thuglife Napisano 1 Grudnia 2010 Napisano 1 Grudnia 2010 Witam. Jestem nowy na forum zastanawiam sie nad zakupem wędki Dragon Millenium Heavy Duty Drop Shot Nie wiem która będzie lepsza 2,4m czy 2,25m, planuje łowic metoda drop shot oraz lekki spin z brzegu (jezioro, rzeka)
Gość feeder Napisano 1 Grudnia 2010 Napisano 1 Grudnia 2010 jeżeli z brzegu to 2.40 .. ja używam do dropa kija 2.40 max i jest elegancko ... wygodnie i lekko... wcześniej łapałem kijami 2.70 .. troche ręka się męczy
Gość bifa Napisano 2 Grudnia 2010 Napisano 2 Grudnia 2010 jeżeli z brzegu to 2.40 feeder generalnie dropshot powstal jako metoda vertical fishing i lowiono ta metoda najpierw z lodek.chodzilo o to ,zeby jak najdluzej zachowac zylke w pionie . wcześniej łapałem kijami 2.70 .. troche ręka się męczy no tak ale pamietaj jakie to byly kije wiele jest kijkow 3metrowych dedykowanych do dropsa z brzegu i wierz mi - raczka nie boli używam do dropa kija 2.40 max i jest eleganckoa ile miales niezacietych?
Gość feeder Napisano 2 Grudnia 2010 Napisano 2 Grudnia 2010 no tak ale pamietaj jakie to byly kije wiele jest kijkow 3metrowych dedykowanych do dropsa z brzegu i wierz mi - raczka nie boli no tak wiem o tym ale szczerze mi się wygodniej majta krótszym kijkiem ... wogóle zauważyłem osatnio że lepiej mi się łowi krótszymi kijami a ile miales niezacietych? jeśli chodzi o ryby tzn o te pstrykasze to tak i się ciesze ale z zacięciem okoni większego sandacza nie ma problemu
MariuszA Napisano 2 Grudnia 2010 Napisano 2 Grudnia 2010 a ile miales niezacietych? jeśli chodzi o ryby tzn o te pstrykasze to tak i się ciesze ale z zacięciem okoni większego sandacza nie ma problemu krotki kij to nie wina niezacietych pstrykaczy ,male pstrykacze z reguły dusza gume i nielykaja jej w calosci w czasie himerycznych bran ,krotki kij i plecionka wystarczy podniesc kijek i juz jest ryba zacieta.
Gość grzechuce Napisano 2 Grudnia 2010 Napisano 2 Grudnia 2010 sandacza nie ma problemu duze biora cale do buzi az po sama kule...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.