Skocz do zawartości
Dragon

Dragon Millenium Heavy Duty Drop Shot 2,4m czy 2,25m ??

thuglife

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Jestem nowy na forum :) zastanawiam sie nad zakupem wędki Dragon Millenium Heavy Duty Drop Shot

Nie wiem która będzie lepsza 2,4m czy 2,25m, planuje łowic metoda drop shot oraz lekki spin z brzegu (jezioro, rzeka)

przynęty na klenia   Dragon
Gość feeder
Napisano

jeżeli z brzegu to 2.40 .. ja używam do dropa kija 2.40 max i jest elegancko ... wygodnie i lekko... wcześniej łapałem kijami 2.70 .. troche ręka się męczy :)

Gość grzechuce
Napisano

thuglife, jak z brzegu wez dluzszy

Napisano
jeżeli z brzegu to 2.40

feeder generalnie dropshot powstal jako metoda vertical fishing i lowiono ta metoda najpierw z lodek.chodzilo o to ,zeby jak najdluzej zachowac zylke w pionie .

wcześniej łapałem kijami 2.70 .. troche ręka się męczy
no tak ale pamietaj jakie to byly kije :mrgreen: wiele jest kijkow 3metrowych dedykowanych do dropsa z brzegu i wierz mi - raczka nie boli :wink:
używam do dropa kija 2.40 max i jest elegancko
a ile miales niezacietych? :razz:
Gość feeder
Napisano
no tak ale pamietaj jakie to byly kije :mrgreen: wiele jest kijkow 3metrowych dedykowanych do dropsa z brzegu i wierz mi - raczka nie boli :wink:

no tak wiem o tym :D ale szczerze mi się wygodniej majta krótszym kijkiem ... wogóle zauważyłem osatnio że lepiej mi się łowi krótszymi kijami :)

jeśli chodzi o ryby tzn o te pstrykasze to tak :mrgreen: i się ciesze :) ale z zacięciem okoni większego sandacza nie ma problemu :)

Napisano

jeśli chodzi o ryby tzn o te pstrykasze to tak :mrgreen: i się ciesze :) ale z zacięciem okoni większego sandacza nie ma problemu :)

krotki kij to nie wina niezacietych pstrykaczy ,male pstrykacze z reguły dusza gume i nielykaja jej w calosci w czasie himerycznych bran ,krotki kij i plecionka wystarczy podniesc kijek i juz jest ryba zacieta.

Gość grzechuce
Napisano
sandacza nie ma problemu

duze biora cale do buzi az po sama kule...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.