Skocz do zawartości
Dragon

Shimano Beast Master AX300H

radek66

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Moje pytania dotyczą wędki jak w temacie, jeśli ktoś z kolegów ma takie wędzisko będę wdzięczny za opinie i uwagi o tym modelu. Wędki mam zamiar używać do spiningowania na Wiśle. Czy cena 250 zł za nową to okazja

przynęty na klenia   Dragon
Gość grzechuce
Napisano

cena jest ok jak za ten model. do niedawna byly za 500 pln. cos czuje ze shimano chce wypuscic cos nowego zwlaszcza patrzac na ostatni ich wypust: spinningi vengeanze ktore sa bardzo udane

Gość grzechuce
Napisano
W tej chwili chyba nie specjalna to okazja

mialem to samo napisac ale wyszedlbym na jakiegos forumowego taliba :razz:

Napisano

Mam Shimano Beastmastera AX 270 MH 15-40.Kupiłem za 230 zł i powiem szczerze, że za tą cenę to po prostu rewelacja.Myślę, że po przecenie to chyba jedna z ciekawszych opcji dostępnych na rynku.Jest to kij dla wędkarzy, którzy nie szukają super szybkich spinningów o wybitnie szczytowej akcji, z drugiej strony chcących uniknąć kluskowatego ugięcia.Mój polecam do większych blaszek,woblerów i kopyt z główkami od 15 g, kopyto na główce 10 g czuć już słabiej jednak da się łowić.Na rzekę idealny wybór.Teraz zbieram na jakiś mocniejszy kołowrotek, może Penn Slammera i w mojej kolekcji będzie to już najcięższa spinningowa artyleria na rzeczne okazy :) .

Napisano

Zgadzam się z kolegą ja za swojego Beastmastera zapłaciłem kilka dni temu 250 zł, trochę się obawiałem co zobaczę po wyjęciu wędziska z opakowania (kupiłem praktycznie w ciemno w sklepie internetowym) ale byłem mile zaskoczony. Do tej pory używałem wyłącznie spiningów Dragona (seria Millenium Paik 2,90 do 35 gram) łowię nim głównie na Bzurze szczupaki, sprawdza się b.dobrze. Ale od dłuższego czasu planowałem kupno ,,mocnego,, spiningu do łowienia na Wiśle, jednak ceny lepszych modeli Dragona czy Daiwy zwłaszcza w długościach 3 metry są jak dla mnie zbyt słone. Myślę, że w połączeniu z kołowrotkiem Team Dragon FD 735 iX będzie to dobry zestaw na wielką rzekę za przyzwoite pieniądze.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.