkarskiej, biorący aktywny udział w pracach społecznych oraz innych akcjach i imprezach organizowanych przez Zarząd Koła PZW, 3. Odznaki powinny być wręczone uroczyście, np. podczas zebrań okolicznościowych w obecności przedstawicieli szkół, z którymi współpracuje koło oraz w obecności przedstawicieli różnych organizacji młodzieżowych, 4. Wyróżnienie odznaką odnotowuje się w legitymacji członka w rubryce "posiadane odznaczenia PZW" wraz z ostemplowaniem w kartotece ewidencyjnej, 5. Ewidencję imienną przyznawanych odznak prowadzi Zarząd Koła PZW. to sie ciesz ze jeszcze niemiales kontroli kiedys niespodziewanie podejda i nawet niezauwazysz i zamiast kupic sobie wedki zaplacisz mandacik.
Łokonek Napisano 30 Listopada 2010 Autor Napisano 30 Listopada 2010 to sie ciesz ze jeszcze niemiales kontroli kiedys niespodziewanie podejda i nawet niezauwazysz i zamiast kupic sobie wedki zaplacisz mandacik. Spróbuje się wiwinąć Zresztą i tak raczej wędkuje z tatą. A swoją drogą to co myślicie o tym kiju może ktoś posiadał jeśli tak to niech wyrazi swoją opinię. dragon millenium hd-x-fine 2-40m 2-12g
MariuszA Napisano 30 Listopada 2010 Napisano 30 Listopada 2010 to sie ciesz ze jeszcze niemiales kontroli kiedys niespodziewanie podejda i nawet niezauwazysz i zamiast kupic sobie wedki zaplacisz mandacik.Spróbuje się wiwinąć Zresztą i tak raczej wędkuje z tatą. A swoją drogą to co myślicie o tym kiju może ktoś posiadał jeśli tak to niech wyrazi swoją opinię. dragon millenium hd-x-fine 2-40m 2-12g nawet jak lowisz z tata to jescze gorzej ,bo on powinien znac regulamin puszczajc cie nad wode jak to kije milenium ,dobry kijek za niewielkie pieniadze. ta gramatura na paproszki bedzie w sam raz
tomik Napisano 30 Listopada 2010 Napisano 30 Listopada 2010 Cześć mam okazję kupić dobrą wędkę z nie wielkie pieniądze tylko, że ma ona długość 2.70 no i nie wiem czy nie jest trochę za długa jak na wędkowanie z łódki jest to wyklejanka c.w 2-12. Proszę o pomoc z góry dzięki. Wracając do zapytania i tematu...
Gość grzechuce Napisano 1 Grudnia 2010 Napisano 1 Grudnia 2010 dlugosc wedki dobierasz do komfortu lowienia. ja osobiscie lubie kije 2.7m jak dla mnie to idealna dlugosc a mam spinningi od 1.8 do 3m wlacznie. bardziej patrze na mozliwosci kija. jak dla mnie 2.7 z lodki czy pod krzakami jest ok kwestia przyzwyczajenia... faktem jest ze z lodzi nie ma szczegolnej potrzeby by rzucac 50m i dlugi kij moze okazac sie troche nie na miejscu ale przywyczjenie druga natura czlowieka. musisz sie zastanowic ile razy w sezonie bedziesz na lodce. jak to bedzie 5 wyjadow w roku a reszta z brzegu to chyba nie ma sensu kupowac krotkiego kija jesli to ma byc Twoj jedyny kij spinningowy. no chyba ze zrobisz tak ze kupisz 2 rozne kije na brzeg i lodke pod warunkiem ze $ masz pod dostatkiem.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.